مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان درباره کاربرد واقعیت های مجازی و واقعیت های افزوده توضیحاتی داد.

عادلی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به واقعیت های افزوده و واقعیت های ترکیبی اظهار کرد: چشم انداز شرکت از ابتدا مبتنی بر ایجاد محیطی خلاق و دوستانه برای استفاده از دانش و تلفیق آن با خلاقیت برای تولید محصولاتی بوده است که زندگی روزمره را آسان‌تر کرده است تا همواره به‌روز باشد و به‌دوراز هیاهو به جلو نگاه کند.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان ادامه داد: واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و واقعیت ترکیبی که عمده‌ترین فعالیت‌های شناخته‌شده این شرکت است همگی بر یک اصل استوار است. استفاده از شبیه‌سازی محیط‌های واقعی، فرآیند‌های طبیعی، قدرت تشخیص هوشمند محیط و اجرای آن جهت ایجاد راهکار‌های بهینه، کم‌هزینه، جامع و موثر است که همگی قرار دادن دغدغه اصلی توسعه کشور را هدف قرار داده‌اند.

او افزود:  این شرکت عمده تلاش خود را از زمان تاسیس در توسعه و استفاده خلاقانه از دانش‌های مبتنی بر پردازش تصویر و گرافیک کامپیوتری نهاده است که درنهایت منجر به شناخته شدن به‌عنوان شرکت دانش‌بنیان نوع یک در حوزه فناوری‌های واقعیت مجازی و واقعیت افزوده شده است. این فناوری‌ها درنهایت سبب می‌شوند تا بسیاری از خدمات روزمره و زیرساختی، به‌گونه‌ای کم‌هزینه‌تر، جامع‌تر و موثرتر ارائه شود.

عادلی بیان کرد: در فناوری واقعیت مجازی کاربر به‌صورت کامل در یک محیط شبیه‌سازی‌شده قرار می‌گیرد و مانند یک محیط واقعی می‌تواند به‌طور کامل به تعامل با اجزای محیط بپردازد. این تعامل با کمک گجت‌ها و تجهیزاتی که توسط این شرکت طراحی‌شده است کاملاً به‌صورت طبیعی و بی‌واسطه انجام می‌شود.

او با اشاره به لباس VR اظهار کرد: لباس VR طراحی‌شده به کاربر این امکان را می‌دهد که بدون در اختیار داشتن تجهیزات اضافه و بر پایه حرکات طبیعی بدن خود به تعامل در محیط شبیه‌سازی‌شده بپردازد. محیطی کاملاً مبتنی بر واقعیت که فرآیند‌های عملیاتی آن کاملاً مبتنی بر فرایند‌های طبیعی است. بستری که درنهایت ایجاد می‌شود می‌تواند برای بازنمایی اتفاقاتی که در دنیای واقعی هزینه‌بر و یا سخت هستند استفاده شود.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان ادامه داد: یکی از مهم‌ترین و حیاتی‌ترین کاربرد‌های این فناوری در آموزش خود را نشان می‌دهد. بسیاری از فرآیند‌های آموزشی مبتنی بر اجرای فیزیکی فرآیند‌هایی است که انجام آن‌ها نیازمند وقت و هزینه زیادی است. برخی از این فرآیند‌ها نیز کاملاً وابسته به محیط‌های خاصی جهت اجرا هستند. همچنین بعضی از آن‌ها کاملاً به‌صورت فردی قابل انجامند.

او با اشاره به واقعیت مجازی گفت: از آموزش عملیات امداد و نجات و یا آموزش عملیات HES در واحد‌های صنعتی و نیروگاهی بزرگ گرفته تا آموزش فرایند‌های ساده فیزیک و یا شیمی برای دانشجویان و دانش آموزان به کمک واقعیت مجازی صورت می‌گیرد. فناوری واقعیت مجازی این امکان را ایجاد می‌کند که شما به‌جای حضور در این محیط‌ها و استفاده از تجهیزات فیزیکی، تمام روند آموزش را به‌صورت کاملاً مجازی تجربه کنید.

عادلی بیان کرد: این محیط، امکان شبیه‌سازی تعاملات محیطی و جغرافیایی را فراهم می‌آورد که در محیط واقعی سخت و بعضاً غیرممکن هستند. مثلاً برای طراحی عملیات آموزشی برای انجام عملیات امداد و نجات در یک ساختمان بلندمرتبه شما نیازمند یک ساختمان بلندمرتبه در محیط واقعی هستید. اگر بخواهید آب‌وهوا یا شرایط ترافیکی را کنترل کنید باید منتظر بمانید تا شرایط جوی و یا المان‌های محیطی مطابق درخواست شما تغییر کند.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان در پایان تصریح کرد: در یک محیط شبیه‌سازی‌شده، تغییر آب‌وهوا، تغییر شرایط ترافیکی، تعریف نوع حادثه مانند آتش‌سوزی و یا زلزله، تعریف تعداد مصدومان و شدت مصدومیت آن‌ها به‌صورت لحظه‌ای و کاملاً ساده انجام می‌شود. از دیگر کاربرد‌های این فناوری می‌توان به دانش همسان دیجیتال اشاره کرد. در این ساختار با شبیه‌سازی یک ساختار صنعتی بسیار بزرگ می‌توان به‌جای کنترل، شبیه‌سازی و آزمایش مدل واقعی، تمامی فرایند‌ها را بر روی مدل شبیه‌سازی‌شده انجام داد.


بیشتربخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.