به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بیشترین تنوع غذایی در ایران را میتوان در استان گیلان مشاهده کرد. شاید عجیب باشد که ۱۷۰ نوع غذای محلی در این استان پخته میشود که به تنهایی میتواند یک کتاب آشپزی کامل باشد. میرزاقاسمی، ترش تره، باقلاقاتوق، ماهی فویج، فسنجان، اناربیج، کولی غورابیج، سیر قلیه، گل در چمن و کال کباب از جمله این غذاها هستند. تنوع گسترده گیاهی و جانوری این منطقه را شاید بتوان دلیل اصلی این تنوع غذایی دانست.
از میان این همه طعم فراوان و خوشمزه آدم میماند کدام را انتخاب کند. دست از فکر کردن بردارید و یکی را انتخاب کنید. نگران نباشید زمان کافی برای پخت این همه غذای متنوع دارید. امروز به سراغ ترشه ماهی میرویم. ترشه ماهی غذایی بسیار خوشمزه است و طعم بسیار مهیجی دارد.
بیشتربخوانید
مواد لازم:
ماهى سفید یا قزل آلا ١عدد
نارنج یا لیمو ترش ٤ عدد
زعفران دم کرده نصف استکان
گلپر آسیاب شده ١ق م
سماق ١ق م
نمک و فلفل به میزان لازم
لواشک ترش ٥٠ گرم
روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا سماق و گلپر و باهم مخلوط میکنیم، کمى از این ادویه را داخل ماهى پر میکنیم سپس چند برش از لواشک را در شکم ماهى مى گذاریم بعد با کمى روغن روى ماهى را به وسیله قلم چرب میکنیم، در مرحله بعد براى اینکه ماهى به کف سینى فر نچسبه ٢ عدد از نارنج یا لیمو ترش هارا حلقه اى برش میزنیم میچینیم کف سینى سپس ماهى را میذاریم روى آنها و در دماى فر ١٨٠ درجه c قرار میدهیم.
در مرحله بعدى بقیه گلپر و سماق را درظرفى با ١ق غ روغن و زعفرام دم کرده مخلوط میکنیم و بهش آب نارنج و اضافه میکنیم و با چنگال خوب هم میزنیم بعد فلفل و نمک را اضافه میکنیم.
ماهى آماده شده را از داخل فر درمیاریم تا ماهى داغ است با چاقو پوست ماهى را میکنیم، در مرحله آخر سس را روى ماهى میریزیم و لواشک هارو به صورت نوارهاى باریک روى ماهى قرار مىدهیم دوباره داخل فر در دماى ٢٠٠ درجه c به مدت زمان ١٠ دقیقه قرار میدهیم.
منبع: شبکه آشپزی
انتهای پیام/