رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور بر لزوم آموزش‌های مهارتی به عنوان شاخصی برای توسعه یافتگی تاکید کرد.

ابراهیم صالحی عمران رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره شاخص‌های توسعه یافتگی در دولت آتی اظهار کرد: یکی از آرزوی تمامی دولت‌ها بحث «توسعه» است.

او افزود: دولت و ملت هر کشوری همواره در تلاش هستند تا به توسعه دست پیدا کنند.

صالحی عمران درباره چگونگی دست یابی به توسعه گفت: عوامل و سرمایه گذاری زیادی در توسعه دخیل هستند، اما یکی از مهم‌ترین این عوامل پایه‌ای و ریشه‌ای که به شدت در توسعه موثر است، منابع یا سرمایه انسانی کشور‌ها به خصوص در آسیای جنوب شرقی یا اروپا بعد از جنگ جهانی دوم بوده که رشد زیادی کرده است.

او افزود: بحث توسعه یافتگی در کشور ما به صورت کمی و عددی نگاه می‌شود، ولی سرمایه گذاری آموزشی مستلزم درج شاخص‌های کیفی سرمایه گذاری در سرمایه گذاری انسانی است که باید با نهاد‌های بیرون خود مانند نهاد‌های اقتصادی و اجتماعی هم ارتباط داشته باشد و بحث کیفیت تنها به درون سیستم‌های آموزشی خلاصه نمی‌شود و به ارتباطات و تعاملات بیرونی بستگی دارد.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور گفت: بحث توسعه یافتگی در کشور ما در جنبه‌های عددی و کمی ممکن است خلاصه شود، برای مثال جمعیت دانشجویی را در این زمینه با تعداد ۷ هزار نفر افزایش می‌دهند، اما ارتباط آن با بازار کار و نیاز‌های اقتصادی جامعه مهم است.

صالحی عمران بیان کرد: بحث تجاری سازی آموزش در سرمایه گذاری آموزشی رشته‌های مختلف و شرکت‌های دانش بنیان بسیار مهم است.

او افزود: به دولت آینده پیشنهاد می‌کنم با اراده جدی به منابع و سرمایه گذاری انسانی اهمیت دهد و باید گفت که یکی از زمینه‌های سرمایه گذاری آموزشی در کشور‌ها آموزش‌های مهارتی و فنی و حرفه‌ای است که ۴۰ درصد اکثر دانشجویان آلمان، سوئد و ... دارای مدارک تحصیلی مرتبط با رشته‌های مهارتی هستند و همین موضوع به شدت در توسعه یافتگی کشور‌ها مهم است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور بیان کرد: دولت باید یک برنامه جدی را برای توسعه منابع انسانی در نظر بگیرد و ارتباطات متقابل در رشته‌های مختلف و توجه به شرکت‌های دانش بنیان، فناوری ها، پژوهش‌های کاربردی و ... را در برنامه توسعه خود قرار دهد؛ چرا که رشد اقتصادی کشور‌ها بستگی به منابع انسانی و استفاده از نیرو‌های انسانی دارد و تنها به نفت و منابع بستگی ندارد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.