یک استاد رژیم شناسی به منظور رهایی از رفلاکس معده چند نکته طلایی را ارائه کرد.

فریبا کوهدانی استاد دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: علت اصلی رفلاکس معده بازگشت اسید از معده به قسمت‌های بالای دستگاه گوارش است.

او گفت: رعایت نکات مختلف در مورد تغذیه می‌تواند به بهبود وضعیت افرادی که با مشکل رفلاکس معده مواجه اند کمک کند. گفتنی است که محدود کردن مصرف مواد غذایی چرب و سرخ کرده در کاهش رفلاکس موثر است. 

کوهدانی تصریح کرد: کاهش مصرف نوشیدنی‌های کافئین دار مثل قهوه و چایی نقش موثری در کاهش رفلاکس معده دارد زیرا کافئین یکی از محرک‌های رفلاکس بوده و به همین منظور توصیه می شود تا افراد از مصرف نوشیدنی‌های کافئین دار تا حد امکان خودداری کنند یا میزان دریافت آن را کاهش دهند.

این استاد دانشکده علوم تغذیه بیان کرد: برای تاثیر روانی دریافت چایی برای افرادی که به مصرف چای اعتیاد دارند، توصیه می‌شود تا آنان از ماگ و لیوان‌ها و فنجان‌های غیرکریستال استفاده کنند تا متوجه رنگ کم چایی نشوند و با این کار غلظت چایی را به مرور به حداقل برسانند.

 مصرف شکلات باعث افزایش علائم رفلاکس شود

او افزود: مصرف ادویه‌ها به ویژه ادویه‌های تند بسته به میزان ریفلاکس باید کاهش پیدا کند یا حتی در موارد حساس تر به هیچ عنوان مصرف نشوند. همچنین حجم غذا باید کم و تعداد دفعات مصرف غذا زیاد باشد، زیرا مصرف غذای پر حجم یکی از عوامل ایجاد رفلاکس معده است. همچنین پس از میل کردن غذا لازم است تا از دراز کشیدن و انجام فعالیت‌های بدنی سنگین اجتناب شود.

حتی پوشیدن لباس تنگ نیز می‌تواند باعث ایجاد رفلاکس در این افراد شود

او بیان کرد: با رعایت این نکات می‌توان عوامل ابتلا به رفلاکس را کاهش داد و در نتیجه نیاز به دارو‌های کاهش‌دهنده اسید معده را برطرف کرد. همچنین مصرف غذا‌های ساده و فاقد ادویه و بخارپز و غذا‌هایی که خوب پخته شده اند، با حجم کم و افزایش تعداد وعده‌های غذایی تاثیر چشمگیری در کاهش رفلاکس معده دارد.

بهترین نوشیدنی برای افراد مستعد رفلاکس معده، آب است

کوهدانی گفت: میوه‌های ترش و به طور کلی هر خوراکی که حالت اسیدی داشته باشد، باعث ایجاد رفلاکس می‌شود، اما این مسئله نباید باعث حذف میوه شود، ولی می توان میوه‌های دیگری که اسیدی و ترش نیستند را جایگزین میوه‌های مناسب هر فصل کرد به طور مثال به جای نارنگی و پرتقال از لیمو شیرین استفاده کرد.


بیشتر بخوانید: 


انتهای پیام / 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار