توت عنخ آمون همیشه مورد توجه محققان آثار باستانی مصر بوده است که از ۱۹۲۲ سعی در رمزگشایی از ناشناخته‌های پیرامون فرعون جوان داشتند.

به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، توت عنخ آمون همیشه مورد توجه محققان آثار باستانی مصر بوده است که از زمان کشف مقبره وی از سوی هوارد کارتر در سال ۱۹۲۲، سعی در رمزگشایی از رمز و راز پیرامون فرعون جوان داشتند.

بسیاری از سوالات مربوط به توت عنخ آمون همچنان مورد بحث و جدل باستان شناسان قرار دارد، از جمله مسئله مرگ وی، حتی اگر پدرش آخناتون و مادرش نفرتیتی و تاریخ وارث تاج و تخت باشد. یکی از آخرین موضوعات مطرح شده درباره توت عنخ آمون مربوط به ماسک طلایی معروف او است که به عقیده بسیاری معروف‌ترین گنج جهان است.

در این زمینه، پروفسور جوآن فلچر، استاد مصر در کتاب خود «دره پادشاهان» خطاب کرد: عصر طلایی مصر، عنصر مهمی است که محققان طی سال‌های گذشته به آن توجه نکردند. روزنامه انگلیسی اکسپرس به نقل از فلچر نوشت: نقاب توت عنخ آمون نمونه‌ای از مصر باستان است، بسیار آشنا، اما مانند بسیاری از گنجینه‌های آن یک راز بزرگ دارد.

او افزود: من از موسسه گریفیت دانشگاه آکسفورد بازدید کردم تا دقیقترین سوابق دفن او و عکس‌های گرفته شده از سوی عکاس کارتر در هر مرحله از کاوش ۱۰ ساله را بررسی کنم. این باستان شناس ادامه داد: نقاب فرعون توجه من را به خود جلب کرد، ویژگی‌ای که تاکنون نادیده گرفته شده بود: گوش‌های سوراخ شده است.


بیشتر بخوانید


او توضیح داد: تحقیقات نشان می‌دهد که فرعون جوان پس از کودکی گوشواره نمی‌پوشید، بنابراین هنگامی که در بیست سالگی درگذشت، قرار نبود که وی را با گوش‌های سوراخ شده به تصویر بکشند.

فلچر می‌گوید: این ماسک ممکن است برای یک فرعون دیگر یا برای شخصیتی با درجه اهمیت بالا ساخته شده باشد و نه برای توت عنخ آمون. این ماسک برای یک فرعون مرد بالغ ساخته نشده است. با مقایسه طلای به کار رفته در ساخت صورت مشخص شد که با آنچه در بقیه قطعات استفاده می‌شود متفاوت است و یک خط جوشکاری قابل مشاهده بر روی ماسک وجود دارد.

استاد مصری نظریه خود را با بیان این مطلب خاتمه داد: ویژگی‌های صورت به دلیل وجود گوش‌های سوراخ شده روی ماسک یک فرعون قبلی یا یک فرعونی که احتمالاً نفرتیتی بوده نصب شده است. شایان ذکر است که از به گفته دانشمندان مجسمه‌ای از ملکه مصری و موفق نبودن آن‌ها در کشف محل آرامگاه او، اطلاعات کمی درباره نفرتیتی در دسترس است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
شید
۱۶:۱۷ ۰۸ مرداد ۱۴۰۰
یکی هم نیس در مورد جد ما تحقیق کنه
Iran (Islamic Republic of)
مرتضی
۱۲:۱۵ ۰۸ مرداد ۱۴۰۰
خیلی خنده داره که اون کارشناس سوراخ به آن کوچکی را روی گوشه های ماسک می بینه ولی ریش به او دراز و قطوری را که به زیر چانه داره نمی بینه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۸ ۰۸ مرداد ۱۴۰۰
لطفا یک دور ترجمه‌ رو بخونین و ویرایش کنین تا مردم بفهمند چی نوشتید. ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۶ ۰۸ مرداد ۱۴۰۰
به درک
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۷ ۰۷ مرداد ۱۴۰۰
دیگه کسی به این مسائل مسخره علاقه نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۰ ۰۷ مرداد ۱۴۰۰
عجب