به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، با کشته شدن یک نظامی تروریست و مجروح آمریکایی در حمله انتحاری نزدیک فرودگاه کابل، شمار تلفات آمریکا در این انفجار به ۱۳ تن افزایش یافت.
همچنین بر اساس گزارشها در انفجارهای انتحاری بعدازظهر دیروز کابل حدود ۱۱۰ نفر کشته شده اند که از این تعداد ۱۳ نفر نظامیان آمریکایی هستند. حدود ۱۵۰ نفر نیز در این انفجارها زخمی شده اند.
وال استریت ژورنال پیش از این اعلام کرده بود تلفات سلسله حملات انتحاری در نزدیکی فرودگاه حامد کرزی کابل به ۱۰۳ تن از جمله ۹۰ شهروند افغانستانی و ۱۳ نظامی (تروریست) آمریکایی افزایش یافته است.
یک مقام طالبان در گفتگو با رویترز گفت: دستکم ۲۸ عضو طالبان در انفجارهای کابل کشته شده اند.
گروه تروریستی داعش مسئولیت این انفجارها را بر عهده گرفت. این انفجارها نخستین انفجارهایی بود که در دوازدهمین روز ورود طالبان به کابل به وقوع پیوست.
بیشتر بخوانید:
وقوع انفجاری مهیب در نزدیکی فرودگاه کابل + فیلم و تصاویر
پس از این حملات انتحاری آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل در پیامی اعلام کرد ما این حادثه تروریستی را به شدت محکوم میکنیم و خواهان ارسال کمکهای اضطراری به تمامی نقاط کشور افغانستان هستیم.
ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو نیز درباره این حادثه اظهار کرد: ما و شرکایمان این حادثه را قویاً محکوم کرده و خواهان هرچه سریعتر خارج کردن نیروهای خود از افغانستان هستیم.
پیشتر مقامات ارشد کشورهای انگلیس، آلمان، نروژ و کانادا نیز وقوع حمله انتحاری در نزدیکی فرودگاه کابل را محکوم کرده بودند.
سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان نیز حوادث تروریستی روز پنجشنبه در کابل را محکوم کرد.
سهیل شاهین، سخنگوی طالبان نیز با انتشار توئیتی اعلام کرد: طالبان انفجار علیه غیرنظامیان در فرودگاه کابل را که در منطقه تحت مسئولیت امنیتی نیروهای آمریکایی رخ داد، محکوم میکند.
وزارت امور خارجه امارات در بیانیه ای اعلام کرد: ابوظبی این اقدام جنایتکارانه را محکوم میکند و انواع خشونتها و حملات تروریستی که با هدف بی ثبات کردن امنیت است و در تضاد با همه ارزشها و اصول انسانی و انسانی را رد میکند.
«رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه گفت: ما به عنوان کشور ترکیه، آن فاجعه تمام عیار و آن حمله تروریستی را که دیروز در کابل رخ داد محکوم میکنیم. این واقعیت که داعش چنین اقدامی را در میانه روند خروج اتباع از افغانستان انجام داد، نشان میدهد که چه سازمان تروریستی خطرناکی برای منطقه و جهان است.
اردوغان با بیان اینکه تخلیه نظامیان کشورش از افغانستان ادامه دارد، افزود: اولویت ما خارج کردن شهروندانمان است که میخواهند این کشور را ترک کنند. این روند را در اسرع وقت تکمیل خواهیم کرد.
وزارت امور خارجه عراق نیز با انتشار بیانیهای ضمن اعلام مراتب همدردی با مردم افغانستان و خانوادههای قربانیان، بر مخالفت شدید بغداد با تروریسم و همه انواع آن و نیز ایستادگی عراق در کنار جامعه جهانی برای مقابله با تروریسم تاکید کرد به ویژه که عراق با تکفیر و افراط گرایی در همه انواع آن رو به رو بوده است.
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین در واکنش به دو انفجار در پایتخت افغانستان تأکید کرد که مسکو شدیداً حمله تروریستی کابل را محکوم میکند.
او در این خصوص گفت: «ما این اقدامات تروریستی را با شدیدترین الفاظ محکوم میکنیم. قطعاً اخبار مربوط به شمار زیاد قربانیان (انفجار کابل) بسیار غمانگیز است. کار داعش و گروههای وابسته به آن بوده است و این امر به تنشهای افغانستان میافزاید. خطر بزرگی برای همه وجود دارد و این یکی از نگرانیهای جدی ما است».
سخنگوی کرملین در ادامه در پاسخ به سؤالی در خصوص قصد مسکو برای کمک به عملیات خروج از افغانستان پس از تکمیل فرایند خروج شهروندان روس توسط چهار هواپیمای وزارت دفاع این کشور گفت: «هنوز برنامهای برای انجام عملیات دیگر نداریم و همه چیز به وضعیت این کشور بستگی دارد و اوضاع غیرقابل پیشبینی است. فکر میکنم اوضاع (در افغانستان) از طریق سازمانهای مختلف تحت نظارت است».
آمریکا و کشورهای اروپایی همزمان با ورود طالبان به کابل از اعطای ویزا و اقامت به چندین هزار نفر از شهروندان افغان خبر داده بودند و اطراف فرودگاه شهر کابل در این روزها شاهد جمعیت زیادی بود که خواهان خروج از افغانستان به وسیله آمریکاییها بودند.
حدود دو هفته پیش نیروهای طالبان با پیشروی در مناطق اصلی افغانستان، کنترل کامل این کشور را در دست گرفتند. پس از آن اشرف غنی، رییس جمهور سابق این کشور با هواپیما از کابل گریخت و بعدها اعلام کرد برای جلوگیری از خونریزی دست به چنین اقدامی زده است.
پس از تسلط کامل نیروهای طالبان بر افغانستان بسیاری از رویکرد آمریکا و متحدانش برای خروج بی برنامه از خاک افغانستان پس از بیست سال اشغالگری و غارت این کشور بدون هیچگونه دستاوردی انتقاد کردند و آن را نشانه شکست بی چون و چرای نیروهای خارجی در این کشور دانستند.
انتهای پیام/
اون از ترامپ که ابزار دست عربستان بود و این هم از بایدن که شده بازیچه شیخ نشینا و امارات
شما دوباره زندش کردین
تروریست توی ایران نه جایی دارد و نه جرات و اقتدار کافی برای ابراز وجود
ایران بع عنوان اولین قربانی تروریست در جهان که با منافقین و فرقان و .. شروع شد
فاتح ترینم هست تاریخچه کسایی که با ما در اوفتادن و نگاه کن
آمریکایی
کلا وهابیون رو باید پله پله آدم کرد
این خیلی بده چون افغانستان تجزیه و نابود خواهد شد و به احتمال خیلی زیاد و با حمایت عربستان و اسرائیل ۲۰ هزار نیروی زندانی داعش که هم اکنون در زندان های پاکستان در حال شستوشوی مغزی هستند ازاد و به این کشور وارد میشند
مشابه همون جنگ داخلی سوریه
و تفاوتی که هست اینه که بر خلاف دفعه قبل داعش نزدیک یک قدمی ما خواهد بود
طالبان کارشون نداره که
عفو عمومی اعلام کرده
حالا جدای از اینکه با خودشون ویروس کرونا . لامبدا و غیره هم وارد کشور می کنند
تو هم که منافقی
الان به بعضی از ایرانیا باید گفت آیا هنوز هم داشتن امنیت رو یه چیز پیش پا افتاده میدونید
این چه مذخرفیه