نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره کاهش وزن با بیسکویت اظهار کرد: بیسکویت را به عنوان یک منبع خوراکی سالم و کم کالری برای کاهش وزن میدانیم، اما این موضوع کاملا نادرست است.
او افزود: اولین ترکیب در تهیه بیسکویت استفاده از آرد گندم و دومین ترکیب آن شکر سفید است، افرادی که به علت تناسب اندام و تعادل وزن به حذف شکر از برنامه غذایی خود اقدام کرده اند باید بدانند که مصرف ۴ الی ۵ بیسکویت در طول روز نه تنها باعث کاهش وزن نمیشود، بلکه افزایش وزن و چاقی هم به همراه خواهد داشت، چرا که میزان شکر حذف شده به راحتی از همین طریق وارد بدن شده و سلولهای چربی را افزایش خواهد داد.
جوزدانی تصریح کرد: روغن قنادی یکی دیگر از ترکیبات موجود در بیسکویت حتی در بیسکویتهای سبوس دار است که اسید چرب اشباع بسیار زیادی دارد، بنابراین سبوس دار بودن بیسکویت به معنای سالم بودن آن نیست.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره سبوس موجود در بیسکویت گفت: سبوس گندم در بیسکویت به صورت نیم پودر شده به آرد گندم اضافه شده و با جویدن بیسکویت به خوبی قابل حس است، در صورتی که برای دریافت حداکثری سبوس باید فراوری شده آن را مصرف کرد تا از این طریق سلامت بدن حفظ شود.
جوزدانی با بیان اینکه بیسکویت حاوی شربت اینورت است، تاکید کرد: شربت اینورت در صنعت استفاده میشود و حاوی طعم دهندگی گلوکز خالص است، بنابراین شربت اینورت موجود در بیسکویت به علت دارا بودن مقدار زیادی شکر نباید به عنوان یک بیسکویت سالم و رژیمی استفاده شود؛ چرا که به راحتی افزایش وزن و چاقی را به همراه خواهد داشت.
او گفت: تنها به علت سبوس موجود در بیسکویت نباید آن را سالم بنامیم، بلکه تمام فاکتورها باید در آن رعایت شود؛ افراد میتوانند بر اساس سلیقه خود به انتخاب نوع بیسکویت اقدام کنند و حتما به یاد داشته باشید که هر بیسکویتی که برای مصرف انتخاب شود، نباید از میزان ۲ الی ۳ عدد در روز بیشتر شود.
جوزدانی یادآوری کرد: از پرکالری ترین و چرب ترین بیسکویت ها می توان به بیسکویت های کرم دار اشاره کرد که مصرف آن ها برای افرادی که چربی دارند یا به قند خون مبتلا هستند، توصیه نمی شود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/