مرگ تدریجی یک تالاب در شمال ایران

زنگ خطر خشکی و کاهش سطح تراز آب در تالاب آغوزبن شهرستان بابل به صدا درآمد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،اهمیت تالاب در زندگی امروز بر هیچ کسی پوشیده نیست، ولی با وجود نقش موثر تالاب‌ها باز هم شاهد مسائلی هستیم که منجر به آسیب‌هایی در تالاب‌ها می‌شود.

تالاب‌ها با جذابیت‌های کم‌نظیر از تنوع بسیار گونه‌های جانوری و گیاهی برخوردار هستند که طبیعت زیبای آن مکانی امن برای جانواران، پرندگان و سایر خواهد بود، ولی دست‌اندازی و مشکلات دیگر منجر به صدمات جبران‌ناپذیری در تالاب‌ها می‌شود.

زنگ خطر خشکی و کاهش سطح تراز آب در تالاب آغوزبن شهرستان بابل به صدا درآمد که باز هم باید گفت پای عوامل انسانی در میان است و با ادامه این روند باید شاهد اتفاقات ناگوارتری در منطقه خواهیم بود که لازم است به مسائلی از این دست پایان داده شود.

همایون خوشروان یک پژوهشگر و عضو هیأت مدیره نظام مهندسی سواحل و سازه‌های دریایی در این‌باره گفت: شرایط بسیار بدی امسال برای کره زمین رقم زده شده و شاهد آتش‌سوزی‌های وسیع در منطقه شرق اقیانوس آرام هستیم به‌طوری‌که مکانی که متوسط درجه حرارت ۲۰ درجه بالا نمی‌رفت به ناگهان درجه حرارت تا ۴۸ درجه بالا رفته و مشکلات بسیار عدیده‌ای ازجمله وقوع سیلاب‌هایی در دریاچه‌ها به‌دلیل ذوب شدن یخ‌ها و آتش‌سوزی‌هایی که در منطقه شمال شرق اقیانوس آرام در حال وقوع است را به وجود آورده است.

او با بیان اینکه کشور ما نیز از این اتفاقات مصون نبوده است، افزود: گرمایش زمین شرایط بد و ناهمواری برای ایران رقم زده که نمونه ان را در تالاب آغوزبن شهرستان بابل می‌توان مشاهده کرد که خط تراز آب این تالاب بین یک تا ۱.۵ متر کاهش یافته است.

این پژوهشگر با اشاره به اینکه نمایه خط مرز چمنزار‌ها و رسوبات خشک حاشیه تالاب شاهدهی بر این ادعا است، گفت: کشاورزان برای تامین منابع آب مورد نیاز خود در فصل کشاورزی نهایت استفاده را از آب تالاب می‌برند و همین موضوع موجب کاهش آب تالاب شده است.

خوشروان با بیان اینکه این تالاب یکی از تالاب‌های مهم است، افزود: این تالاب به‌دلیل اینکه زیستگاه پرندگان بوده بسیار باارزش است و جمع کثیری از پرندگان در این منطقه زندگی می‌کنند و اکوسیستم بسیار فعال و پویایی دارد.

او با هشدار اینکه عوامل انسانی می‌توانند نقش بسیار موثری در کاهش خط تراز آب تالاب داشته باشد که این را به خوبی می‌توان در این تالاب مشاهده کرد، گفت: همچنین خشکسالی و گرما نیز موجب شده شاهد خشک شدن این تالاب باشیم.

این پژوهشگر در پایان گفت:  انسان در عصری که با فعالیت‌های اقتصادی خود منجر به آلودگی، تخریب و آشفتگی‌های محیطی شده متاسفانه گرمایش زمین و اثر گاز‌های گلخانه‌ای موجب شده این شرایط رقم بخورد.
انتهای پیام/س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار