هورمون‌ها، پیام‌رسان‌های شیمیایی هستند که بر عملکرد سلول‌ها و اندام‌های بدن شما تأثیر می‌گذارند، هرگونه بهم ریختگی در آن ها باعث ایجاد اختلال در عملکرد‌های بدن می‌شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، این روز‌ها سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS، یک بیماری هورمونی رایج است که بسیاری از زنان را درگیر کرده است. این بیماری رایج که شامل کیست تخمدان، قاعدگی نامنظم، مقادیر زیاد آندروژن (هورمون‌های مردانه)، رشد بیش از حد مو، آکنه و افزایش وزن است با برخی درمان‌های دارویی، تغذیه‌ای و ورزش قابل کنترل است. 


بیشتربخوانید


 اگرچه درمان مشکلی مانند تخمدان پلی کیستیک با درمان زیر نظر پزشک به شکلی دقیق انجام می‌شود، اما می‌توان در کنار درمان دارویی از برخی روش‌ها مانند مدیریت خواب، مدیریت استرس، ورزش و به ویژه از رژیم غذایی مناسب کمک گرفت. از آنجا که بسیاری از زنان مبتلا به PCOS از مقاومت به انسولین نیز برخوردار هستند، درمان این شرایط نیاز به تعادل سخت در خوردن غذا‌های مناسب در زمان‌های مناسب بستگی دارد.

وعده‌های غذایی متعادل حاوی پروتئین و چربی همراه با کربوهیدرات قند خون را کنترل کرده و از افزایش انسولین جلوگیری می‌کند و هوس کربوهیدرات را دفع می‌کند. به عنوان مثال، یک برش نان تست غلات کامل با کره بادام زمینی طبیعی نسبت به یک کاسه غلات با شیر فاقد چربی اشباع‌تر است، زیرا کره بادام زمینی دارای چربی و پروتئین بالاتری است تا کربوهیدرات‌های موجود در تست را متعادل کند.

 به جای غذا‌هایی با قند خون بالاتر مانند سیب زمینی، نان سفید، برنج و شکر تصفیه شده، غذا‌هایی بخورید که شاخص گلیسمی و بار قند خون کمتری دارند، مانند غلات سبوس دار، میوه و سبزیجات. خوردن غذا‌های غنی از فیبر از جهش قند خون جلوگیری کرده و احساس سیری بیشتری را برای شما حفظ می‌کند.چربی‌های سالم مانند آجیل، کره مغز‌ها، آووکادو و روغن زیتون احساس سیری را در شما حفظ می‌کنند و می‌توانند به کاهش وزن کمک کنند.

چربی‌های امگا ۳، مانند چربی موجود در ماهی‌های چرب، گردو و روغن کانولا، ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد، مقاومت به انسولین را بهبود بخشد و التهاب را کاهش دهد.غذا‌های فرآوری شده معمولاً مملو از قند‌های تصفیه شده و کربوهیدرات و کالری خالی هستند که می‌توانند قند خون شما را افزایش دهند بنابراین تا حد امکان به غذا‌های سالم و طببیعی نزدیک شوید.

این سندرم، با التهاب نیز همراه است، بنابراین مصرف غذا‌های التهابی مانند قند‌های اضافه شده، چربی‌های ترانس و کربوهیدرات‌های تصفیه شده را محدود کنید. غذا‌های فرآوری شده نیز التهاب زا هستند. غذا‌های ضد التهابی مانند ماهی‌های چرب، سبزیجات برگ تیره، انواع توت‌ها، زنجبیل، سیر و زردچوبه را به ذخیره غذایی خود اضافه کنید. سبزیجات نه تنها ضد التهاب نیستند. آن‌ها می‌توانند به شما در کاهش وزن نیز کمک کنند. آن‌ها کالری کمی دارند، اما فیبر زیادی دارند، بنابراین پر کردن بشقاب شما با سبزیجات نیز ایده‌ای مناسب است.

منبع: انتخاب

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار