آقای هادی مدقق گفت: از سال گذشته هر متقاضی جدیدی که مشترک برق شده، نصب کنتور هوشمند نیز برای آن صورت گرفته و آن چه که اعلام شد مشترکان میتوانند به صورت اقساطی کنتور هوشمند دریافت کنند، مربوط به تعویض کنتور است؛ یعنی، کنتورهای الکترومکانیکی و قدیمی دارند و تمایل به هوشمندسازی دارند که امکان ثبت درخواست آنها در سامانه برق من فراهم شده است.
به گفته او، امکان قانونی پرداخت اقساطی هزینه هوشمندسازی این گروه از مشترکان، طبق قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ وجود دارد؛ یعنی هر مشترکی که شرکتهای توزیع، تعویض کنتورهای برق آنها را انجام میدهند، میتواند به صورت تقسیطی، طی بازه زمانی حداکثر ۲۴ ماهه هزینه نصب کنتور را پرداخت کند؛ اما مشترکی که توانایی بیشتری داشته باشد، قاعدتا بازه زمانی کمتری برای او در نظر گرفته میشود.
مدیرکل هوشمندسازی و فناوریهای نوین توانیر همچنین تاکید کرد که اگر شرکتهای برق برای اقساطی شدن تعویض کنتور با مشترکی همکاری نکردند، میتواند از طریق اپلیکیشن برق من، شماره ۱۲۱ و نهایتاً بخش بازرسی، با شرکت توانیر ارتباط بگیرد و موضوع را منتقل کند؛ اما چون قانون است، اصولاً همه شرکتها قانون را رعایت میکند.
طبق گفتههای این مقام مسئول، هوشمندسازی صنعت برق در بخش مشترکان با نصب کنتورهای هوشمند از مشترکان بزرگ شروع شده که اکنون بیش از ۵۰ درصد مصرف کشور، از طریق همین کنتورها رؤیت پذیر شده و در مدیریت بار تاثیر دارد؛ بالغ بر ۷۰۰ هزار کنتور هوشمند در بخشهای صنعت، کشاورزی، مشترکان عمومی و اداری، دستگاههای اجرایی، تجاری بزرگ و خانگی پرمصرف نصب شده است.
طبق برنامه شرکت توانیر، نصب کنتور هوشمند برای مشترکان سه فاز تمامی این انواع تعرفهها، امسال کامل میشود و همزمان، نصب کنتورهای هوشمند برای مشترکان کوچکتر تک فاز خانگی و تجاری هم پیش خواهد رفت؛ اما چون بیش از ۳۰ میلیون مشترک خانگی و حدود ۴ میلیون مشترک تجاری داریم که زمان و منابع بیشتری نیاز دارد، برنامه این بخش، ۳ ساله است.
از مجموع ۳۷ میلیون مشترک برق، ۳۰ میلیون مشترک خانگی، پنج میلیون مشترک تجاری، یک میلیون و ۲۰۰ هزار مشترک عمومی اداری، ۴۰۰ هزار مشترک بخش صنعتی و ۴۰۰ هزار مشترک در بخش کشاورزی هستند که همگی باید تا سه سال آینده، مجهز به کنتورهای هوشمند شوند.
نسل اول کنتورهای برق، الکترومکانیکی بوده که بعدها با کنتورهای دیجیتال جایگزین شدهاند و حالا، کنتروهای هوشمند، نسل سوم این کنتورها محسوب میشوند.
در بند «د» از تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ آمده است: «به منظور اصلاح الگوی مصرف برق و گاز، دولت مکلف است از طریق شرکتهای ذیربط نسبت به نصب شمارشگر (کنتور)های هوشمند ساخت داخل برای مشترکان برق و گاز با اولویت مشترکان پرمصرف اقدام کند و هزینه مربوط را به صورت اقساطی از مشترکان دریافت نماید».
این بند در قانون بودجه ۱۴۰۱ میگوید، نصب کنتورهای هوشمند برای واحدهای جدید الاحداث هم میتواند اقساطی باشد!
ندادیم عوض نکردند
یکم فکر کنید ببینید چی به مردم میگید
مثل اینه پمپ بنزین بگه هرکی میخواد باک ماشینش رو پر کنه بره دستگاه پمپ بنزین بخره بیاد پر کنه مگه میشه
خودشان می خواهند پول برق را دقیقتر حساب کنند و تعدیل نیرو کنند، آنوقت درآمد حاصل از تعدیل نیرو و حساب و کتاب دقیق را به جیب خودشان بزنند و پول کنتور را از مردم بگیرند
خوب اگر انصاف و عدالت دارید کنتورهای جدید را از محل صرف جویی حاصل از این کار تامین کنید نه جیب مردم.
پس مالیات و عوارض و آبونمان و... که روی قبض میاد برای چه کاری داره استفاده میشه که هزینه نوسازی هم به صورت صد در صد با مشتری باید باشه... جالبه اینه روی اقساط 24 ماهشم سود میکشن ...
جدی یکم مسلمون باشید هم بد نیست
از قبل دونه روزی میکنن برای دام انداختن شکار مردم و رسیدن به هدفشون...
من به شخصه مامور قرائت برق به مغازم طی ۶ ماه مراجعه بیش از یکبار مراجعه نکرد و ظاهرا توی اداره برق هماهنگی بوده که مراجعه نکنن یا رقم ثبت نکنن که رقمهای مصرف بالا برود و یکباره بگن مشترک پر مصرفه و باید کنتور هوشمند جایگزین بشه یا بگن بخاطر نبود نیروی انسانی برای قرائت باید هوشمند بشه، رفتم اداره برق دیدم بنده خدایی ۲ ماه پیش بدون اینکه بهش بگن جریان چیه، گفتن میخوایم کنتور جدید برات نصب کنیم، اون هم گفته خدا خیرتون بده،،، بعد از دوماه می بینه غیر از مبلغ مصرفی مبلغی حدود یک میلیون و خورده هم داره ،،،که مراجعه کرده بود به اداره برق گفتن اقساط کنتور هوشمندت هست،فک کنم بالای ۱۵ میلیون پول کنتورش بود،، گفت نامسلمونا کنتور من دوسال پیش نصب کردم مشکلی که نداشت چرا سر خود بدون اطلاع کار انجام میدین؟؟؟ فردا هم اگه چیزی بشه میاین کنتور از ریشه می کنید می برید پول ملت هم پر،،، پول کنتور از جیب مردم...گفتم هیهات....واقعا تمام اداره در مجموعه خودشون دور هم نقش گرگ دارن برای مردم...به راحتی سر مردم کلاه میذارن با ابزار قانونی که امروز میسازند و فردا اجراش میکنند و ملت اطلاعی ندارند و سر موقع خودشون هم قانون دور میزنن....
اینکار هیچ فرقی با کار خاوری اختلاسگر نداره، اون دزدید و برد... ولی این با ابزاری که ملت نمیدونن سر مردم شیره میمالن و دزدی میکنن