به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، قرآن کریم مشتمل بر معانی دقیق، تعالیم و حکمتهایی والا درباره حقیقت خلقت و اسرار هستی است که عمده مردم در عصر رسالت از درک آن ناتوان بودند. از این رو پیامبر اکرم (ص) و پس از ایشان مفسران به تبیین و شرح جزئیات آیات قرآن کریم پرداختند. ما نیز با هدف آشنایی بیشتر با آیات الهی، هر روز به چند آیه از کلام الله با استناد به تفاسیر معتبر مفسران قرآن کریم میپردازیم.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
به نام خداوند رحمتگر مهربان
وَ آمِنُوا بِما أَنْزَلْتُ مُصَدِّقاً لِما مَعَکُمْ وَ لا تَکُونُوا أَوَّلَ کافِرٍ بِهِ وَ لا تَشْتَرُوا بِآیاتی ثَمَناً قَلیلاً وَ إِیَّایَ فَاتَّقُونِ
و به آنچه نازل کردهام ایمان بیاورید؛ که نشانههاى آن با آنچه در کتاب شماست، مطابقت دارد؛ و نخستین کافر به آن نباشید؛ و آیات مرا به بهاى ناچیزى نفروشید؛ و تنها از [مخالفتِ]من بپرهیزید!
امام حسن عسکری (ع) میفرمایند: از جمله اوّلین کسانی که به او کفر میورزند، نباشید؛ منظور به علی (ع) است. این آیه خطاب به دانشمندان یهود میفرماید:قرآن، هماهنگ با بشاراتی است که در تورات شماست. شما دانشمندان، زمانی مبلغ و منتظر ظهور اسلام بودید، اکنون پیشگامان کفر نشوید تا به پیروی از شما، سایر یهود از اسلام آوردن سر باز زنند، آیات الهی را به بهای ناچیزِ ریاست دنیا، نفروشید و از خدا بترسید.
۱-اعتقادات صحیح مردم را قبول کنیم، تا آنان نیز سخن ما را بپذیرند. «مُصَدِّقاً لِما مَعَکُمْ»
۲-وجود تحریف در بخشی از تورات و انجیل، مانع قبولی بخشهای دیگر نیست. «مُصَدِّقاً لِما مَعَکُمْ»
بیشتر بخوانید
۳-انحراف علما، سبب انحراف دیگران میشود. «وَ لا تَکُونُوا أَوَّلَ کافِرٍ»
۴-رمز سکوت و کتمانهای نابجای دانشمندان، وابستگیهای مادّی آنان است. «وَ لا تَشْتَرُوا بِآیاتِی ثَمَناً قَلِیلاً»
۵-با توجّه به این که متاع دنیا قلیل است، رسیدن به تمام منافع دنیا، ارزش یک لحظه انحراف را ندارد. «ثَمَناً قَلِیلاً»
۶-به جای نگرانیِ از دست دادن مال ومقام باید از قهر خدا ترسید. «إِیّایَ فَاتَّقُونِ»
انتهای پیام/