مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرده به دنبال راه میانه ای است تا سکوت حاکم بر گفتگوهای وین را بشکند.

اتاق‌های پاله کوبورگ، هتل مجلل کوچکی در شهر وین اتریش که از سال ