مدیر دفتر شعر شهرستان ادب، از تداوم دوره‌های آموزشی شعر جوان آفتابگردان‌ها در دوران کرونا خبر داد.

‌میلاد عرفان‌پور مدیر دفتر شعر شهرستان ادب، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، شعر را از سایر هنر‌هایی که از کرونا آسیب دیدند، جدا دانست و افزود: اگرچه این ویروس در برگزاری برخی محافل محدودیت ایجاد کرد، اما شعر توانست پویایی خود را حفظ کند و در زمینه آفرینش، نه تنها محدود نشد بلکه در خلوت‌ها و خانه نشستن‌های لازم، شاعران آفرینش بیشتری داشتند.

وی با اشاره به اینکه هرسال دفتر شعر شهرستان ادب، دوره‌های آموزشی شعر جوان آفتابگردان‌ها را با حضور شاعران جوان از سراسر کشور برگزار می‌کند، گفت: آفتابگردان‌ها دوره‌ای جامع برای استعدادیابی و پرورش استعدادهاست که با عصاره‌ای از تجربه‌ها و استفاده از نقاط قوت و ضعف گذشته در راستای مفیدتر بودن حرکت می‌کند؛ سال گذشته نیز فراخوان هشتمین دوره‌ آفتابگردان‌ها منتشر شد و پس از دو مرحله مصاحبه، شاعران پذیرفته شده انتخاب شدند و آموزش آغاز شد.

عرفان‌پور آفتابگردان‌ها را تربیت کننده بیش از هزار شاعر جوان خواند و گفت: این دوره آموزشی توانسته شرایطی را فراهم کند تا سه نسل از شاعران معاصر درگیر فضای زنده شعر کشور باشند و در این چرخه به پویایی نزدیک شوند؛ جوانان و نوجوانان عضو هر دوره، کارشناسان جوان و برجسته شعر، پیشکسوتانی که شاید در عرصه سرودن کمرنگ شده و در مرتبه استاد بودن به فضای زنده شعر برگشته‌اند، از این دسته هستند. همچنین استعداد‌های جوان علاوه بر شعر به استعداد‌های دیگر خود نیز بپردازند و خروجی‌های متعددی داشته باشد، هرکدام از این شاعران جوان پس از فارغ التحصیلی در این دوره شعرای درجه یک، هنرشناس و شعر شناس، حاذق در حوزه اجرا و مایه افتخار آفتابگردان‌ها شده اند.

وی از انتشار فراخوان دوره نهم آفتابگردان‌ها تا آخر پاییز خبر داد و نحوه‌ پذیرش شاعران را مبتنی بر الگوی استعداد یابی و پرهیز از اکتفا به داوری دانست و افزود: با در نظرگرفتن شاخصه‌های مختلف مانند محل سکونت از نظر دسترسی به امکانات، سن، محصول، تعهد و مطالعات سعی بر برقراری عدالت در انتخاب برگزیدگان داشته ایم. لازم به ذکر است که دوره هشتم ما نیز با یک اردوی میانی به صورت مجازی در پاییز و یک اردوی اختتامیه در زمستان ادامه خواهد یافت.

مبین اردستانی، کارشناس مسئول آموزش دفتر شعر نیز با بیان اینکه شعر همیشه زنده است، افزود: هرساله در آفتابگردان‌ها سه اردوی افتتاحیه، میان دوره و اختتامیه برگزار و در طول دوره مشاوره و آموزش مجازی انجام می‌شد؛ در هشتمین دوره آموزشی اردوی افتتاحیه حضوری و پس از شروع محدودیت‌های کرونایی باقی اردو‌ها به صورت مجازی برپا شد. ما امید داشتیم این دوره، تا انتها دوره دوری و دوستی نماند، اما کرونای کنگرخورده و لنگرانداخته ما را بر آن داشت تا ارتباط مجازی با اعضا را تقویت کنیم؛ برگزاری چهار کلاس مجازی در هفته، مشاوره با کارشناسان دوره و ارسال بسته‌های مطالعاتی از برنامه‌های اصلی این دوره به حساب می‌آیند.

وی با اشاره به حسن اردو‌های مجازی تصریح کرد: این اتفاق توانست امکان استفاده از استادان و شاعرانی که از راه دور دعوت می‌شدند و به سختی در خدمتشان بودیم را افزایش دهد. علاوه بر آن اعضایی که از سراسر کشور بودند توانستند بدون غیبت در جلسات حضور پیدا کنند. البته مضرات این ویروس را نمی‌توان نادیده گرفت. ما سال گذشته کاروان اربعین را داشتیم که شاعران آفتابگردانی به زیارت اباعبدالله الحسین (ع) می‌رفتند، اما امسال از این سعادت محروم شدیم.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.