بیست و هشت طرح گردشگری به صورت وب کنفرانس با حضور وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در استان فارس به بهره برداری رسید.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز،  استاندار فارس در آیین افتتاح طرح‌های حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس از جمله مرکز فرهنگی سعدی، گفت: فعالیت، اقدامات و پیشرفت‌هایی که در استان در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری صورت گرفته با وجود تمام مشکلات، کار بسیار ارزشمندی است و باید یادآوری کنیم که دولت تدبیر و امید کوشید که بتواند حرکت قابل قبولی در این حوزه داشته باشد و امروز نیز نتایج آن کاملا ملموس است.

عنایت الله رحیمی افزود: صنعت گردشگری به مفهوم امروزی از چنان نقش کلیدی در توسعه کشور‌ها برخوردار است که نمی‌توان از آن غافل شد و با توجه داشته‌های فراوانی که در این زمینه در کشور داریم و استان فارس هم در این پهنه به خوبی می‌درخشد باید توجه ویژه به صنعت گردشگری داشته باشیم.

او ادامه داد: وجود داشته‌های مادی و معنوی مانند حرم احمد بن موسی (ع)، آثار تاریخی همچون پاسارگاد، تخت جمشید، محور ساسانی و همچنین برخورداری از مردمانی فرهنگی و میهمان نواز، هر گردشگری را به سمت این استان جذب می‌کند.

رحیمی اظهار داشت: وجود مشاهیری همچون سعدی، حافظ، ملاصدرا و سیبویه نیز داشته‌ها و ظرفیت‌های بسیار ارزشمندی است که باید به آن‌ها بالید و معرفی کرد.

استاندار فارس تصریح کرد: وجود پارک‌های متعدد حفاظت شده و مراکز و مناطق طبیعی در جای جای فارس نیز گویای توانمندی در این زمینه است.

رحیمی افزود: در بُعد پزشکی و توریسم درمانی هم استان فارس و شهر شیراز دارای توانمندی‌ها و ظرفیت‌های بسیاری است که مورد توجه مردم کشور‌های منطقه قرار گرفته است.

او گفت: ما تکلیف داریم که زیرساخت‌های لازم را در غالب مجازی، واقعی، کالبدی، فرهنگی، شکلی و محتوایی تامین کنیم که به رغم تحریم‌های ظالمانه و شیوع بیماری کرونا، فعالیت‌ها در زمینه توسعه صنعت گردشگری به شدت مورد توجه واقع شده که در این ارتباط جا دارد از حمایت‌ها وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قدردانی کنیم.

استاندار فارس افزود: امیدواریم که آیندگان بتوانند توسعه‌ای بهتر از امروز را رقم بزنند و از داشته‌ها و امکانات به شکل مطلوب‌تری بهره ببرند و ما نیز بتوانیم آثاری را ایجاد کنیم که آیندگان به آن افتخار کنند.

جمشید معینی سرپرست اداره میراث فرهنگی فارس هم گفت: طی سال‌های ۹۲ تا ۹۹ شاهد رشدی چشمگیری در ایجاد زیرساخت‌های اقامتی در این استان بوده‌ایم که این نشان‌دهنده توجه ویژه به توسعه و رونق گردشگری بوده است.

جمشید معینی افزود: اکنون ۱۹۸ پروژه در حوزه تاسیسات گردشگری توسط بخش خصوصی در این استان مراحل اجرایی و احداث را طی می‌کند.

او ادامه داد: اجرایی شدن این تعداد پروژه علاوه بر ایجاد اشتغال هشت هزار و ۱۷۰ نفری، حجم سرمایه ۲۱.۷۶۹ میلیارد تومانی را وارد فارس کرده و برنامه زمانبندی بهره برداری از این پروژه‌ها از ۳ تا ۳۶ ماه پیش‌بینی شده است.

معینی اضافه کرد: استان فارس یکی از قطب‌های اصلی صنعت پویا و رو به رشد گردشگری منطقه است که می‌تواند نقش مهمی را در توسعه اقتصادی کشور ایفاء کند و این مهم با حمایت و همدلی همه جانبه مسئولان میسر می‌شود.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه فارس بیش از ۳ هزار اثر ثبت شده ملی و ۴ اثر ثبت شده جهانی دارد، افزود: فارس یکی از مقاصد مهم گردشگری کشور بوده و دارای پتانسیل بالا در جدب گردشگر داخلی و خارجی است.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی فارس خاطرنشان کرد: گردشگری و توسعه آن در فارس، طی سال‌های گذشته همواره مورد توجه سیاستگذاران حوزه گردشگری برای رونق این بخش در جنوب کشور و بهره مندی از این پتانسیل بوده است.

معینی ادامه داد: در بخش گردشگری تا سال ۹۲، بالغ بر ۱۳۳ واحد مهمانپذیر در فارس وجود داشت و در سال ۹۹ این عدد به ۱۳۰۰ واحد افزایش یافت که نشان دهنده رشد ۳ درصدی است.

این مقام مسئول با بیان اینکه تا سال ۹۲ در فارس ۴۹ هتل و ۱۳ هتل آپارتمان در فارس وجود داشت، گفت: سال ۹۹ تعداد هتل‌های فارس با رشدی ۶۵ درصدی به ۸۱ واحد و تعداد هتل آپارتمان‌ها نیز با ۸۴ درصد رشد به ۲۴۰ واحد رسید.

او بیان کرد: همچنین ضریب اشغال هتل‌ها تا قبل از شروع اپیدمی کووید-۱۹ بالغ بر ۶۵ درصد بوده که متاسفانه در حال حاضر، این شاخص به حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است.

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری فارس خاطرنشان کرد: در بخش میراث فرهنگی نقشه باستانی برای ۳۶ شهرستان استان تهیه و ده‌ها پروژه مرمت و احیاء برای بنا‌های تاریخی در سطح استان فارس انجام شده است.

افتتاح مجموعه فرهنگی سعدی، موزه نورآباد، درگاه ورودی بیشاپور، سایت موزه دروازه پردیس تخت جمشید و ۲۴ طرح گردشگری از جمله برنامه‌های سفر ۲ روزه دکتر علی‌اصغر مونسان به استان فارس است.

این طرح‌ها که برخی امروز و فردا به صورت ویدئو کنفرانس به بهره برداری می‌رسد، شامل اقامتگاه بوم‌گردی و سنتی، هتل‌آپارتمان، سفره‌خانه سنتی، طرح گردشگری کشاورزی و اردوگاه گردشگری است که در شهرستان‌های شیراز، مرودشت، کازرون، پاسارگاد، آباده، نی‌ریز، سپیدان، فیروزآباد و مُهر قرار دارد.

حجم سرمایه‌گذاری این طرح‌های گردشگری بیش از ۷۳۰ میلیارد ریال است که برای ۲۵۶ نفر اشتغال‌زایی ایجاد می‌کند. همچنین با افتتاح این طرح‌ها بیش از ۶۰۰ تخت به ظرفیت اقامتی استان فارس اضافه خواهد شد.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار