تصمیم گیری درباره شیوه برگزاری امتحانات فقط بر عهده دانشگاه‌هاست/ دانشگاه مفید قم تابع قانون است

امتحانات حضوری دانشگاه مفید اعتراض برخی از دانشجویان را به دنبال داشت درحالی‌که بر اساس پیگیری‌ها شیوه برگزاری امتحانات فقط بر عهده دانشگاه‌هاست.

باشگاه خبرنگاران جوان قم -امتحانات نیم سال اول ۱۴۰۰- ۱۴۰۱ در دانشگاه‌های نقاط مختلف کشور با توجه به شرایط کرونایی هر استان به صورت غیرحضوری و یا ترکیب حضوری و غیرحضوری دنبال می‌شود.

دانشگاه مفید در ترمی که گذشت به دانشجویان خود اعلام کرد که تصمیم دارد امتحانات نیم سال اول را به صورت حضوری برگزار کند که این تصمیم اعتراض برخی از دانشجویان این دانشگاه را به دنبال داشت و این افراد ضمن ثبت سوژه‌ای با عنوان «انتقاد دانشجویان دانشگاه مفید به برگزاری امتحانات حضوری» خواستار پیگیری این موضوع شدند.

بعد از شیوع ویروس کرونا در سال ۱۳۹۸ با توجه به وضعیت کشور، ستاد ملی مقابله با کرونا دستور داد تا دانشگاه‌ها در کل کشور آموزش و امتحان غیر حضوری را در دستور کار خود قرار دهند، حالا پس از گذشت نزدیک به دو سال، در نیم سال اول تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ برخی دانشگاه‌ها مانند دانشگاه پیام نور و دانشگاه آزاد اسلامی، امتحانات خود را به صورت غیرحضوری برگزار کردند، اما دانشگاهی مانند دانشگاه علوم پزشکی تصمیم گرفت با توجه به حساسیت‌های درس علوم پزشکی بعضی از امتحانات و حتی کلاس‌ها را هم به صورت حضوری برگزار کند.

دانشگاه مفید نیز تصمیم بر این گرفت که با توجه به شرایط و داشتن زیر ساخت‌های مورد نیاز، امتحانات پایان ترم خود را با کمک دانشگاه‌های ۱۲ شهر در کشور به صورت حضوری برگزار کند.

شیوه برگزاری امتحانات بر عهده دانشگاه‌هاست

به گفته علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزارت علوم مهم‌ترین پارامتر و سیاست وزارتخانه تصمیم ستاد استانی مقابله با کرونا است، اگر ستاد استانی با توجه به وضعیت رنگ بندی کرونا مجوز برگزاری امتحان به شکل حضوری را بدهد، دانشگاه‌ها باید شرایط خود را بررسی کنند اگر دانشگاهی شرایط برگزاری امتحانات حضوری و امکاناتی از جمله خوابگاه‌ها، رستوران‌ها و سایر موارد را داشت می‌تواند امتحان حضوری را در دستور کار خود قرار دهد چراکه با این اوصاف هیچ مانعی از نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری وجود ندارد.

مطالبه کمیسیون دانشجویی استانداری آموزش حضوری است


حسن محبوبی دبیر کمیسیون دانشجویی استانداری قم می گوید: تاکید وزارت علوم و دولت این است که آموزش حضوری در دستور کار دانشگاه‌ها قرار گیرد، اگر ستاد استانی مقابله با کرونا مجوز دهد ما از دانشگاه‌ها می‌خواهیم تا آموزش حضوری از سرگرفته شود.

او گفت:همه ما می‌دانیم آموزش مجازی هیچوقت نمی‌تواند مانند آموزش حضوری عمل کند. وقتی دانش‌آموزان ما در کشور به مدرسه می‌روند و حضوری درس می‌خوانند جای تعجب دارد که دانشجویان ما در سن بالا به صورت غیرحضوری درس می‌خوانند.

محبوبی گفت: دانش آموزی که هنوز به درک کاملی از رعایت شیوه‌نامه‌ها نرسیده است و دارای شرایط تزریق واکسن هم نیستند درس خواندن را حضوری دنبال می‌کند، اما دانشجویی که واکسن کرونا را تزریق کرده و شیوه نامه ها را هم رعایت می‌کند از نعمت آموزش حضوری محروم است.

