نظارت «ساترا» بر چگونگی فعالیت‌های انتخاباتی یکی از مصوبات ششمین جلسه کمیسیون تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی بود.

به گزارش گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست ششمین جلسه کمیسیون تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر با حضور دکتر علی عسکری، رئیس رسانه ملی، صادق امامیان، رئیس سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی، سید احسان قاضی‌زاده‌هاشمی، نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو شورای نظارت بر صداوسیما و نماینده دادستان کل کشور برگزار شد.

در این جلسه، پیش‌نویس مقررات تدوین‌شده درباره اهداف و دستورالعمل فعالیت‌های انتخاباتی، مقابله با اخبار جعلی و محتوای آسیب‌رسان، قلمرو تبلیغات انتخاباتی، اصول عمومی، الزامات رسانه‌های کاربر محور و الزامات محتوایی فعالیت‌های رسانه‌ای در حوزه انتخابات تبیین و تشریح شد.

دکتر علی عسکری، رئیس رسانه ملی با اشاره به اهمیت حضور و فعالیت «ساترا» برای نظارت بر عرصه انتخابات در فضای مجازی گفت: هدف ما برگزاری انتخابات سالم است و نظارت باید به‌گونه‌ای باشد که راه را بر هرگونه تخلف ببندد.

وی رعایت عدالت در فضای پلتفرم‌های داخلی و خارجی را مهم دانست و متذکر شد: در فضای حساس کنونی رعایت عدالت برای تبلیغات همه نامزد‌های انتخابات اهمیت دارد و تبلیغات باید طبق ضوابط باشد.

رئیس رسانه ملی تصریح کرد: دوری از عملیات روانی در فضای گسترده مجازی که «ساترا» برای اولین بار تنظیم‌گری در حوزه انتخابات در این فضا را تجربه می‌کند، اهمیت به سزایی دارد. باید قانونمداری در این فضا به صورت حداکثری رعایت شود.

رئیس سازمان صداوسیما بر رعایت حریم فرهنگ فرهنگ ایرانی اسلامی در فضای مجازی تاکید و تصریح کرد: مصوبات این جلسه مبتنی بر حفظ حریم و محتوای سالم در فضای مجازی است و باید چارچوب‌های اخلاقی و دینی مورد توجه جدی قرار گیرد.

پرهیز از هنجارشکنی به نفع رقابت سالم

قاضی‌زاده‌هاشمی، نماینده مجلس و عضو شورای نظارت بر صداوسیما نیز با اشاره به فعالیت‌های انتخاباتی در بستر مجازی گفت: مصوب شد با نظارت بر فعالیت پلتفرم‌های داخلی و خارجی نحوه تبلیغات، مشخص و با پرهیز از هنجارشکنی فضای سالمی‌برای رقابت فراهم شود.

وی افزود: علاوه بر این نحوه توزیع عادلانه پیام و مواد تبلیغی نامزد‌ها نیز به بحث گذاشته شد و با ارائه نظرات «ساترا» نظارت بر فعالیت‌های انتخاباتی قانونمند خواهد شد.

به گفته قاضی‌زاده‌هاشمی، نظارت بر این فعالیت‌ها از زمان اعلام نامزدی کاندیدا‌ها تا تأیید صلاحیت بر عهده «ساترا» است و از زمان احراز صلاحیت کاندیدا‌ها تا پایان انتخابات ریاست جمهوری، کمیسیون انتخابات کشور نظارت خود را بر نحوه تبلیغات در فضای مجازی اعمال خواهد کرد.

انصاف رسانه‌ای

صادق امامیان، رئیس سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی نیز گفت که این مصوبات مبتنی بر رعایت انصاف رسانه‌ای و در چارچوب مقررات ابلاغ‌شده برای پلتفرم‌ها بوده است.

وی با اشاره به شعار «انتخابات فراگیر، رسانه فراگیر» گفت: دستورالعمل‌هایی را برای رسانه‌های صوت و تصویر ترسیم کردیم و در این میان فعالیت‌های مجاز آن‌ها را برای تبلیغات انتخابات ابلاغ خواهیم کرد تا فضای امن و سالمی‌برای نامزد‌ها و مردم در سیزدهمین دوره ریاست جمهوری فراهم شود.

