به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شلغم جزو سبزیجات کامل و سرشار از ویتامین است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. در این مطلب غذایی با مخلوط شلغم و چغندر معرفی خواهیم کرد. گراتن شلغم و چغندر غذای خوشرنگ و لذیذی است که میزهای پذیرایی شما را با سایر مهمانیها متفاوت خواهد کرد. فصل سرما فرصت مناسبی است تا با این سبزیجات سفرههای خود را رنگین کنید و از زیبایی بشقاب گراتن شلغم و چغندر در وعدههای غذایی خود لذت ببرید. پس بهتر است هرچه سریعتر دست به کار شوید و وقت را تلف نکنید.
مواد لازم برای تهیه گراتن شلغم و چغندر
کره پاستوریزه ۹قاشق غذاخوری (یک قاشق برای سس و هشت قاشق برای گراتن)
شلغم و چغندر (حلقه حلقه خرد شده) دو کیلو
پیاز (خرد شده) سه چهارم پیمانه
سیر (خرد شده) دو قاشق چایخوری
آویشن تازه (خرد شده) دو قاشق چایخوری
نمک به مقدار لازم
فلفل سیاه به مقدار لازم
آب مرغ سه چهارم پیمانه
پیازچه (خرد شده) یک قاشق چایخوری
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه گراتن شلغم و چغندر
برای تهیه گراتن شلغم و چغندر ابتدا فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. کره پاستوریزه کاله را زودتر از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد و کمی نرم شود. سپس ماهیتابه یا قابلمه بزرگی انتخاب کرده و آن را با یک قاشق کره چرب کنید.
شلغم و چغندر را هماندازه و حلقهحلقه خرد کنید. حلقهها را دایرهوار از اطراف ماهیتابه به سمت داخل بچینید. برای زیباتر شدن گراتن، یک یا چند ردیف را شلغم و ردیفههای بعدی را چغندر و به گونهای بچینید که رنگبندی سفید و قرمز داشته باشد.
با اضافه کردن چغندر به گراتن شلغم، باید دستور پخت این گراتن را کمی تغییر دهید. برای شروع سه قاشق کره را در یک قابلمه کوچک ریخته و روی شعله ملایم قرار دهید. سپس پیاز خرد شده را به آن اضافه کرده و تا چهار دقیقه آن را مدام هم بزنید تا خوب بپزد. سیر و آویشن را به مخلوط پیاز اضافه کرده و همچنان مواد را در قابلمه مخلوط کنید و کمی فرصت دهید تا چند دقیقه روی شعله ملایم بپزند.
قابلمه را از روی شعله گاز برداشته و پنج قاشق کره باقی مانده را با مواد مخلوط کنید. سپس با اضافه کردن نمک و فلفل سیاه به میزان مورد علاقه خود، سس گراتن شلغم و چغندر را طعمدارتر کنید.
سس کره و سیر را روی شلغم و چغندرهایی که از قبل در ماهیتابه چیدهاید بریزید. آب مرغ را به آرامی به آن اضافه کنید و روی ظرف را با فویل محکم بپوشانید.
ماهیتابه را به مدت ۴۵ دقیقه در فر که از قبل گرم شده قرار دهید. پس از ۴۵ دقیقه فویل را از روی ظرف بردارید و شعله بالای فر را روشن کنید تا زمانی که سطح روی گراتن شلغم و چغندر طلایی و ترد شود.
ماهیتابه را از فر خارج کنید و تا نیم ساعت در دمای محیط قرار دهید تا خنک شود. سپس قبل از سرو روی گراتن را با پیازچه خرد شده تزیین کنید.
درست است که شلغم و چغندر سرشار از خاصیت هستند، اما برای تهیه گراتن گیاهی نیازی نیست که خودتان را مجبور به استفاده از این دو گیاه بدانید. شما میتوانید سوفله گودا یا گراتن کلم را هم برای مهمانهای گیاهخوارتان سرو کنید. پس اگر نمیخواهید غذای وگان درست کنید، حتما این پیشغذاهای خوشمزه را در منوی غذاییتان جا دهید.
چند نکته
در تهیه گراتن شلغم با چغندر با استفاده از انواع شلغم با رنگهای مختلف میتوانید غذای رنگارنگتری داشته باشید، اما در صورتیکه به شلغمهای مختلف دسترسی ندارید پخت غذا با یک نوع شلغم نیز امکانپذیر است.
چیدمان دایرهای شلغم و چغندر باعث زیبایی گراتن میشود. در صورتیکه فرصت کافی برای تزیین آن ندارید آن را در روزهای دیگر در قابلمه بچینید و آماده کنید، روی آن را بپوشانید و در یخچال قرار دهید تا در زمان مناسب سس آن را تهیه و غذا را حاضر کنید.
منبع: کتاب کاله
انتهای پیام/