به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، کارخانه خرما طلایی قیروکارزین از سال ۹۴ آماده بهره برداری است و میتواند در سال ۲۰ تا ۲۲ هزار تن خرمایتر نخلستانهای استان فارس را به بیش از پنج فرآورده شیره خرما، شهد خرما، کنستانتره، قند مایع و ضایعات را هم به خوراک دام تبدیل کند.
در یک نشست مشترک با مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین، مدیر عامل این کارخانه گفت: واحد استحصال مشتقات خرما در مجموعه ما یکی از بزرگترین کارخانههای فرآوری خرما است و به دلیل نداشتن نقدینگی برای خرید خرما، در رکود به سر میبرد.
امین سخن سنج شکوهی اظهار کرد: این کارخانه بزرگترین کارخانه تمام صنعتی فرآوری خرما در کشور است که میتواند خرمای تر درجه دو و سه را به پنج فراورده با ارزش افزوده بسیار بالا تبدیل کند.
او افزود: به عنوان مثال در خط تولید این کارخانه میتوانیم دو کیلو گرم خرمای ارقامتر درجه ۳ با قیمت فعلی کیلویی هفت تا هشت هزار تومان را به قند خرما با ارزش هر کیلوگرم دو نیم دلار تبدیل کنیم.
او با بیان اینکه هفت تا ده میلیارد تومان سرمایه کافی است تا خرمای تولیدی استان به این کارخانه سرازیر شود و چرخ آن به حرکت در آید، ابراز کرد: به دلیل مضیقه مالی امکان خرید خرما برای راه اندازی واحد استحصال این کارخانه وجود ندارد.
سخن سنج شکوهی اضافه کرد: بازار صادراتی برای فروش فراوردههای این کارخانه در کشورهای همسایه مانند پاکستان، هندوستان، ترکیه و روسیه آماده است و سرمایه اولیه خرید خرما پنج تا ۶ ماه بعد از فرآوری خرما باز میگردد؛ ضمن اینکه با راه اندازی کارخانه برای ۱۸۰ نفر اشتغال ایجاد میشود.
این مدیر عامل برای راه اندازی کارخانه، سرمایه گذاران بخش خصوصی و حتی تعاونیها را به حمایت فرا خواند تا با مشارکت در راه اندازی کارخانه علاوه بر فرآوری خرما به محصولات با ارزش چند برابر، اشتغال و تولید را هم درمنطقه رونق بخشند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین نیز با بیان اینکه این کارخانه در مرکز مناطق تولید خرمای استان فارس قرار دارد، گفت: بنا به اعلام سازمان جهاد کشاورزی استان فارس پیش بینی میشود امسال ۲۰۰ هزار تن خرما از ۳۲ هزار هکتار نخلستان در فارس برداشت شود که حدود ۴۶ هزارتن آن خرمای در جه ۲ است.
مهدی همتی افزود: شهرستان قیروکارزین خود به تنهایی با تولید بیش از ۷۰ هزار تن سهم ۴۰ درصدی از تولید خرمای استان فارس را دارا است که بیش از ۱۵ هزار تن از آن ارقامتر و الوان است و معمولا از قیمت فروش پائین برخوردار که هزینه تولید نخل داران را جبران نمیسازد.
او با تاکید بر اینکه فعال شدن این کارخانه بهبود بازار خرمای ارقامتر را به دنبال خواهد داشت و از ضایع شدن محصولات با کیفیت پائینتر جلوگیری میکند، بیان کرد: این کارخانه میتواند زنجیره ارزش تولید محصول خرما را تکمیل و جهش تولید را رقم بزند.
انتهای پیام/