شاهرخ یارویسی گفت: با توجه به نزدیکی ایام عید و افزایش نیاز مردم به گوشت قرمز و مرغ دامپزشکی استان کرمانشاه از نیمه دوم اسفند ماه طرح تشدید نظارت بهداشتی بر فرآوردههای دامی را در استان آغاز کرده است.
به گفته آقای یارویسی، به دلیل پیش رو داشتن ایام نوروز و پس از آن ماه مبارک رمضان طرح نظارت بر فرآوردههای دامی به منظور صیانت از سلامت شهروندان و تضمین کیفیت بهداشتی فرآوردههای دامی دامپزشکی همزمان با سراسر کشور در قالب ۱۷ تیم سیار و ۱۵ تیم ثابت وارد میدان شده است.
در طرح نظارتی انجام شده تمام مراکزی که در حوزه تولید، عرضه و توزیع فرآوردههای خام دامی از جمله کشتارگاههای دام و طیور، چلوکبابیها، رستورانها، کبابیها، هتلها، مرغ فروشیها، قصابیها و ماهی فروشیها نقش دارند مورد بازدید و بازرسی تیمهای نظارتی دامپزشکی قرار خواهند گرفت.
آقای یارویسی با اشاره به حساسیتهای موجود در بازار شب عید و تاکید بر تشدید نظارتها، گفت: در این راستا تیمهای نظارتی در ۲ نوبت صبح و بعد از ظهر کار بازرسی را انجام میدهند و همچنین این نظارتها را نیز از طریق گشتهای مشترک با اصناف، جهاد کشاورزی و صمت بر بازار فرآوردههای دامی دنبال میکنند.
در حال حاضر در حوزه دامی ۱۲ کشتارگاه دامی و در حوزه طیور هفت کشتارگاه فعالیت دارند و طبق آمار اعلام شده برای بازار شب عید کمبودی برای تأمین گوشت و مرغ مورد نیاز مردم نخواهیم داشت.
در شهر کرمانشاه و بعضی شهرستانها کشتارهای غیر مجاز دام صورت میگیرد که در این راستا از شهروندان تقاضا داریم که به هیچ عنوان از گوشتهایی که در کوچه و خیابان ذبح غیر قانونی میشوند خرید نکنند، زیرا طبق آخرین آمار حدود ۸۰۰ مورد عامل بیماری مشترک بین انسان و دام وجود دارد که تنها در زمان زنده بودن دام قابل تشخیص است و پس از ذبح شدن دام از هیچ طریقی قابل تشخیص نبوده و ممکنه است به دلیل بیماری که دام داشته است جان بسیاری از مردم را در خطر قرار گیرد.