به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مهسا موذن دکترای تخصصی تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با بیان اینکه اسیدهای چرب امگا ۳ یکی از اسیدهای چرب ضروری است، که بدن انسان قادر به تولید آن نبوده و بنابراین باید به کمک رژیم غذایی تأمین شود، اظهار کرد: به طور کلی اسیدهای چرب امگا ۳ برعکس اسیدهای چرب امگا ۶ دارای خواص ضدالتهابی است.
او ادامه داد: مصرف بالاتر این اسیدهای چرب میتواند افراد را در برابر بیماریهای التهابی، سرطان، بیماریهای قلبی عروقی و سایر بیماریهای مزمن حفاظت کند.
موذن گفت: بررسیها نشان میدهد میزان بروز بیماریهای قلبی در میان مردم بومی گرینلند و آلاسکا، به رغم رژیم غذایی بسیار پرچرب، پایین است که علت این وضعیت به مصرف روغن حاصل از ماهیان آبهای عمیقی نسبت داده میشود که غذای اصلی آنها را تشکیل میدهد. او تصریح کرد: به نظر میرسد اسیدهای چرب امگا ۳ با کاهش فرآیند لخته شدن خون خطر بیماری قلبی را کاهش میدهد و لخته میتواند باعث انسداد سرخرگها در حضور پلاک شود.
دکترای تخصصی تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز اضافه کرد: اگرچه به نظر میرسد مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ اضافی تأثیر کمی بر سطح کلسترول خون بگذارد، اما با کاهش خطر لخته شدن خون ممکن است خطر سکته قلبی و خطر مرگ ناگهانی نیز کاهش یابد.
او با بیان اینکه بهترین منابع اسیدهای چرب امگا ۳ ماهیان هستند، ادامه داد: برخی از ماهیهای خاص همچون ماهی سالمون، شاه ماهی، ساردین و قزل آلا منابع خوبی از اسیدهای چرب امگا ۳ به حساب میآیند.
موذن گفت: منابع گیاهی این اسیدهای چرب هم عبارت است از روغن کانولا، گردو، سویا و روغن آن، بذر کتان و روغن آن، جوانه گندم، جوانه جو دوسر و سبزیهای برگ سبز.
او تصریح کرد: خوردن ماهی دو بار در هفته یا استفاده از روغن کانولا باید تعادل کافی بین منابع اسیدهای چرب امگا ۶ و امگا ۳ فراهم کند.
انتهای پیام/