به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، اسباب بازی اگرچه در گذشته تنها وسیله سرگرمی برای کودکان محسوب می شد اما چند سالیست که وجه آموزشی هم دارد و تولید کنندگان در تلاش برای تولید محصولات بومی مطابق سلیقه کودکان ایرانی هستند. همزمان با برگزاری ششمین جشنواره ملی اسباب بازی با برخی تولید کنندگان صحبت کردیم که در ادامه می خوانید.
سپیده غرقی مدیر مجموعه بازیتا در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: ۱۵ سال در زمینه تولید اسباب بازیهای آموزشی و کمک آموزشی فعالیت کردیم. در ششمین جشنواره اسباب بازی محصولات ما به عنوان محصولات برتر شناخته شد. در پایان جشنواره جوایزی هم به ما اهدا کردند اما با این تفاوت که این دوره به صورت مجازی برگزار شده است. ناگفته نماند که مشکلاتی هم پیش روی این جشنواره و تولید کنندگان با توجه به شرایط اقتصادی جامعه وجود دارد.
غرقی ادامه داد: شیوع ویروس کرونا باعث شد تولید کنندهها از لحاظ اقتصادی با مشکل مواجه شوند، اما این جشنواره روزنه امیدی برای تولید کنندهها بود که بتوانند به صورت مجازی محصولات خود را به فروش برسانند. جشنواره خوب بود و مردم هم خوب استقبال کردند. جشنواره تا یازدهم اسفندماه برگزار می شود و مردم میتوانند در طول ۲۴ ساعت شبانه روز وارد سایت شوند و محصولات را خریداری کنند. هر فرایند تولیدی با چالشهایی روبه رو است. اگر بحث تولید مواد اولیه مرغوب را کنار بگذاریم، در بقیه موارد مشکل خاصی نداریم.
وی بیان کرد: سعی میکنیم اگر اسباب بازی را از خارج از کشور کپی میکنیم آن را بومی سازی کرده که با سلایق بچههای این مرزو بوم تطابق داشته و مشکلی برای انتخاب و خرید اسباب بازی نداشته باشند. قیمتها نسبت به محصول مشابه خارجی یک دهم است و با کیفیت فوق العاده بالا و قیمت مناسب به دست مصرف کننده می رسد.
لزوم حمایت آموزش و پرورش از تولید کنندگان اسباب بازی
مونا عمادی ناشر کتاب و تولید کننده اسباب بازی در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: جشنواره با کمک کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از ۲۸ بهمن تا ۱۱ اسفند به صورت مجازی و آنلاین کار خود را شروع کرده است. استقبال خوب بوده است. با توجه به تبلیغات صورت گرفته، مردم فکر میکنند که میتوانند برای خرید به صورت حضوری مراجعه کنند اما ما آنها را به سمت فروش مجازی هدایت می کنیم.
این تولید کننده اسباب بازی گفت: نیاز داریم که آموزش و پرورش حمایت بیشتری از ما داشته باشد و بازیهای فکری که در حال تولید شدن است، در مدارس همراه با کتاب به یادگیری بچه ها کمک کند؛ چرا که ابزارهای آموزشی تاثیر بسزایی در فراگیری درس دارد.
محسن رجبی مسئول نمایشگاه ششمین جشنواره اسباب بازی گفت: در صنعت ما به دست آوردن مواد اولیه مانند چوب، رنگ، فلز خیلی با مشکل مواجه است. اگر به صنعت کمک شود،کسانی هستند که خیلی خوب فعالیت کنند و ایده های زیادی برای بازی های جدید وجود دارد.
وی با بیان اینکه اقتباس در اسباب بازی در بازی کارتی و پلاستیکی داریم، گفت: تیمهایی هستند که بازیها را طراحی و ابداع میکنند و البته اسباب بازی ها این ظرفیت را دارد که به سمت شخصیت های بومی حرکت کنند. جشنواره ملی اسباب بازی به تولید کننده کمک می کند که سالی یک بار میتواند تولیداتش را به مصرف کننده بدهد. جشنواره باعث شده تولیدکننده به سمت کیفیت بهتر اسباب بازی حرکت کند.
رجبی با بیان اینکه تاثیر اقتصادی جشنواره را در صنعت اسباب بازی مشاهده می کنیم، گفت: ۸۰ درصد بازار اسباب بازی کپی پرفروشهای برندهای محصولات دنیا است و هنوز بخش طراحی محصولات اسباب بازی خیلی رشد نکرده است.
عمده بازار ایران کپی محصولات خارجی است
مسئول نمایشگاه ششمین جشنواره اسباب بازی در ادامه اظهار کرد: چند سالی است که کانون پرورش فکری از محصولات ایرانی حمایت میکند، اما عمده بازار ایران کپی محصولات خارجی است. صنعت اسباب بازی ایران صنعت نوپایی است؛ البته این مرحله را تمام کشورهای دنیا گذرانده اند. یعنی بسیاری از کشورها ابتدا محصولات را برای گردش مالی کپی میکنند و سپس این گردش مالی در صنعت را در بخش طراحی و تولید محتوا سرمایه گذاری می کنند که البته آن بخش در ایران هنوز راه نیفتاده است.
رجبی گفت: در ۱۰ سال گذشته ۹۵ درصد اسباب بازیها در ایران وارداتی بود اما به دلیل مشکلات ارزی اخیر واردات صفر شد. الان ۲۰ تا ۲۵ درصد از اسباب بازیهای موجود در بازار، دست تولید کننده داخلی است.
انتهای پیام/