علی عیدی گفت: چغندرقند، یونجه، ذرت، حبوبات، پیاز، سیبزمینی، گوجهفرنگی، خیار، هندوانه، خربزه و آفتابگردان جزو محصولاتی است که کشت آنان در اراضی زراعی استان در فصل بهار انجام میشود.
پیش بینی برای کشت محصول چغندرقند ۳۲ هزار هکتار است که از اسفند ماه سال گذشته کشت آن شروع شده و در مراحل پایانی کشت قرار دارد، سیب زمینی یک هزار و ۵۵۰ هکتار، پیاز دو هزار و ۴۰۰ هکتار، گوجه فرنگی ۴ هزار و ۴۵۰ هکتار، یکهزار و ۷۷۰ هکتار محصولات جالیزی، یکهزار و ۵۸۰ هکتار سایر سبزی و صیفی جات و ۷۰ هزار هکتار حبوبات در فصل بهار کشت شود.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی می گوید: برای محصول جو بهاره کشت ۴۷ هزار هکتار، ذرت دانهای یک هزار و ۱۰۰ هکتار، ذرت علوفهای ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار، ۷ هزار هکتار یونجه دیم و ۹۰ هزار و ۴۰۸ هکتار یونجه علوفهای پیش بینی میشود.
عیدی گفت: تمهیدات لازم برای توزیع نهادهها نیز در استان انجام و بذرهای اصلاح شده و سموم مورد نیاز کشاورزی هم اکنون در مراکز توزیع بذر و کود موجود است.
به گفته مدیر زراعت جهاد کشاورزی آذربایجانغربی: ضروری است تا کشاورزان در موقع مناسب با استفاده از توصیههای ترویجی و تحقیقاتی کارشناسان نسبت به کشت اقدام کنند تا دچار خسارتهای ناشی از کشت در زمان غیر مناسب مانند سرمازدگی بهاره نشوند.
عیدی با اشاره به اینکه شهرستانهای ارومیه، بوکان، میاندوآب، شاهین دژ، نقده و پیرانشهر بیشترین تولیدات زراعی استان را به خود اختصاص دادهاند، گفت: تنوع کشت در تمامی نقاط استان برای تامین مایحتاج شهروندان صورت میگیرد.
او گفت: سالانه از ۸۰۰ هزار هکتار اراضی زراعی استان، حدود ۴۰۰ هزار هکتار زیر کشت پاییزه محصولاتی مانند گندم، جو، کلزا، نخود میرود و بقیه به کشت محصولات بهارهای نظیر انواع حبوبات، سبزی و صیفی و انواع علوفه و چغندرقند و سایر محصولات بهاره اختصاص مییابد.
عیدی می گوید: همه محصولات در تمامی نقاط استان کشت میشوند، اما شهر پیرانشهر در چغندر قند، چالدران در تولید سیبزمینی، ارومیه در تولید انواع محصولات باغی، گندم، سبزی و صیفی و علوفه پیشتاز است.