امامیان با اشاره به پایبندی «ساترا» به مصوبات کمیسیون انتخابات کشور متذکر شد: ورود «ساترا» به فضای مجازی و تنظیم‌گری در حوزه انتخابات اتفاق تازه‌ای است که به‌واسطه گسترش پلتفرم‌ها و فضای مجازی به وجود آمده. «ساترا» تابع قوانین و تصمیماتی است که این کمیسیون به همه رسانه‌ها ابلاغ می‌کند.

رئیس «ساترا» در ادامه به مصوبه دیگری در این کمیسیون اشاره کرد و گفت: حوزه مالکیت فکری برای ما اهمیت دارد؛ ازاین‌رو با هرگونه سرقت محتوا، فرم و نادیده گرفتن حقوق فردی افراد برخورد می‌کنیم.

وی تأکید کرد: با تصویب این مصوبه، «ساترا» از حقوق آثار تولیدی و مالکیت صاحب اثر دفاع خواهد کرد که این موضوع شامل آثار تولیدی در رسانه ملی هم خواهد بود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سهیل
۰۹:۱۰ ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
ساترا به 2تا شرکت vod نمیتونه نظارت کنه چطور میخواد بر فعالیت‌های انتخاباتی در فضای مجازی نظارت کنه ، ماشاالله تو ایران همه چی شده انحصار ..
هر وقت هر نرخی بخوان اعلام میکنن ، هر موقع بخوان افزایش میدن ، هر چقدر بخوان افزایش میدن ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۵۰ ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
بساط جدید برای رقیب کشی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۱۰ ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
به نظر من در انتخاب رئیس جمهور بایستی از هرچیز دیگه ای بیشتر دقت کرد.خداکنه مردم مثل دوره قبل فریب وعده های دروغین بعضی کاندیداها را نخورند و به کسی رای بدهند که انقلابی و حزب اللهی باشه تا هم به دستورات و نصیحت های کلیدی رهبری گوش کنه و هم به قوانینی که مجلس تصویب کرده عمل کنه.از همه مهمتر اینکه دنبال حفظ منافع دشمنانی مثل امریکا و انگلیس و اسرائیل نباشه .به مردم خود با ایجاد تورم و گرانی ظلم نکنه .دنبال احتکار کالاهای اساسی و معیشت مردم مثل مرغ و خودرو و.در پارکینگها و گمروکها در طول چند سال نباشه.دنبال ایجاد و بوجود اوردن اغتشاش خیابانی و از بین بردن کشور با هدف براندازی یا همقدم شدن با اهداف دشمنان نباشه..دنبال تعطیلی کارخانجات و شرکتها و بیکارکردن کارگران و توقف صنعت و اقتصاد کشور نباشه.دنبال فروش شرکتها و کارخانجات ها به دوستان خود به قیمت ۶میلیارد تومن به بهانه خصوصی سازی و خواباندن صنعت و اقتصاد کشور نباشه. دنبال تمسخر و مسخره کردن مردم و سرکوفت زدن مردم نباشه.دنبال بیکارکردن عمدی میلیونها کارگر نباشه..دنبال دادن ارز دولتی و پولهای خزانه ملی به اطرافیان و نزدیکان خود نباشه..دنبال مهیا کردن بستر اختلاس برای مدیران ارشد کشور نباشه دنبال پیش بردن کشور را در جهت براندازی نباشه..از سپاه و بسیج و ارتش دفاع کنه چرا که این سازمانها بدنبال حفظ خاک کشور و نوامیس این ملتند..دنبال گرا دادن مسایل اقتصادی، نظامی ، امنیتی ، سیاسی و علمی کشور را به دشمنان نباشه...ان شاءالله در خردادماه مردم فهیم ایران با شرکت در پای صندوق رای و انتخاب فردی حزب اللهی و انقلابی مشت محکمی بر دهان دشمنان اسلام و ایران بخصوص بر دهان امریکا و انگلیس و اسرائیل خواهند زد
آخرین اخبار