به گزارش حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی نیکدل مدیر عامل صندوق ذخیره فرهنگیان در دیدار با نمایندگان تشکلهای صنفی و مدنی فرهنگیان با اشاره به سخنان نمایندگان تشکلها اظهار کرد: در اینکه صندوق متعلق به فرهنگیان است، هیچ شکی نیست و این موسسه در سالیان متمادی با ذره ذره پول فرهنگیان تأسیس و به فعالیت خود ادامه داده و
با برکت اندوخته فرهنگیان، سرمایهگذاریهای خیلی خوبی را سبب شده است.
او با تأکید بر اینکه صندوق ذخیره، متعلق به فرهنگیان و کاملاً خصوصی است، گفت: هیچ قدرتی نمیتواند جیب فرهنگیان را دولتی کند و بگوید این وجوه متعلق به شما نیست و متعلق به دولت است؛ البته سنگاندازیهایی در این مسیر صورت میگیرد که موسسه با تمام توان از خصوصی بودن دارایی معلمان عضو دفاع میکند.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان درپاسخ به سوال نمایندگان تشکلها مبنی بر نظارت فرهنگیان بر عملکرد صندوق عنوان کرد: نظارت فرهنگیان بر داراییهای خود و مشارکت حداکثری در تصمیمگیریها، رویکردی کاملاً صحیح و بحق است، ولی نیاز به ساز و کارهای قانونی دارد.
نیکدل با تأیید مطالبه برخی اعضای جلسه مبنی بر افزایش سهم فرهنگیان در هیئت امنای صندوق، افزود: در اینکه باید معلمان در اداره و مدیریت صندوق نقش داشته باشند، تردیدی نیست و معتقدم نقطه ضعف آینده صندوق، فارغ از اینکه چه کسی مدیرعامل باشد، این است که نظارت معلمان بر صندوق کم است و اگر فرهنگیان نظارت داشتند مسائل سالهای گذشته هرگز اتفاق نمیافتاد.
او در خصوص ارائه خدمات به فرهنگیان در حین خدمت گفت: حواستان باشد که تأمین رفاهیات فرهنگیان را به جیب خودتان ارجاع ندهند. تأمین مسائل رفاهی فرهنگیان در دوران خدمت، به عهده دولت است و نباید از اندوخته فرهنگیان برای رفاهیات هزینه شود.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با تأکید بر افزایش سودآوری این موسسه در یک سال گذشته گفت: موسسه در یک سال گذشته بیش از نصف ۲۴ سال گذشته سودآوری داشته است به طوریکه از ابتدای تاسیس تا ۳۱ شهریور ۱۳۹۸، ۶ هزار و ۶۰ میلیارد تومان و طی یک سال گذشته ۳ هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان سود داشته است.
نیکدل افزود: نکته حائز اهمیت این است که سود ۶ هزار میلیاردی ۲۴ سال گذشته، امسال به ۹ هزار میلیارد تومان میرسد.
او در پاسخ به مطالبه جوانگرایی در صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: استفاده از نیروهای جوان یکی از استراتژیهای موسسه است و در حال حاضر نیز تعداد زیادی مدیران جوان در موسسه مشغول خدمتند؛ ولی در موارد استثنایی خصوصا بحران حتما باید از نیروهای با تجربه وآبدیده برای مشاغل کلیدی استفاده کرد تا از فشارهای بیرونی نهراسد و بحران را مدیریت کند؛ پس از عبور از بحران حتما باید از نیروهای متخصص جوان که سرمایههای کشورند بهره جست.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان در خصوص اصلاح اساسنامه و گنجاندن توزیع ارزش افزوده بین فرهنگیان عضو، مطرح کرد: اصلاح اساسنامه نیازمند برگزاری مجمع فوقالعاده با حضور هیات امناء موسسه و تدوین آیین نامه اجرایی است.
نیکدل افزود: محاسبه ارزش افزوده نیز نیازمند تغییر در اساسنامه و تدوین آییننامه اجرایی است. در حال حاضرموسسه فقط ابلاغ کتبی وزیر آموزش و پرورش جناب آقای حاجی میرزایی را دارد که باید شیوههای محاسبه ارزش افزوده بررسی شود و در صورت اطمینان از قابلیت اجرایی، آییننامه اجرایی آن تدوین و توسط هیات امناء در مجمع فوق العاده با لحاظ کردن در اساسنامه مصوب شود.
