بعضی از کشاورزان معتقد هستند کاشت زعفران دیگر صرفه اقتصادی ندارد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، برخی کشاورزان در شرایط پیش آمده معتقد هستند کاشت زعفران دیگر صرفه اقتصادی ندارد و امسال قصد دارند که حتی زمین‌های خود را آبیاری نکنند.
 

بیشتر بخوانید


گناباد را می‌توان یکی از مراکز اصلی تولید زعفران در خراسان رضوی دانست ولی این روز‌ها حال کشاورزان زعفرانکار گناباد خوب نیست.
 

بیشتر بخوانید


همیشه فصل زعفران که فرا می‌رسد مسئولان قول‌هایی می‌دهند، اما این قول‌ها در اجرا تاثیر خود را از دست می‌دهد و باز هم کشاورز ضرر می‌کند.
 
دلالان زعفران تیشه به ریشه کشاورزان می زنند
 

کاشت زعفران برای کشاورز صرفه اقتصادی ندارد

 
یکی از زعفرانکاران گنابادی در همین زمینه گفت: کاشت زعفران دیگر صرفه اقتصادی ندارد و امسال برخی از کشاورزان قصد دارند حتی زمین‌های خود را آبیاری نکنند.

او افزود: هم اکنون هزینه جدا کردن کلاله زعفران کیلویی ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان است و این در حالی است که یک کیلو گل تربت حیدریه تا ۳۶ هزار تومان کاهش قیمت داشته است.

یکی دیگر از زعفران کاران گنابادی هم گفت: امسال هزینه کود بسیار افزایش یافته و از سویی نیروی کارگری هم به دلیل کرونا کاهش یافته است و اگر نیرو هم باشد هزینه آن بسیار بالا است که با قیمت‌های فعلی برای کشاورز صرفه اقتصادی ندارد.

او با اشاره به خرید حمایتی افزود: اگر خرید حمایتی به صورت نقدی و یا نهایت پرداخت یک هفته باشد خوب است، اما مشکل اینجاست که پول کشاورز با تاخیر چند ماهه پرداخت می‌شود که زمان پرداخت ارزش خود را از دست داده و کشاورز بدهکار در این مدت ضرر خود را کرده است.

سطح زیر کشت ۳۵۰۰ هکتاری زعفران در گناباد زمان برداشت آن معمولا از ۱۰ آبان شروع می شود و به مدت یک ماه ادامه دارد.
 
کاشت طلای سرخ صرفه اقتصادی ندارد
 

کیفیت بالای عطر و طعم زعفران گنابادی

علیرضا حسین‌زاده مدیر جهاد کشاورزی گناباد  در این باره گفت: با وجود قدمت و ظرفیت‌های گناباد در تولید زعفران تاکنون از توان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و بخش صنعت برای کشت و برداشت زعفران استفاده لازم نشده است.

او افزود: هنوز هم همان روش‌های شیارزنی و سله‌شکنی اولیه در مزارع زعفران به کار می‌رود و با توجه به اینکه بخش اعظم زمین‌های زیرکشت زعفران گناباد خرده مالکی است امکان آبیاری تحت فشار و مکانیزه در آن‌ها وجود ندارد و بخش صنعت و دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی باید ارتباط و تعامل بهتری با بخش کشاورزی به خصوص در تولید، کشت و برداشت زعفران در این شهرستان داشته باشند.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد ادامه داد: تغییرات اقلیمی و گرمای زیاد هوا در فصل تابستان سبب تاخیر در باردهی پیاز زعفران شده و فراهم نشدن امکان برداشت زعفران در پاییز برداشت این محصول در گناباد را به تاخیر انداخته است.

حسین زاده بیان کرد: گناباد با برخورداری از سه هزار و ۵۰۰ هکتار زمین زیرکشت زعفران از مناطق مستعد تولید این محصول در خراسان رضوی به شمار می‌رود و طبق بررسی‌های صورت گرفته توسط کارشناسان و پژوهشگران از بین زعفران تولیدی ۸۵ نقطه کشور زعفران گناباد از نظر عطر و طعم از کیفیت بهتری برخوردار است.

او تصریح کرد: با توجه به کیفیت زعفران تولیدی گناباد و از طرفی همزمانی برداشت محصول این شهرستان با شهرستان‌های همجوار، گناباد با برنامه‌ریزی صحیح قابلیت تبدیل به قطب تولید گل زعفران در منطقه را دارد.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد تاکید کرد: ثبت نظام آبیاری مبتنی بر قنات روستای سنوی گناباد توسط سازمان خواروبار کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) بیانگر اصالت و کیفیت مطلوب زعفران این شهرستان است و باید از این ظرفیت برای شناساندن محصول زعفران این شهرستان در مجامع ملی و بین‌المللی بیشتر بهره گرفت.


