عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی:

تغییر الگوی کشت مهمترین راهکار برون‌رفت از شرایط بحران آبی است

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، تغییر الگوی کشت را از مهمترین راهکار‌های برون‌رفت از شرایط بحران آب دانست.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، حجت‌الاسلام امیرقلی جعفری عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در نشست با کشاورزان و دامداران شهرستان بروجن گفت: در استای ترغیب کشاورزان به تغییر الگوی کشت، طرح خرید تضمینی محصولات کشاورزی از سوی دولت موضوع مهمی است که مجلس در تلاش برای تدوین چنین طرحی است.

او افزود: تغییر الگوی کشت، دستوری نیست بلکه باید با تعامل صورت گیرد که در این راستا، دولت باید به کشاورزان آموزش دهد و مطابق با الگویی که به کشاورزان برای کشت ارائه می‌شود محصولات تولیدی آن‌ها را بخرد.


بیشتر بخوانید


جعفری اضافه کرد: در حوزه کشاورزی از سال‌های گذشته تاکنون اقدامات اشتباهی انجام گرفته که با توجه به کاهش شدید منابع آب در کشور، می‌طلبد تا هرچه سریع‌تر رویه اشتباه گذشته اصلاح و روند درستی در پیش گرفته شود.

او، تغییر الگوی کشت را از مهمترین راهکار‌های برون‌رفت از شرایط بحران آب دانست و گفت: برای اجرای این برنامه باید از یک سو دولت با خرید تضمینی محصولات کشاورزی، کشاورزان را کمک دهد و از سوی دیگر خود بهره‌برداران نیز از روش‌های نوین آبیاری بهره‌گیری کنند.

جعفری تصریح کرد: در همین راستا سند آمایش سرزمینی الگوی کشت کشاورزی نیاز داریم تا در مناطق مختلف متناسب با اقلیم و منابع آبی همان مناطق کشاورزی انجام گیرد.

رییس کمیته آب کمیسیون کشاورزی، آب و منایع طبیعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ۱۳۰ میلیارد مترمکعب مخازن آب شیرین در کشور وجود داشت که تمامی آن برداشت شده و با فرونشست زمین روبرو هستیم و آبخوان‌ها تخلیه شده است.

جعفری با تاکید بر توسعه کشت گلخانه‌ای در استان و کشور، اظهار داشت: در کشت گلخانه‌ای در مقایسه با سایر کشت‌ها می‌توان با مصرف ۱۰ درصد آب،۸۰ درصد محصول برداشت کرد.

او تصریح کرد: در همین راستا در شهرستان بروجن مقرر شده تا پنج واحد بزرگ گلخانه در مناطقی از بلداجی، نقنه، فرادنبه و گندمان ایجاد شود که با ۲ مشکل تامین گاز و تسهیلات روبروست که درصدد رفع آن هستیم.

جعفری افزود: در طول ۴۰ سال گذشته اقدامات بسیاری در بخش‌های مختلف کشور و استان انجام گرفته است، اما در حوزه منابع آب پایدار برای استان کاری انجام نداده‌ایم و امروز دشت‌های استان ممنوعه و ممنوعه بحرانی شده است و نیمی از جمعیت استان مشکل آب شرب دارد.

او با بیان اینکه با بهره‌برداری از طرح انتقال آب بن به بروجن بخشی از مشکل تامین آب شرب استان برطرف می‌شود، تصریح کرد: این طرح در حال حاضر ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و امید می‌رود ۲۰ درصد دیگر نیز هرچه سریع‌تر تکمیل شود تا بتوان آب شرب نیمی از جمعیت استان را تامین کرد.

جعفری از سفر اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس به استان در هفته آینده خبر داد و گفت: امید می‌رود در این سفر بتوان برای رفع مشکلات بخش آب و کشاورزی استان راهکار‌های موثری ارائه داد.

انتهای پیام/ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.