وعده سحری از وعده های بسیار مهم غذایی در ماه مبارک رمضان است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،بعضی از افراد روزه‌دار در طول ماه رمضان دچار خطا‌های تغذیه‌ای رایجی می‌شوند که هر کدام می‌توانند باعث به‌خطرافتادن سلامت آن‌ها شوند.

بیشتر این خطا‌های تغذیه‌ای ناشی از باور‌های نادرست شکل‌گرفته در جامعه هستند؛ که در وعده‌های غذایی سحری و افطار آن‌ها را می‌توان از روزه داران ببینیم.

از این‌رو، در ادامه این مطلب به بررسی شایع‌ترین باور‌های نادرست تغذیه‌ای در وعده سحری می‌پردازیم. این باور‌ها عبارتند از:

۱. نوشیدن آب زیاد باعث پیشگیری از تشنگی در طول روز می‌شود

این مساله یکی از رایج‌ترین باور‌های نادرست تغذیه‌ای در طول روز‌های روزه‌داری به‌شمار می‌رود. بسیاری از افراد گمان می‌کنند که اگر حجم بالایی از آب را همراه با وعده سحری بنوشند، دیگر در طول روز تشنه نخواهند شد. این درحالی است که نوشیدن آب زیاد در وعده سحری به رفع تشنگی در طول روز کمکی نمی‌کند و این آب مازاد در همان ساعات ابتدایی روز دفع خواهد شد. بنابراین، بهتر است به‌جای نوشیدن چندین لیوان آب در وعده سحری سعی کنید که از افطار تا سحر حدود ۶ لیوان آب ساده مصرف کنید و همراه با وعده سحری هم از خوردن سبزی‌ها و صیفی‌هایی مانند کاهو، خیار یا سبزی خوردن که آب فراوانی را در بافت خودشان جای داده‌اند، غافل نشوید.

۲. مصرف غذا‌های چرب و شیرین باعث پیشگیری از گرسنگی در طول روز می‌شود

از آنجایی که چربی‌ها و قند‌ها جزو منابع غذایی بسیار مهم برای تامین سوخت بدن به‌حساب می‌آیند، بنابراین بسیاری از روزه‌داران گمان می‌کنند که مصرف حجم بالای خوراکی‌های چرب یا شیرین در وعده سحری، جلوی گرسنه شدن آنان را در طول روز می‌گیرد. این درحالی است که مکانیسم سوخت‌وساز چربی‌ها و قند‌ها در بدن نیازمند دفع آب فراوان است؛ بنابراین هرچقدر که میزان غذا‌های چرب، خصوصا گوشت‌های پُرچرب، غذا‌های شیرین و غذا‌های سرشار از ادویه در وعده سحری بیشتر باشد، شانس مبتلا شدن شما به تشنگی در طول روز یا حتی کم‌آبی بدن تان هم بیشتر خواهد شد. بنابراین، بهتر است برای وعده سحری به‌جای غذا‌های پُرچرب، شیرین یا پُرادویه از پروتئین‌های کم‌چرب، غلات سبوس‌دار و حجم بالایی از سبزی‌ها یا صیفی‌ها استفاده کنید تا هم بتوانید برای ساعت‌های بیشتری احساس سیری داشته باشید و هم جلوی کم‌آبی بدن تان را بگیرید.

۳. نوشیدن چای و قهوه از تشنگی پیشگیری می‌کند

متاسفانه بعضی افراد هم عادت دارند که در وعده سحری، حجم بالایی از چای یا قهوه را مصرف کنند تا جلوی تشنگی شان را در طول روز بگیرند. چای و قهوه به‌دلیل داشتن کافئین فراوان نه‌تن‌ها باعث پیشگیری از تشنگی در طول روز نمی‌شوند بلکه خودشان به‌دلیل دفع آبی که از بدن ایجاد می‌کنند، می‌توانند عامل کم‌آبی بدن در طول روز‌های روزه‌داری باشند. علاوه بر این، نوشیدن آب، چای یا قهوه فراوان همراه با وعده سحری می‌تواند باعث رقیق شدن اسید معده شود و اختلالی در هضم و جذب مواد غذایی ایجاد کند. این اختلال با عوارضی مانند ریفلاکس، احساس پُری سردل یا حتی نفخ نمایان می‌شود. با این‌حساب، توصیه می‌شود که حتما در مصرف انواع نوشیدنی‌ها در وعده سحری، حد اعتدال را رعایت کنید و در میان نوشیدنی‌های کافئین‌دار هم به مصرف یک فنجان چای کم‌رنگ بسنده کنید.

منبع:رکنا

انتهای پیام/

برچسب ها: ماه رمضان ، سحری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.