خرید حمایتی زعفران در گناباد


حامد قربانی فرماندار گناباد گفت: خرید زعفران حمایتی در گناباد به عنوان یکی از ۶ مرکز خرید حمایتی زعفران در خراسان رضوی تا ۳۰ آذر ماه ادامه دارد و زعفران شهرستان‌های جنوبی این استان در این مرکز خریداری می‌شود.

او افزود: زعفران پوشال مرغوب با قیمت هر کیلو ۱۱۰ میلیون ریال و نگین ۱۳۰ میلیون ریال از زعفرانکاران خریداری می‌شود.

فرماندار گناباد ادامه داد: با هدف جلوگیری از جولان دلال‌ها در بازار زعفران خرید حمایتی توسط مراکز خرید تعاون روستایی انجام می شود و کشاورزان باید از این قابلیت استفاده کنند.
منبع: تسنیم
 
انتهای پیام//ف.ش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۹ ۱۵ آبان ۱۳۹۹
همیشه کشاورز بیچاره است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۱ ۱۵ آبان ۱۳۹۹
زعفران کاران هم پر طمع شدند چند سال اخیر در خراسان شمالی اقدام به کشت زعفران میکنند به خاطر پول بیشتر سود بیشتر همیشه هم ضرر میدن به خاطر اب و هوای نامناسب کشت
Iran (Islamic Republic of)
سجاد از دولت اباد زاوه
۱۹:۰۹ ۱۴ آبان ۱۳۹۹
همیشه کشاورز بیچاره هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۷ ۱۴ آبان ۱۳۹۹
دلال ها دارند اقتصاد ایران را نابود می‌کنند مجلس فقط نظاره گر و دولت حامی دلال و دلال پرو
امیدی. به این مجلس نیست
Iran (Islamic Republic of)
محمدرضا
۱۶:۰۶ ۱۴ آبان ۱۳۹۹
سلام ،ضمن تشکر از گزارشی که تهیه نمودین امیدوارم مسئولین ذی ربط بخصوص شورای ملی زعفران هر چه زودتر یه تدبیر اساسی برای حل مشکل کشاورزان زعفرانکار بکننند ولی هرچند میدونم که این موضوع مربوط به امسال و سال گذشته و....نیست بلکه احساس میشودمنافع شخصی افرادی خاص که نمیخوان این موضوع به نفع کشاورز بشه در خطر است
Iran (Islamic Republic of)
شاه حسینی ازنیشابور
۱۵:۱۸ ۱۴ آبان ۱۳۹۹
بایدبه حال کشاورزهای زعفران کارنیشابورگریه کرد.بخداهزینه کارگروکودوسم وآب وزمین وهمه روحساب کنیم حتی بایدازجیبمان بدیم.سودش به جهنم.
مرحبابه مسئولین ودست اندرکاران دولت ایران که اول اونهاتیشه به ریشه ماکشاورزان زعفران زدن وبعدبه خودایران ضربه زدن.اگه شرف میداشتن نمیذاشتن کاربه اینجابکشه که کشاورزگل زعفرانش روتوی زمین جمع نکنه وبذاره همون جاخراب بشه.وحتی بگیره زمینش روباگلش وپیازش شخم بزنه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۹ ۱۴ آبان ۱۳۹۹
چرا واسشون صرفه نداره ده تا پر زعفرون رو 80 هزار تومن میدن از این گرونتر میخان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۸ ۱۴ آبان ۱۳۹۹
سلام
بنظرم شما از کاشت و داشت و برداشت زعفرون چیزی نمیدونید.
مخصوصا از برداشت پدر آدم در میاد تا بچینی ،پاک کنی .خشک و بسته بندی کنی.تازه برا چیدن و پاک کردن احتیاج ب نیروی انسانی زیاد هست ک اگه همان روز گلها رو جمع نکنی از بین میره.هزینه نیرو انسانی هم ک بالا و نقد.و....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۴ ۱۵ آبان ۱۳۹۹
وقتی من کشاورز سیستم عرضه و تقاضا رو تو نوع تولید محصول رعایت نمیکنم و طمع پول زیاد میریم همه زعفران کار میشیم .نخود از کیلو 5هزار میشه27هزارتومن و زعفران میشه چس ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۹ ۱۴ آبان ۱۳۹۹
کاشت هر 1000 متر زمین زعفران حدود 5 تا 7 میلیون هزینه دارد
ببینید چه اتفاقی افتاده که کشاورزان زمین زعفران چند ساله خودشان را شخم میزنن
من خودم دیدم که یک کشاورز 2 هکتار زمین زعفرانش را شخم زد
علی برکت الله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۲ ۱۵ آبان ۱۳۹۹
وقتی اون کشاورز نمیدونه کشت دوهکتار زعفران یعنی چی همین میشه اینجور کشاورزی شبیه صف خرید دلار و برنج و....میمونه