رضا مهدی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه فنی و حرفهای کشور در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آغاز آموزشهای حضوری اظهار کرد: زمان شروع آموزشهای حضوری برای مسئولان دانشگاهی هم که باید در این زمینه تعیین تکلیف کنند، مشخص نیست.
او افزود: دکتر رئیسی در ستاد ملی مقابله با کرونا گفت که دانشگاهها از ابتدای آذر برای بازگشایی حضوری آمادگی داشته باشند؛ بنابراین ممکن است که دانشگاهها از نظر خوابگاه و تامین غذا آمادگی نداشته باشند و باید دید که این موضوع به معنای باز شدن یا نشدن دانشگاه هاست؟ پس این موضوع برای خودمان هم مبهم است.
مهدی تصریح کرد: در حوزه فرهنگی دانشجویی تابع برنامههای آموزشی هستیم، یعنی برای بازگشایی حضوری باید ببینیم که معاونت آموزشی وزارت علوم و دانشگاه چه سیاستها و تاریخی را برای حضور دانشجویان فراهم میکنند تا بتوانیم کارهای فرهنگی و مشاوره را آغاز کنیم.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه فنی و حرفهای کشور ادامه داد: امکان پذیرش دانشجو در خوابگاههای ما بیش از ۵۰ درصد در زمان بازگشایی حضوری دانشگاهها به هیچ عنوان امکان پذیر نیست؛ چرا که اتاقهای ما به صورت متوسط بین ۵ تا ۸ نفر است و در هر کدام آنها اگر ۴ دانشجو هم پذیرش کنیم؛ بنابراین نمیتوانیم به بیشتر از ۲۵۰ دانشجوی غیر بومی خوابگاه اختصاص دهیم.
مهدی گفت: در حال حاضر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین معاونت دانشجویی دانشگاهها درگیر تامین هزینه تغذیه دانشجویی در زمان بازگشایی حضوری دانشگاهها هستند و در این زمینه هم وزیر علوم به سازمان برنامه و بودجه نامهای را ارسال کرده است؛ چرا که نرخ غذای دانشجویی طی دو سال گذشته به شدت افزایش یافته و هم اکنون متوسط غذای یک هفته برای دانشجو کمتر از ۳۰ هزار تومان نیست.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه فنی و حرفهای کشور اضافه کرد: همه دانشگاهها حتی یک ریال هم برای تامین نرخ غذای دانشجویی پول ندارند و نمیتوانند در زمان بازگشایی حضوری از دانشجویان پذیرایی کنند؛ بنابراین تغذیه دانشجویی معضل مهم و اساسی این روزهای تمامی دانشگاههای کشور است که اگر دانشگاهها بخواهند اقدام به بازگشایی کنند باید در ابتدا این مشکل را رفع کنند.
مهدی تاکید کرد: اگر از ابتدای آذر تمامی دانشگاهها تصمیم به بازگشایی بگیرند باید از همین امروز قرار دادهای تغذیهای خود را منعقد کنند؛ چرا که انعقاد قرار داد به همین راحتی نبوده و نیازمند مناقصات جدی برای مذاکره در زمینه نحوه پختن غذا، صلاحیت پیمانکار، اعتبارات غذا و ... است.
او در پایان اضافه کرد: حتی اگر دانشگاهها هم باز شوند باید برای تامین غذای دانشجویان پیمانکار تعیین کنیم که هم اکنون هیچ پولی در این زمینه برای انعقا قرار داد نداریم؛ بنابراین اعتبارات تغذیهای مسئله مهمی است که برای هر تعداد دانشجو حتی به میزان بسیار کم میتواند مشکل ساز باشد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/