متخصصان توصیه می‌کنند برای جلوگیری از آفتاب سوختگی حتی هنگام نشستن در سایه، از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، آفتاب سوختگی معمولا می تواند  آسیب گذرا، خفیف و حتی شدید ایجاد کند. آفتاب سوختگی نوعی آسیب پوستی است که از تماس با اشعه‌ فرابنفش (UV) ایجاد می‌شود.

معمولاً بعد از آفتاب سوختگی، پوست چند روز پوسته پوسته می‌شود و بعد از چند هفته بهبود می‌یابد. به گفته متخصصان در مواقعی آفتاب سوختگی بیش از حد منجر به سرطان پوست می شود. با وجود تمام هشدارهایی که در  مورد آسیب‌های خورشیدی می‌شود، باز هم بسیاری از افراد، خود را در معرض اشعه‌های مضر و سوزاننده‌ خورشید قرار می‌دهند.

علی روشن، متخصص بیماری‌های پوستی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: افرادی که به طور مکرر در معرض آفتاب قرار می‌گیرند قطعا دچار آفتاب سوختگی خواهند شد و این موضوع می‌تواند برایشان خطر ساز باشد. طی چند سال اخیر بسیار رایج شده که افراد، از سولار و آفتاب برای برنز شدن استفاده می‌کنند که این موضوع باعث خواهد شد که در سال‌های آینده به انواع سرطان‌های پوستی دچار شوند.

او افزود: در این بین ضد آفتاب می‌تواند مانع بزرگی برای بروز بیماری‌های خطرناک پوستی شود، به همین دلیل استفاده از ضدآفتاب در تمام فصول توصیه می‌شود.

این متخصص بیماری‌های پوستی گفت: استفاده از ضدآفتاب باید پس از دوران شیرخوارگی و از سن شش ماهگی شروع شود. براساس تحقیقات صورت گرفته استفاده از ضدآفتاب برای نوزادان و کودکان ضرورت بیشتری دارد.

روشن بیان کرد: فقط در سنین بالای ۷۰ سال دیگر نیازی به زدن ضد آفتاب نیست، زیرا خورشید دیگر تاثیرات مخرب نخواهد گذاشت و کافیست از کرم‌هایی که حاوی ویتامین دی هستند، استفاده شود. گروهی ازبیماری‌های حاد پوستی کهیر بوده که می‌تواند به ندرت بروز کرده و شدت بگیرد. تنها راهکار برای جلوگیری از این نوع بیماری‌های پوستی، استفاده به موقع ضدآفتاب و فاصله گرفتن از نورمستقیم خورشید است.

ملانوم، وخیم‌ترین نوع سرطان پوست

در ادامه امیر هوشنگ احسانی، متخصص پوست و مو در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره تاثیرات مخرب نور آفتاب اظهار کرد: افرادی که مدام با نور خورشید سر و کار دارند در صورت مراقبت نکردن از پوست خود، به بیماری‌های خطرناکی مانند ملانوم (که می‌تواند در هر قسمتی از پوست بدن یا در نزدیکی یک خال پوستی ایجاد شود) دچار شوند.

او افزود: این نوع سرطان، از سلول‌های رنگدانه‌ای تشکیل می‌شود که معمولا قهوه‌ای یا مشکی رنگ است، هرچند ممکن است به رنگ‌های دیگر نظیر قرمز یا سفید هم دیده شود. ملانوم وخیم‌ترین نوع سرطان پوست است که اگر افراد به آن بی توجهی کنند، جبران ناپذیر است. اسکلرودرمی هم نوعی بیماری پوستی است که از طریق نور آفتاب ایجاد می‌شود.

این متخصص پوست توصیه کرد:  افراد تا حد امکان در معرض نور آفتاب قرار نگیرید و از لباس‌های مناسب استفاده کنید. برای محافظت بهتر از بدن به جای ضد آفتاب از کلاه و پیراهن‌های یقه دار استفاده کنید. افرادی که دارای پوست‌های سفید هستند باید از ضد آفتاب و لباس‌های پوشیده استفاده کنند تا کمتر در معرض نور خورشید قرار بگیرند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Netherlands
ناشناس
۲۰:۳۶ ۱۸ مرداد ۱۴۰۰
تبلیغات کرم های ضد آفتاب زدین؟