تیمی از دانشمندان مختلف جهان، موفق شدند دارویی ترکیبی تولید کنند که می‌تواند در درمان بیماران کرونایی تا میزان قابل توجهی موثر باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مدیکال اکسپرس، ویروس کرونا تاکنون میلیون‌ها نفر را در جهان آلوده کرده و بسیاری را نیز به کام مرگ برده است. اگرچه اخیرا واکسن‌های مختلفی در دسترس است و با پیشرفت چشمگیری در مقابله با کووید-۱۹ مواجه بوده است اما در مورد درمان کسانی که قبلا به این عفونت مبتلا شده‌اند، چه باید کرد؟

واکسن‌ها ۱۰۰ ٪ موثر نیستند و این امر نیاز به دارو‌های ضد ویروسی موثر را بیش از هر زمان دیگری نشان می‌دهد. علاوه بر این برخی از افراد به دلیل برخی مشکلات سلامتی نمی‌توانند واکسن دریافت کنند؛ جهش‌های مختلف ویروس و پیدایش گونه‌های جدید کرونا نیز این پیام را می‌رساند که باید به چیزی فراتر از پیشگیری بیاندیشیم.

با توجه به این نیاز، تیمی از محققان مستقر در ژاپن، آمریکا و انگلیس طرحی را برای توسعه درمان‌های موثر آغاز کردند. این تیم شامل چندین محقق مستقر در دانشگاه علوم توکیو بود. برای دستیابی به این هدف، محققان ابتدا یک سیستم آزمایشی برای غربالگری دارو‌ها ایجاد کردند که ممکن است به کنترل عفونت کمک کند. این سیستم از نوعی سلول به نام سلول‌های VeroE۶ / TMPRSS۲ استفاده می‌کند که از طریق آن‌ها سلول‌های سارس-کوو ۲ آلوده و تولید می‌شوند.

پروفسور واتاشی توضیح می‌دهد: برای تعیین اینکه آیا یک داروی مورد علاقه می‌تواند به مبارزه با عفونت ناشی از سارس-کوو ۲ کمک کند ما مجبور شدیم سلول‌های VeroE۶ / TMPRSS۲ را در معرض دارو و سارس-کوو ۲ قرار دهیم و سپس ببینیم که آیا این دارو برای جلوگیری از ویروس موثر است یا خیر؟

محققان از این سیستم آزمایشی برای غربالگری پانلی از دارو‌ها که قبلا برای استفاده بالینی تایید شده‌اند، استفاده کردند از جمله دارو‌هایی مانند رمدسیویر و کلروکوئین که قبلا تایید شده‌اند یا به عنوان درمان کووید-۱۹ در حال آزمایش هستند. در یک نتیجه هیجان انگیز محققان دو دارو یافتند که سرکوب موثر سارس-کوو ۲ را فراهم می‌کنند؛ سفرانتین که برای درمان التهاب استفاده می‌شود و نلفیناویر که برای درمان عفونت HIV تایید شده است.

سفرانتین با جلوگیری از اتصال ویروس به پروتئین موجود در غشای سلول که از آن به عنوان دروازه استفاده می‌کند، مانع از ورود ویروس به داخل سلول‌ها می‌شود. در مقابل نلفیناویر با مهار پروتئینی که ویروس برای تکثیر به آن متکی است، مانع از تکثیر ویروس در داخل سلول می‌شود.

با توجه به اینکه این دارو‌ها مکانیسم‌های ضد ویروسی متمایزی دارند، استفاده از هر دو دارو با هم می‌تواند به ویژه برای بیماران موثر باشد با مدل‌های محاسباتی پیش بینی می‌شود که درمان ترکیبی سفرانتین/ نلفیناویر می‌تواند پاکسازی سارس-کوو ۲ را از ریه‌های بیمار تا ۴.۹ تسریع بخشد؛ بنابراین آیا این بدان معناست که این دارو‌های جدید را در مراکز درمانی کووید-۱۹ خواهیم دید؟ البته این ترکیب دارویی هنوز آماده استفاده در سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی نیست.

این یافته‌ها تحقیقات بیشتر در مورد پتانسیل بالینی درمان سفرانتین/ نلفیناویر را توجیه می‌کند و فقط به دنبال آن می‌توانیم مطمئن باشیم که مفید و موثر است؛ با این وجود با توجه به ماهیت مداوم بیماری همه گیر کووید-۱۹ و تعداد فزاینده مرگ و میر، توسعه درمان سفرانتین/ نلفیناویر ممکن است گزینه جدید درمانی مورد نیاز پزشکان و بیماران را فراهم کند.


بیشتر بخوانید 



انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.