کارگردان مستند «شادی بان»:

برای گسترش هنر‌های نمایشی سنتی باید در تلویزیون از آن‌ها حرف زد

توکلی گفت: وظیفه اصحاب رسانه است که هنر‌های روحوضی و سیاه بازی را در راستای حفظ و گسترش آن‌ها ترویج دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان - «شادی بان» آخرین مستند از مجموعه مستندات پرتره پیشکسوتان تئاتر و تلویزیون از شبکه مستند است. این اثر به تهیه کنندگی و کارگردانی ابوالفضل توکلی به بررسی کارنامه هنری و زندگی شخصی جواد انصافی پیشکسوت تئاتر و سیاه بازی پرداخته است.

کارگردان مستند «شادی بان» نمایش‌های سنتی خصوصاً نمایش‌های روحوضی را برای حفظ سنت های ایرانی لازم می داند. زیرا این نمایش ها از دل مردم برآمده‌اند. به زعم او این وظیفه اصحاب رسانه است که با انتشار این هنر‌ها خصوصاً هنر‌های روحوضی و سیاه بازی در راستای  حفظ و گسترش آنها موثر باشد. 

در مستند «شادی بان» به پرتره جواد انصافی پرداخته شده است. مردی که در نگهداری نمایش‌های سنتی و آیینی نقش موثری داشته‌ است. او نمایش‌های سنتی را به صورت تخصصی آموخته و به نسل‌های بعد آموزش داده‌ است و حتی کتاب‌هایی در خصوص نمایش سیاه بازی و هنر‌های سنتی تالیف کرده‌اند.

کارگردان مستند «شادی بان» انگیزه ساخت این مستند را پاسداشت پنجاه سال تلاش برای خنداندن مردم می‌داند. به طوری که دوازده سال است کار‌های خود را معطوف به کار طنز کرده و کار‌های جدی نمی‌کند. توکلی راه جلوگیری از کمرنگ شدن این سبک از نمایش‌ها را انتشار آنها در تلویزیون می‌داند.

ساخت این مستند قرار بود سال گذشته آغاز شود،  اما به پیشنهاد جواد انصافی به دلیل بسته بودن سالن‌های نمایش و عدم امکان فیلم برداری از نمایش‌ها  به بعد از کاهش شیوع کرونا و بازگشایی سالن‌ها موکول شد.

همچنین ابوالفضل توکلی از انتشار مستند بعدی خود به نام «آبی روشن» خبر داد.  این مستند پرتره حسن روشن پیشکسوت فوتبال ایران است. فیلم برداری این مستند به پایان رسیده و قرار است در اوایل فروردین رونمایی شود.

 

انتهای پیام /

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.