به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سمیرا مرادی اظهار کرد: موز میوه درختی است که در جاهای گرمسیر و مرطوب به ثمر میرسد، برگهای آن بسیار دراز و عریض است و درازی برگها تا دو متر میرسد؛ موز ابتدا در غلاف صنوبری شکل قرار دارد سپس میشکافد و خوشه پدیدار میشود و در هر خوشه بیش از ۱۰۰ دانه موز وجود دارد.
وی افزود: میوه موز بسیار خوشمزه و خوش طعم است و درخت آن در حدود سه متر ارتفاع دارد و معمولا آنرا به صورت نارس از درخت چیده و در میان کاه میگذارند تا زرد و شیرین شود، اما در تجارت به وسیله مواد شیمیایی مانند اتیلن و استلن، رنگ موز را زرد میکنند.
مرادی با بیان اینکه این میوه در جنوب ایران نیز تولید میشود، گفت: از میوه و پوست آن استفاده شده و خاصیت غذایی زیادی دارد و از نظر ترکیبات بسیار به گندم نزدیک است.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه موز برای اطفال و اشخاص سالخورده و کسانی که تازه از بستر بیماری برخواستهاند بسیار مفید است، تصریح کرد: قند موجود در موز بسیار مرغوبتر از قند شیرینی بوده و برای سلامتی اطفال مفید است.
وی با بیان اینکه موز میوهای گرم و دارای ویتامینهای B ۱، B ۲، C است، عنوان کرد: موز غذای کاملی برای کودکان و افراد مبتلا به سوء هاضمه است.
مرادی اضافه کرد: موز مانند سایر میوهها خون را قلیایی کرده و در نتیجه صافی، تعادل و پاکی خون ایجاد میکند؛ ضمن اینکه اوره اضافی در خون را دفع کرده و برای افراد مبتلا به بیماری قلبی، ورم کلیه و بیماریهای تورمی مفید است.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه این میوه برای درمان بیماریهای اسهال شدید و اسهال در اطفال مفید است، بیان کرد: ۳۰۰ تا ۵۰۰ گرم از آنرا میتوان به صورت پوره درآورد با کمی آب برنج مخلوط کرده و به این بیماران داد.
وی موز را میوهای معتدل، مقوی و چاق کننده دانست و افزود: موز جهت تسکین سرفه و خشونت حلق مؤثر بوده و برای افرادی که درد کلیه دارند نیز مفید است.
مرادی با اشاره به اینکه موز به علت داشتن مقدار زیادی فسفر در افزایش هوش و حافظه کودکان تأثیر زیادی دارد، عنوان کرد: این میوه نیروی بدنی مادر را افزایش داده و مانع از سقط جنین میشود.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه موز دارای مواد معدنی پتاسیم، کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم و روی است، ادامه داد: این میوه برای افرادی که نمیتوانند مواد قندی را به خوبی هضم کنند یا مبتلا به ورم معده، دیابت و چاقی هستند، زیانآور است.
وی با تأکید بر اینکه زیاده روی در مصرف موز باعث ایجاد حساسیت در بدن و خارشهای شدید خواهد شد، افزود: باید از مصرف موزهای نارس یا کهنه و سیاه خودداری کرد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/