به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه ، عملیات ساخت مجموعه تاریخی و فرهنگی شمس تبریزی در جوار مقبره شمس تبریزی با هدف شناساندن شمس تبریزی عارف نامی ایران زمین وایجاد بستر مناسب برای جذب کردشگر از ۴ سال قبل آغازشده که بعلت تخصیص نیافتن اعتبارات نیمه تمام مانده است.
جباری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و کردشگری استان دربازدید و بررسی مشکلات این طرح که با حضور مدیرکل اموراستانهای وزارت میراث فرهنگی و نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی برگزار شد گفت: برای ساخت این طرح ملی ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته بود که تاکنون تنها ۳۵ میلیارد ریال آن تخصیص یافته و ساخت این مجموعه از بیش از ۲۵ درصد پیشرفیت فیزیکی برخوردار شده است.
جباری ساخت مجموعه تاریخی و فرهنگی شمس تبریزی را بزرگترین طرح حوزه میراث در شمالغرب کشور دانست و گفت: برای ساخت و تکمیل این طرح باید یک نگاه ملی و فرا ملی داشته باشیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان افزود: در حال حاضر برای تکمیل این طرح نیاز به ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار است.
زینالی مدیرکل اموراستانهای وزارت میراث فرهنگی هم در گفتگو خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه ، مهمترین دغدغه وزارت میراث فرهنگی را حفظ و صیانت از مفاحر و سرمایههای ملی داسنت و گفت:استفاده از ظرفیت مردم و بخش خصوصی برای تکمیل مجموعه شمس تبریزی از اولویتهای برنامههای وزارت میراث فرهنگی است.
او کردشگری ارزان را ازمهترین برنامههای اولویت دار وزارتخانه میراث فرهنگی اعلام کرد و افزود: برای رسیدن به این هدف جذب کردشگر در تمامی زمینهها از جمله توریست درمانی و طبیعت گردی در دستور کار وزارت میراث فرهنگی قرار گرفته است.
نجف زاده نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی هم در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه ، شمس را نماد و هویت تاریخی ملت ایران دانست و گفت: بعلت ضعف نگاه ملی، این طرح با مشکل اعتباری مواجه شده و اعتباری هم که امسال برای تکمیل این طرح اختصاص یافته اندک است.
وی افزود: در اخرین نشست با وزیر میراث فرهنگی مقرر شده است که با تخصیص اعتبار لازم و بستر سازی برای مشارکت بخش خصوصی این طرح که با وجود شمس تبریزی میتواند پیشرانه ارتباط فرهنگی ایران با جهان از طریق خوی باشد تکمیل به بهره برداری برسد.
در نشست چهارجانبه جانبه نماینده مردم خوی و چایپاره و اعضای شورای اسلامی و شهردار خوی و نماینده سازمان برنامه و بودجه با میراث فرهنگی استان مقر رشد شهرداری خوی با ارائه طرح و ایده مناسب در تکمیل مجموعه تاریخی و فرهنگی شمس تبریزی مشارکت داشته باشد.
هفتمین همایش بزرگداشت شمس و مولانا که از ۷ مهر در خوی آغاز شده از فردا به ارائه مقالاتی از پژوهشگران داخلی و خارجی به مدت ۳ روزبه علت شرایط کرونایی در بستر فضای مجازی درشهرستان خوی ادامه مییابد.
انتهای پیام/