به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در محرم و صفر امسال، باشگاه خبرنگاران جوان برنامهای گفت و گو محور با نام «تنهای تنها» را تدارک دیده است که در حدود ۳۰ دقیقه به زندگی افرادی میپردازد که کارشان به گونهای متفاوت با محرم و امام حسین (ع) گره خورده است.
برنامه «تنهای تنها» که در این ایام از سایت باشگاه خبرنگاران جوان تقدیم شما میشود، در سیزدهمین قسمت خود میزبان حجت الاسلام سید حسین آقامیری بوده است.
حسین آقامیری منبر را از کجا شروع کرد؟ پدرتان در انتخاب لباس روحانیت چقدر نقش داشتند؟
من سال پنجم حوزه بودم که منبر را شروع کردم. بیشتر طایفه ما الحمدلله در حوزه روحانیت هستند. خیلی جالب است بدانید که پدرم مخالف حضور من در این کسوت بودند. احساسشان این بود شاید به خاطر جوّ حاکم بر طایفه، من به این سمت کشیده شدهام؛ اما زمانی که پدر دید من واقعاً به حوزه دین و روحانیت علاقه مند هستم، تشویقم کرد.
بعد از واقعه عاشورا و شهادت امام حسین (ع)، موضوع تبلیغ دین خیلی خودش را نشان داد. شما تجربه تبلیغ داشته اید؟
بله؛ اولین شهری که برای تبلیغ رفتم کاشمر بود. تجربه خوبی بود؛ به طور کلی تبلیغ در چنین مناطقی سختیهای خود را دارد. من و دوستانم شبها در کپر میخوابیدیم؛ حتی در بعضی از روستاها تا سه روز غذا گیرمان نمیآمد. آن روزها فقط منبر نمیرفتیم بلکه درگیر زندگی مردم هم بودیم. ما منطقه محروم در کشور داریم که از جهت امکانات محرومند؛ اما به شخصه مناطق محرومی را میشناسم که از لحاظ اقامه عزا خیلی جلوتر از شهریها هستند.
امسال با توجه به شیوع کرونا و محدود بودن هیئات مذهبی، برگزاری مراسم محرم را چطور دیدید؟
یکی از جلوههای اقامه عزا پارچه مشکی است. ما مشکی نمیزنیم که عزاداری کنیم بلکه خود مشکی زدن عزاداری است. ویروس کرونا یک واقعیت است که اقتصاد، سیاست، فرهنگ و سبک زندگی ما را تحت تاثیر قرار داد. ستاد ملی کرونا دستورالعملی را طراحی کرد و باید اجرا میشد. با اینکه فقط ۴۸ ساعت مانده به محرم ضوابط برگزاری مراسم آیینی را اعلام کردند، عموم هیئتیها از آن تبعیت کردند.
مهمترین رسالت هیئت های مذهبی چه چیزی است؟
اگر هدف از عزاداری را معنا کنیم، معنای آن هم مشخص میشود. بالاترین و تنهاترین هدف ما از برپایی شعائر اسلامی در عصر غیبت، زمینه سازی برای ظهور امام زمان (عج) است. متاسفانه عزاداریهایی داریم که عزاداری نیستند؛ بلکه دستاندرکارانش فقط ادا درمیآورند. ما باید دنبال عزاداری باشیم که فهم ما را افزایش بدهد. ما امسال یک بار دیگر با عزاداری خود هیئت واقعی را به مردم معرفی کردیم. نظم، عقلانیت، تکلیف مداری، مردم محوری و معنویتی که امسال هیئتیهای ما بروز دادند، قابل تقدیر است.
اربعین نزدیک است؛ هر سال شما به عنوان مبلغ در این رویداد حماسی نقش داشتید. از نظر شما اربعین فقط یک پیاده روی است یا راهی برای رسیدن به یک هدف بزرگ؟
اربعین یکی از مهمترین بسترهای معرفی امام زمان (عج) است. پیاده روی اربعین میتواند برای بشر ایجاد سوال کند که این چند میلیون نفر کجا میروند. کیفیت پیاده روی اربعین در سال های اخیر بی نظیر بوده است. شما نمونه این پیاده روی را در طول تاریخ بشر با این حجم و امکانات ندارید. حرکت امام حسین (ع) یک حرکت توحیدی است و حرکت توحیدی با فطرتها انطباق دارد. وقتی مردم جهان در اربعین حسینی و پیادهروی اربعین، در معرض فرهنگ امام حسین (ع) قرار میگیرند، فطرتشان آن را میپذیرد. به همین خاطر رسانههای غربی به پیاده روی اربعین نمی پردازند.
پیاده روی اربعین روز به روز پر رونق میشود؛ اگر اربعین صرفاً یک پیاده روی۲۰ میلیون نفری از نقطهای به نقطه دیگر است، پس چرا شبکه وهابیت این قدر خوشحال است که امسال به خاطر کرونا پیاده روی اربعین مثل سال های قبل برگزار نمی شود. جواب بعضی سوالاتمان را باید در عکس العمل دشمنان پیدا کنیم.
انتهای پیام/