حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی کشور در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تمهیدات اندیشیده شده و همکاریهای این جهاد با سلولهای بنیادی و پژوهشگاههای ایران در ایام کرونا اظهار کرد: از همان اول معلوم بود که ویروس کرونا بعد از شیوع در کشور چین به کشورهای دیگر هم سرایت خواهد کرد.
او افزود: جهاد دانشگاهی همزمان با شیوع ویروس کرونا تمامی امکانات خود را ابتدا در حوزه پزشکی یعنی تولید کیت تشخیص این بیماری بکار گرفت و در این زمینه موفق شد تا تولیدات خود را به تایید انستیتوپاستور برساند و در قالب یک شرکت دانش بنیان فعالیت کند.
طیبی تصریح کرد: یکی از شرکتهای دانش بنیان کیتهای تشخیص کرونا را برای وزارت بهداشت، درمانگاههای خصوصی و صادارت با اجازه مسئولان تولید میکند، در واقع شرکت رویان خیلی زود بحث استفاده از سلولهای درمانی را در بافتهای ریه که آسیب پذیر هستند با همکاری بیمارستان دانش مسیح، بیمارستان شریعتی و بیمارستان هاجر شروع کرده و فاز اول کار آنان به اتمام رسیده و فاز دوم با تعداد بیشتری از بیماران در حال انجام است و نیاز به زمان دارد تا نتایج کار مشخص شود. امیدواریم که نتایج خوبی از این بحث سلول درمانی به دست ما برسد.
او گفت: در زمینه تولید واکسن اعلام آمادگی کرده ایم، اما امکان تامین مالی آن با بروز شرایط فعلی کشور وجود نداشته است، هرچند یک تیم زمره در این زمینه در حال فعالیت است تا به خوبی نتایج آن ثمر بخش شود و بتوانیم واکسن مربوط به کرونا را هم تولید کنیم.
رئیس جهاد دانشگاهی کشور تاکید کرد: جهاد دانشگاهی در زمینه تولید مواد ضدعفونی کننده، ماسک و لوازم بهداشتی فعالیتهای خوبی به نمایش گذاشته است، همچنین روی نسل جدید تولید واکسن هم کار کرده ایم.
طیبی گفت: یکی دیگر از فعالیتهای جهاد دانشگاهی کار کردن در زمینه آنتی ژنهای تشخیص ویروس کرونا در میان افراد مبتلا به این بیماری بود که در حال حاضر در اختیار موسساتی قرار دارد که به انجام تست ویروس کرونا میپردازند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/