دبیر کمیسیون دانشجویی استانداری گفت: دانشگاه‌ها باید هرچه سریع‌تر با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و شرط تزریق واکسن آموزش را حضوری دنبال کنند که از این بیشتر عقب نمانند. دانشجویانی که علاقه‌مند به آموزش حضوری هستند، نامه‌های خود را به صورت تجمیعی به استانداری قم ارسال کنند تا ما از مطالبه آن‌ها با خبر شویم و پیگیری‌های لازم را برای تحقق خواسته‌های آنان دنبال کنیم.

با توجه به این که دانشگاه قم نماینده عالی وزارت علوم در استان قم است و به عنوان دانشگاه مادر در این استان فعالیت می‌کند، برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر به سراغ یکی از مسئولان این دانشگاه رفتیم.

دانشگاه مفید اجازه برگزاری امتحانات حضوری را داشته است

حمیدرضا ابراهیمی مدیرکل امور پژوهشی دانشگاه قم گفت: آخرین ابلاغیه‌ای که از طرف ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت علوم به دست ما رسیده، مبنی بر این است که اگر دانشگاهی ظرفیت برگزاری امتحانات به صورت حضوری را دارد می‌تواند با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و دریافت مجوز از ستاد استانی مقابله با کرونا امتحانات پایان ترم خود را به صورت حضوری برگزار کند.

به گفته او  دانشگاه مفید هیچ عمل غیر قانونی انجام نداده است و با توجه به سیاست‌های خود و برنامه‌ریزی‌های داخلی تصمیم بر برگزاری امتحانات به صورت حضوری گرفته است که این تصمیم از هفته‌ها قبل به دانشجویان دانشگاه مفید اعلام شده بود و دانشجویان از این موضوع مطلع بودند.

ابراهیمی گفت: برگزاری امتحان به صورت حضوری کار آسانی نیست و از هر نظر دشواری‌های خود را دارد که دانشگاه مفید این دشواری‌ها و هزینه‌ها را به پذیرفته تا ارزیابی تحصیلی بهتری را رقم بزند، اعتراضات دانشجویان این دانشگاه در رابطه با برگزاری آزمون حضوری به جا نیست و از نظر قانونی فاقد اعتبار است و دانشجویان باید تابع تصمیمات دانشگاه باشند.

جای خالی روابط عمومی در دانشگاه مفید

برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر در تلاش بودیم تا با مسئولان دانشگاه مفید ارتباط برقرار کنیم، اما متأسفانه مسئولان این دانشگاه از پاسخگویی به سئوالات مطرح شده در این سوژه امتناع کردند.

این گزارش موجب افزایش آگاهی دانشجویان نسبت به عملکرد قانونی دانشگاه مفید می‌شود، اما با این وجود مسئولان دانشگاه  پاسخگو نبودند و این نشان از ضعف روابط عمومی در این دانشگاه است، درحالی‌که اگر رسالت روابط عمومی در دو بعد درون و برون‌سازمانی، به خوبی در این دانشگاه جدی گرفته می‌شد مشکلات و شبهات دانشجویان در داخل دانشگاه رفع و به خارج از دانشگاه کشیده نمی‌شد.

در پایان باید بگوییم که دانشگاه مفید مشکلی برای برگزاری امتحانات به صورت حضوری نداشته است و وزارت علوم و ستاد‌های ملی و استانی مقابله با کرونا، تصمیم شیوه برگزاری امتحانات را به این دانشگاه واگذار کرده‌اند.

دانشگاه مفید هم با توجه به این اختیار، با کمک دانشگاه‌های ۱۲ شهر در سطح کشور امتحانات را به صورت حضوری برگزار کرد، دانشجویان بومی در داخل دانشگاه مفید و دانشجویان غیر بومی برای شرکت در امتحان، در نزدیک‌ترین دانشگاه شهر خود حضور یافته و امتحان را به صورت حضوری پشت سر گذاشتند.

منبع:فارس

انتهای پیام/ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار