با تکیه بر توان نیروی فعال انسانی ۲۵ مولکول جدید که کاربرد‌های دارویی دارند در کشور تولید شد.

به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، دستیابی به توانمندی در تولید دارو‌های پیشرفته در هر کشور یکی از پایه‌های قدرت محسوب می‌شود. قدرتی که صنعت سلامت و پزشکی را رونق می‌دهد. ایران نیز در سال‌های اخیر با تکیه به فناوری و نوآوری علاوه بر افزایش قابل توجه محصولات ایران ساخت این حوزه و خودکفایی دارویی توانسته به رقمی بیش از ۶۰ میلیون دلار صادرات در سال دست یابد.

ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز با انجام اقداماتی درصدد ایجاد همگرایی میان دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و پارک‌های علم و فناوری با صنایع داروسازی است تا تولید دارو‌های پیشرفته در کشور سرعت گیرد. حوزه‌ای که در آن به توان و تخصص نیروی کارآمد و خلاق نیاز است تا پیشرفت‌ها در آن بیشتر شود.

ستاد با این اقدام در نظر دارد از تمام ظرفیت‌های موجود در کشور برای تولید مولکول‌های جدید که پر هزینه هستند استفاده کند. البته در حال حاضر تولید مولکول‌های نوین دارویی برای بیماری‌های صعب العلاج با لاعلاج افزایش پیدا کرده است. تا کنون بیش از ۲۵ مولکول جدید با کاربرد دارو درمانی در کشور تولید شده است.

از سویی این افزایش ارتباط و تعامل فعالان مسیر دستیابی به بازار‌های جهانی را برای محصولات ایران ساخت هموار می‌کند.

یکی از اقدامات برای گسترش فعالیت‌های فناورانه در این حوزه توسعه شتابدهنده‌ها بوده است. در حال حاضر ۱۰ شتابدهنده دارویی فعال هستند که می‌توان به پرسیس ژن اشاره کرد. تولید مولکول‌های ضد سرطان و مواد موثره دارویی از حوزه‌های فعالیت آن‌ها است.

از سویی ستاد توسعه زیرساخت‌های ماشین آلات، تولید مولکول‌های نیمه سنتزی و پروبیوتیک‌ها و ارتباط با فعالان گیاهان دارویی را هم مد نظر قرار داده است تا با همگرایی میان حوزه‌های مختلف ارتقا این حوزه سرعت بیشتری داشته باشد و با ایجاد تعامل میان رشته‌ای شاهد رونق فعالیت‌های فناورانه باشیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار