سعید سلیمانی مدیرعامل بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان امام در گفتوگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: در بنیاد احسان تمرکز ویژهای برای عدالت آموزشی کرده ایم.
او با بیان اینکه بسیاری از مسائلی که در شهرستانهای محروم وجود دارد به دلیل این است که نظام آموزشی ما برای منطقهها و نقاط مختلف کشور شرایط بومی سازی ندارد، گفت: این مسئله به یکی از دغدغههای ما تبدیل شده است که علاوه بر حمایتهای اجتماعی در استانها نظام توانمندسازی بومی و استانی را در سطح دانش آموزی راه اندازی کنیم.
سلیمانی ادامه داد: در این مدل تمرکزی بر زنجیره ارزش محصولات پایهای در استان داریم و در کنار پلتفرمهای آموزشی موجود، پلتفرم مدرسه تولید یا مدرسه اشتغال را فعال میکنیم.
مدیرعامل بنیاد احسان با بیان اینکه مدرسه تولید از پایه ششم و هفتم به بعد روی زنجیرههای ارزش مناطق بومی در هر منطقه تمرکز میکند و محتواهایی را به دانش آموزان منتقل میکند، گفت: مهارتهایی را برای تولید محصولی خاص به دانش آموزان ارائه میکند که این محصولات میتواند محصول کشاورزی، گیاهان دارویی، محصول دامی و... باشد.
سلیمانی افزود: هدفی که این طرح دارد این است که بر اساس انجام آن ما در آینده نزدیک افرادی را داریم که آشنایی کاملی با صنایع تبدیلی و چرخههای بعد از آن دارند.
او با بیان اینکه از آن جایی که مهارت در دانش آموزان عامل انگیزشی برای اشتغال است، گفت: این طرح بحث مهاجرت روستا به شهر را در آینده کاهش میدهد.
سلیمانی با بیان اینکه پلتفرم مهارت افزایی را در بنیاد احسان به تازگی شروع کرده ایم، گفت: چندی پیش اولین مدرسه تولید در شهرستان دلوان سیستان و بلوچستان راه اندازی شد و آغاز به کار کرد که به روی گیاهان دارویی منطقه مثل حنا، چای ترش و محصولات دامی تمرکز دارد.
او ادامه داد: برنامه ریزی که در این زمینه انجام شده، بر این اساس است که تا سال آینده در هر استان یک یا دو مدرسه تولید رابه صورت پایلوت راه اندازی شود.
سلیمانی با بیان اینکه توافقاتی با بخشهای مختلف آموزش و پرورش داشته ایم که این الگو را بتوانیم سریعتر در مدارس دیگر کشور در مناطق محصول محور توسعه دهیم، گفت: در حال حاضر که آموزش مدرسه به صورت الکترونیک است میتوانیم بخشی از محتویات آماده شده آموزشی را به صورت جزوات و آموزشهای آنلاین به دانش آموزان منتقل کنیم.
مدیرعامل بنیاد احسان تصریح کرد: بسیاری از دانش آموزان مناطق روستایی و حاشیهای در کنار خانوادههایشان مشغول به کار هستند و میتوانند از این نکات و آموزشها استفاده کنند تا علمیتر بتوانند رشد کنند.
سلیمانی ادامه داد: در صورت تولیدات مربوط به آموزشهای مهارتی این محصولات در چرخه تولیدات استانی ستاد اجرایی فرمان امام قرار خواهد گرفت و روانه بازار میشود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/