به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، نخود پلو که در واقع با اسم نخود پلو ترکیهای شناخته میشود، یکی از انواع پلو مخلوط و قاطی است که در ایران با استفاده از مواد اولیه وسوسه برانگیزی همچون گوشت چرخ کرده، شوید و مرغ طبخ میشود. طرز تهیه این غذای خوشمزه با توجه به سلیقه کدبانوهای ایرانی متفاوت است. برای درست کردن نخود پلو خوش طعم و مجلسی، استفاده از انواع گوشت چرخ کرده، گوشت قلقلی و گوشت گوسفندی باعث خوش خوراکتر شدن این غذا میشود. این غذا که به صورت دمی آماده میشود، در عین سادگی دارای خواص بسیار زیادی برای گروههای سنی مختلف به ویژه کودکان است. طرز تهیه نخود پلو با مرغ و یا گوشت و فوت و فن طرز تهیه آن را در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای نخود پلو ترکیهای
برنج: ۳ پیمانه
زعفران: نصف پیمانه
گوشت گوسفندی: ۵۰۰ گرم
پیاز بزرگ: ۱ عدد
نمک، فلفل: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
دارچین: به میزان لازم
دارچین پلویی: به میزان لازم
روغن: به میزان مورد نیاز
کره: به میزان لازم
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق سوپ خوری
شوید خشک: دلخواه
نخودفرنگی به میزان لازم
بیشتربخوانید
مراحل پخت نخود پلو با مرغ یا گوشت و شوید
برای تهیه این پلو مخلوط خوشمزه ابتدا برنج را بشویید و آن را به مدت یک الی دو ساعت کنار بگذارید تا آماده پخت شود.
یک ظرف مناسب را انتخاب کرده و روغن را در ظرف بریزید، پس از داغ شدن روغن، نوبت به سرخ کردن پیازها میرسد.
بعد از طلایی شدن پیازها، گوشت، فلفل و زردچوبه را به روغن اضافه کنید.
حالا نوبت به اضافه کردن گوشت میرسد. گوشت را به مدت چند دقیقه تفت دهید.
بعد از اینکه گوشت به خوبی تغییر رنگ داد، اضافه کردن آب به ترکیب را فراموش نکنید تا گوشت به خوبی و آرامی بپزد.
برنجی و نخودی که از قبل خیس خورده را در آب جوشی که روی گاز در ظرفی جداگانه قرار دادیم، میریزیم.
پس از اینکه برنج کمی قل خورد، نوبت به آبکشی آن میرسد.
باید دقت داشته باشید که قل خوردن مداوم برنج، باعث شفته شدن آن میشود.
حالا زمان خوبی برای اضافه کردن نخود ، ادویهها و زعفران به گوشت است.
پس از هم زدن مواد، مطمئن شوید که ترکیبات خوب به خورد یکدیگر رفتهاند.
ظرف گوشت را از روی حرارت مستقیم بردارید و کنار بگذارید.
برنجی که آبکش کرده بودید را در ظرفی مناسب بریزید.
در صورت تمایل میتوانید پیش از افزودن برنج به قابلمه، ته دیگ مورد نظرتان را در ته ظرف بچینید.
پس از چیدن ته چین، یک لایه از برنج و یک لایه از گوشت نیم پز شده را در ظرف بریزید.
این کار را تا تمام شدن مواد تکرار کنید.
روی لایه ما قبل آخر در صورت تمایل مقداری دارچین بریزید.
لایه آخر را با افزودن زعفران داخل ظرف بریزید.
به این ترکیب یک ساعت برای آماده شدن زمان دهید.
فوت و فن تهیه نخود پلو ترکیهای با مرغ یا گوشت
* استفاده از گوشت مرغ و یا میگو به جای گوشت قرمز برای تهیه نخود پلو ترکیهای کاملاً سلیقهای است.
* در صورتی که به شوید علاقه دارید، میتوانید از شوید خشک در مرحله آخر روی برنج استفاده کنید.
* برای خوشمزهتر شدن نخود پلو، میتوانید مقداری از برنج آبکش شده را به همراه زرده تخم مرغ، زعفران و گلاب ترکیب کنید. این ترکیب را در لایه اول نخود پلو بریزید و لذت چشیدن یک ته چین خوشمزه را تجربه کنید.
* استفاده از گلاب یا هر یک از ترکیبات معطر دیگر در غذا برای خوش طعمتر شدن آن هیچ مشکلی ندارد! طرز تهیه نخود پلو هندی، نخود پلو شیرازی و نخود پلو با نخود آبگوشتی هم بسیار مرسوم است.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/