به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، نسرین نسیمی کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با بیان اینکه پُراشتهایی عصبی اختلالی است که فرد در آن، به صورت افراطی به مصرف غذا پرداخته و بعد رفتارهای جبرانی نامناسب برای جلوگیری از افزایش وزن را نشان میدهد، اظهار کرد: این رفتارهای جبرانی غلط شامل استفراغ عمدی، اعتیاد به مسهلها و دیورتیک ها، ورزش اجباری و گرسنگی است.
او ادامه داد: این افراد اغلب وزن طبیعی دارند، اگر چه بعضی افراد ممکن است کمبود یا اضافه وزن جزئی داشته باشند.
نسرین نسیمی تصریح کرد: علت دقیق پرخوری عصبی مشخص نیست، اما طبق تحقیقات انجام شده به نظر میرسد عواملی همچون ژنتیک، سلامت عاطفی و انتظارات جامعه در بروز آن موثر باشد.
او با بیان اینکه پُراشتهایی عصبی نسبت به بی اشتهایی عصبی اختلال شایع تری است، افزود: بر اساس گزارش ها، شیوع آن در بین بانوان جوان بین ۲ تا ۴ درصد است و همچون بی اشتهایی عصبی، در زنان بسیار شایع تر از مردان است، ولی سن شروع آن در دوره نوجوانی دیرتر از سن شروع بی اشتهایی عصبی است.
کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز بیان کرد: از جمله معیارهای تشخیصی میتوان به مواردی مانند رفتارهای خوردن افراطی غذا و رفتار جبرانی به طور متوسط دست کم ۲ بار در هفته به مدت ۳ ماه، خوردن غذا هر دو ساعت یک بار به میزان زیادتر از حد معمول مصرفی، احساس کنترل نکردن بر میزان و نوع غذای مصرفی و رفتارهای جبرانی نامناسب مثل استفراغ عمدی اشاره کرد.
او ادامه داد: برای درمان این اختلال از خوردن، لازم است درمان روانشناختی و درمان تغذیهای در کنار هم اجرا شود.
نسرین نسیمی با اشاره به درمان روانشناسی، اظهار کرد: ارزیابی ذهن و روانی تکامل، سابقه خانوادگی و سایکوپاتولوژی برای توسعه برنامه درمانی ضروری است. به گونهای که تحقیقات نشان داده اند که در این افراد دارو درمانی (مثل تجویز داروهای ضد افسردگی و ضد تشنج) کمتر از روان درمانی میتواند موثر باشد.
کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز همچنین درباره درمان تغذیه ای، گفت: فرد باید برنامه رژیم غذایی برای حفظ وزن خود را از مشاور تغذیه دریافت کند و به طور منظم، وزن فرد پایش شود.
او اضافه کرد: رژیمهای کم کالری احتمال دارد رفتارهای خوردن افراطی و پاکسازی را تشدید کند، بنابراین باید از این نوع رژیمها پرهیز کرد.
نسرین نسیمی با بیان اینکه در رژیم غذایی باید تنوع غذایی رعایت شود، افزود: همچنین مصرف مولتی ویتامین - مینرال نیز توصیه میشود، البته افراد در صورت داشتن یبوست باید از مصرف مکمل آهن پرهیز کنند.
انتهای پیام/