او با اعلام اینکه محاسبه ارزش افزوده امکانپذیر است، گفت: این امر نیازمند فراهم ساختن مقدمات، بررسیهای بیشتر و یافتن بهترین راهکار است که در حال حاضر شرکتهای زیرمجموعه موسسه را در قالب چهار هلدینگ پتروشیمی و انرژی، مالی و سرمایهگذاری، ساختمانی و خدمات سازماندهی کردهایم؛ بنابراین قبل از اینکه بخواهیم ارزش افزوده را محاسبه کنیم باید میزان و نوع داراییها را از طریق بورسی کردن این ۴ هلدینگ مشخص و بر اساس قانون اقدام کنیم.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان به این سوال که بازنشستگانی که با صندوق تسویه حساب کردهاند، چگونه میتوانند مجددا عضو صندوق شوند، تصریح کرد: این مساله را از هیات امنا درخواست کردیم که برای بازنشستگان هم بتوانیم کاری انجام دهیم، اما بر اساسقانون و طبق اساسنامه فعلی ما اجازه این کار را نداریم. وی تاکید کرد که به همین دلیل، حدود سه سال است که به فرهنگیانی که بازنشسته میشوند توصیه میشود که با صندوق تسویه نکنند تا از سودآوری این سالهای صندوق بهرهمند شوند.
عباسعلی قدیریان معاون برنامه ریزی و توسعه کسب و کار صندوق ذخیره فرهنگیان از ساماندهی شرکتهای زیرمجموعه این موسسه خبر داد و گفت: شرکتها بر اساس نوع فعالیت در قالب چهار هلدینگ ساماندهی شده است تا بتوانیم ضوابط و چارچوبهای بورس اوراق بهادار را در آنها عملیاتی کنیم، زیرا ورود به بورس نیازمند فراهم ساختن مقدماتی اعم از برگزاری به موقع مجامع، استفاده از ابزارهای حاکمیت شرکتی، شفاف بودن پروندههای حقوقی و شفاف شدن داراییها و ... است.
او با بیان اینکه مشکلات شرکتها تا حد قابل قبول برای ورود به بورس حل وفصل شده است، تصریح کرد: برگزاری جلسات مشترک با فرابورس، ارائه درخواستهای بورسی کردن هلدینگها به فرابورس، تهیه امیدنامه شرکتها، تبدیل آنها از شرکت سهامی خاص به سهامی عام، ارزشگذاری داراییها با استفاده از کارشناس دادگستری و ... از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه است.
قدیریان با بیان اینکه بورس ابزار اولیهای است که بتوانیم به محاسبه ارزش افزوده فکر کنیم، افزود: پیشبینی میکنیم تا خرداد ماه ۱۴۰۰ سه هلدینگ پتروشیمی، سرمایهگذاری و ساختمانی را بورسی کنیم، اما بورسی کردن اولین قدم است. با بورسی شدن ارزش داراییهای موسسه به روز محاسبه میشود وپس از عرضه اولیه به بازار ارزش جاری داراییها کاملا مشخص و شفاف است.
امیر انباردار، معاون امور شرکتهای موسسه در مورد پیگیری بدهی سهم دولت به حضار اطمینان خاطر داد که کمیته بسیار قوی و فعال برای پیگیری وصول مطالبات فرهنگیان از دولت در صندوق دایر شده است که بطور مداوم و با جدیت پیگیر امور هستند.
او گفت: صندوق ذخیره فرهنگیان یک سهامدار ۴۶ درصدی در بانک سرمایه بود و تمام سرمایه گذاری صندوق در بانک سرمایه حدود ۲۱۸ میلیارد تومان بوده که از سال گذشته تاکنون حدود ۵/۵ درصد سهام بانک سرمایه را به قیمت حدود ۲۰۰ میلیارد تومان به فروشرساندیم و ۴۰ درصد سهام فعلی صندوق در بانک سرمایه کلاً سود است؛ بنابراین هیچیک از فرهنگیان عضو صندوق ذخیره ضرری در سرمایهگذاری در بانکسرمایه نکرده بلکه از سود حاصل از این سرمایهگذاری بهرهمند شدهاند.
او با بیان اینکه طبق قانون تجارت فقط سود شرکتهای تابعه موسسه قابل تقسیم است و زیان آنها قابل تقسیم نیست، گفت: زیان شرکتها باید با تلاش مدیران آن شرکت جبران شود.
معاون امور شرکتهای موسسه در پاسخ به سوال نحوه اداره شرکتها و حسابرسی آنها گفت: شرکتهای زیرمجموعه صندوق ذخیره همگی دارای سال مالی هستند و هر سال مجمع آنها در موعد مقرر برگزار میشود و هیچ مجمع عقب افتادهای نداریم و سودی که اعلام میشود، سودی است که توسط بازرس قانونی وحسابرس مستقل تایید میشود و اگر درستی سود و زیان آن شرکت توسط بازرس قانونی و حسابرس مستقل تایید شد، سود آن شرکت قابل تقسیم است.
انتهای پیام/