به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، نتایج رتبه بندی اشتغال فارغ التحصیلان سال ۲۰۲۲ کیو اس منتشر شد و سه دانشگاه صنعتی شریف و تهران با کسب رتبه در بازه ۵۰۰-۳۰۱ توانستند برای اولین بار در جمع ۵۰۰ دانشگاه برتر جهان در این حوزه قرار گیرند و دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز در رده ۵۰۰+ قرار گرفت.
کیو اس به عنوان یکی از معتبرترین نظامهای رتبه بندی بین المللی است که دانشگاههای جهان را رتبه بندی میکند و رتبه بندی استخدام فارغ التحصیلان مشخص میکند که کدام دانشگاه بیشترین کمک را به فارغ التحصیلان خود جهت کسب شغل ارائه میدهد.
روش شناسی رتبه بندی استخدام فارغ التحصیلان کیو اس بر اساس ۵ شاخص نظرسنجی کارفرمایان (وزن ۳۰ درصد)، خروجی فارغ التحصیلان (وزن ۲۵ درصد)، مشارکت با کارفرمایان نسبت به اعضای هیئت علمی (وزن ۲۵ درصد)، مشارکت کارفرما / دانشجو (وزن ۱۰ درصد)، نسبت استخدام فارغ التحصیلان (وزن ۱۰ درصد) صورت میگیرد.
پایگاه رتبه بندی کیو اس این ارزیابی را در سطح دنیا منتشر کرده است. در اولین سال این رتبه بندی ۳۰۰ دانشگاه در سطح دنیا در این ارزیابی قرار گرفتند. در سال ۲۰۲۲ تعداد ۵۵۰ دانشگاه از ۷۸ کشور دنیا رتبه بندی شدند و دانشگاههای بیشتری توانسته اند در این ارزیابی قرار گیرند.
با بهبود شرایط جهان در زمینه همه گیری COVID-۱۹، اهمیت فارغ التحصیلی با مهارتها و ویژگیهای مورد نیاز کارفرمایان، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
هر یک از دانشگاههایی که در این رتبه بندی قرار گرفتند توانایی تولید فارغ التحصیلان با «مهارتهای نرم» مورد نیاز برای محل کار مدرن را نشان داده اند.
با توجه به رقابت شدید برای استخدام فارغ التحصیل در سراسر جهان، دانشجویان باید به طور جدی به این موضوع فکر کنند که دانشگاه آنها چگونه میتواند از طریق ارتباط با کارفرمایان بین المللی و کسب اطمینان از توسعه مهارتها و دانش لازم، آنها را به طور مناسب برای اشتغال تمام وقت آماده کند.
از جمهوری اسلامی ایران سه دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران در بازه ۳۰۱ - ۵۰۰ این رتبه بندی قرار دارند.
انستیتو فناوری ماساچوست MIT از آمریکا، دانشگاه استانفورد از آمریکا، دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس (UCLA) از آمریکا، دانشگاه سیدنی از استرالیا، دانشگاه هاروارد از آمریکا، دانشگاه شینهوا (Tsinghua) از چین، دانشگاه ملبورن از استرالیا، دانشگاه کمبریج از انگلستان، دانشگاه هنگ کنگ از هنگ کنگ و دانشگاه آکسفورد از انگلستان به ترتیب رتبههای اول تا دهم این رتبه بندی را بدست آورده اند.
انتهای پیام/