به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در میان برخی افراد جامعه این سوال مطرح است که چرا گراز که مانند حیوانات حلال گوشت نظیر گاو و گوسفند سم دارد و میچرد (گرازها گیاهخوارند نه گوشت خوار) و از فضولات خود تغذیه نمیکند، حرام گوشت معرفی شده است؟
در جواب باید به این نکته توجه داشت که حرامها و حلالهای خداوند دارای مصلحت و حکمتهایی است که با پیشرفت علوم به آنها پی میبریم. به عبارت دیگر قرآن به برخی نکات اشاره میکند که علوم پزشکی و عقل آدمیان در صدر اسلام آنها را کشف نکرده بود؛ نمونه آن همین تحریم گوشت خوک (گراز) است.
به فتوای مراجع تقلید گوشت گراز حرام است و همان خوک وحشی نجس العین است و خرید و فروش آن نیز جایز نیست.
برخی صاحب نظران در مورد فلسفه حرمت گوشت خوک از دو جهت سخن گفته اند:
یکی تأثیر روحی و روانی که گوشت خوک بر روی انسان ایجاد می کند؛ در میان جوامع بشری خوک حیوانی کثیف و نماد بی غیرتی است.
دوم؛ ضررهای بهداشتی و بیماریهایی است که با خوردن گوشت خوک به انسان منتقل میشود.
در نتیجه حکمت تحریم خوردن گوشت خوک را میتوان پیشگیری از زیان رسیدن به جسم و روح انسان دانست؛ این ضررهای بهداشتی و اخلاقی فقط میتواند به عنوان فلسفه و حکمت این حکم مطرح شود نه علت انحصاری آن.
انتهای پیام/
روایات اسلامی هم داریم گوشت خوک بی غیرتی میآورد بی دلیل نیست اسلام حرام کرده وگر نه دین برای دین اسلام فرقی نداره حلال یا حرام یا مکروه
منظورم این که انگلی حرامه حرامه
گوشت گراز رو هم بع سگام میدم
عرب ها به گراز هم میگن خنزیر؟
اون بحث روحی روانی و... که میگین در مورد خوکه
گراز سبک زندگیش اینجوری نیست که