به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دیابت مرزی شرایطی است که در نهایت به دیابت نوع ۲ ختم میشود. این اختلال اساسا به آن معنی است که سطح قند خون بالاتر از حد طبیعی است، اما نه به میزان قند خون کسانی که به دیابت نوع دو مبتلا هستند.
در طول اختلال دیابت مرزی، پانکراس هنوز انسولین کافی در پاسخ به کربوهیدارتها و شکستن آنها تولید میکند، اما تاثیر انسولین برای از بین بردن قند از جریان خون کند است و همین امر باعث بالارفتن میزان قند میشود.
اما چطور میتوان دیابت مرزی را تشخیص داد؟
کاهش وزن نامنظم: هر گونه کاهش وزن شدید یک اتفاق غیر عادی و یک پرچم قرمز برای ابتلا به برخی بیماری هاست. در حالی که تصور میکنیم دیابت با چاقی و اضافه وزن همراه است، باید بدانیم مشکلات قند خون میتواند منجر به کاهش وزن نیز بشود. ادرار مکرر نیز یک علامت معمول ابتلا به پیش دیابت است. اگر به طور مرتب غذا دریافت میکنید، ولی همچنان شاهد کاهش وزن هستید، برای تشخیص دیابت مرزی به پزشک مراجعه نمایید.
لکههای تاریک روی پوست: به گفته متخصصان پوست آمریکایی، لکههای تیره روی پوست میتواند نشانه هشدار دهنده ابتلا به دیابت مرزی باشد. این وضعیت معمولا در آرنج، زیر بغل، زانو و یا گردن ظاهر میافتد و بافت مخملی دارد. این عارضه پوستی در افراد چاق رایجتر است.
خستگی: احساس خستگی شاید به دلیل کمبود خواب و یا فعالیت بیش از حد طبیعی باشد، اما خستگی مداوم یکی از نشانههای هشدار دهنده ابتلا به دیابت مرزی است. این احساس خستگی دائمی به دلیل نوسانات قند خون است. به گفته محققان دانشگاه ایلینوی، عوامل دیگری از جمله چاقی و افسردگی که از عاملان مشکلات قند خون هستند نیز میتوانند سبب خستگی مداوم شوند.
بیشتر بخوانید
ریزش مو: عوامل مختلفی میتوانند به ریزش مو منجر شوند که از آن جمله میتوان به داروها، ژنتیک، و استرس اشاره کرد. ریزش مو با مقاومت به انسولین نیز در ارتباط است که مشخصهای از پیش دیابت و دیابت نوع ۲ محسوب میشود. مقاومت به انسولین به معنای آن است که در استفاده از انسولین به طور موثر به منظور انتقال قند از خون به سلولها مشکل دارید و در نتیجه با سطوح بالای قند خون مواجه میشوید.
تشنگی مداوم: یکی از شناخته شدهترین علائم پیش دیابت و دیابت، تشنگی بیش از حد در هنگام قند اضافی موجود در خون اتفاق میافتد. بدن میخواهد قند اضافی را به صورت ادرار خارج کند، به همین دلیل مجبورتان میکند بیش از حد معمول آب بنوشید. به همین دلیل دائم احساس تشنگی میکنید.
زخم و عفونتهای سمج: قند خون بالا گردش خون را کند میکند، به همین دلیل طول میکشد تا پوست بتواند خود را ترمیم کند. به عنوان مثال، ترمیم کبودیها و بریدگیها بیش از مدت زمان معمول طول میکشد. این وضعیت حتی باعث رشد باکتریها و قارچ میشود، که به معنای عفونت دوباره مخصوصا روی پوست است.
تار شدن دید: بالا و پایین رفتن ناگهانی قند خون میتواند قابلیت تمرکز چشم را بهم بزند و باعث تاری دید شود. تاری دید به محض اینکه سطح قند خون به حالت طبیعی بازگردد از بین میرود.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/