معاون وزارت اطلاعات و فرهنگ کابینه موقت طالبان می‌گوید کابینه جدید پس از به رسمیت شناخته شدن زمینه را برای تحقیق درباره ادعاهای نقض حقوق بشر فراهم می‌‌سازد.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، ذبیح‌الله مجاهد، معاون وزارت اطلاعات و فرهنگ کابینه موقت طالبان در واکنش به نگرانی اتحادیه اروپا از نقض حقوق بشر در افغانستان می‌گوید که اگر جامعه جهانی، طالبان را به رسمیت بشناسد، آنان نگرانی‌های جامعه جهانی را در زمینه اوضاع حقوق بشری در افغانستان رفع خواهند ساخت.

مجاهد گفت: «تا زمانی که ما به رسمیت شناخته نشویم و آن‌ها انتقاد نمایند، این به فکر ما برخورد یک جانبه است. خوب است که برخوردشان مسئولانه باشد و حکومت فعلی ما را به رسمیت بشناسند. بعد از آن هر نگرانی که داشته باشند را با ما به شکل قانونی شریک بسازند، ما نگرانیشان را رفع می‌سازیم.»

اظهارات مجاهد پس از آن ابراز می‌شوند که اتحادیه اروپا با نگرانی از اوضاع حقوق بشری در افغانستان گفته است که حقوق بشر در افغانستان با تهدیدهای جدی روبرو است.

وان برانت، سفیر اتحادیه اروپا برای افغانستان، می‌گوید که اوضاع حقوق بشری در افغانستان نگران کننده است و آنان از دسترسی نداشتن دختران و زنان افغانستان به آموزش و کار نگرانند.

وی در خصوص القاعده نیز گفت: ما در افغانستان کسی را نمی‌بینیم که ارتباطی با القاعده داشته باشد. ما متعهد هستیم که از طرف افغانستان هیچ خطری برای هیچ کشوری وجود نخواهد داشت.

پیش از این، کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان نیز در یک اعلامیه گفته بود که طالبان از دفتر و تجهیزات این کمیسیون برای پیشبرد کارهای خود استفاده می‌کنند و باید جلو آن گرفته شود.

احترام به استقلالیت کمیسیون حقوق بشر، فراهم سازی زمینه نظارت مستقلانه بر وضعیت حقوق بشری در سراسر کشور، عمل کردن به تعهدات دولت پیشین افغانستان در کنوانسیون‌های جهانی و رعایت قوانین بشردوستانه، از خواست‌های دیگر کمیسیون حقوق بشر افغانستان است.

مجاهد می‌گوید که آنان بررسی‌ها در باره ادعای استفاده شدن از دفتر و تجهیزات کمیسیون حقوق بشر را آغاز کرده اند.

مجاهد گفت: «اداره حقوق بشر، مربوط اداره پیشین کابل بود و در آن زمان رسمیت داشت و این کدام اداره حقوق بشر جهانی نیست. به هر صورت ما ببینیم که کی و چگونه از دفتر آنان استفاده کرده است، تحقیقات جریان دارد.»

پیش از این نیز دیده‌بان حقوق بشر سازمان ملل و برخی  از سازمان‌های دیگر جهانی، طالبان را به نقض حقوق بشری در افغانستان به ویژه در پنجشیر متهم ساخته بودند، اما این اتهام‌ها همواره از سوی طالبان رد شده اند.

 وی هم‌چنین از کامل شدن کابینه موقت طالبان خبر داد.

مجاهد گفت در فهرست امروزی کابینه، "تخصص و نمایندگی از اقلیت‌ها" مد نظر گرفته شده است و در آینده هم چنین خواهد شد.

سه هفته پیش گروه طالبان دولت سرپرست را به رهبری محمد حسن آخند، و شماری از اعضای کلیدی کابینه را اعلام کردند. همه شمول نبودن کابینه سرپرست طالبان، انتقادهای زیادی هم در داخل گروه طالبان و هم در جهان به همراه داشت.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۵ ۳۰ شهريور ۱۴۰۰
حقوق بشر در گروگان طالبان....مغلطه طالبان در مورد حقوق بشر حکایت از صادق نبودن انها با ملت دارد .حقوق بشری که بین الملل انتظار دارد طالبان باید بدون هیچ منازعه ای در حق مردم اجرا کنند چون از دیدگاه اسلامی حق مردم باید انچنان که شایسته است ادا شود.این تکلیف است بر کسانی که ادعای مدیریت مردم را دارند و از منظر شرعی هیچ توجیهی ندارد که در مقابل به رسمیت شناخته شدن حکومت طالب شمول حقوق اسلامی مردم به نام دخالت در امور افغانستان به گروگان گرفته شود .
آخرین اخبار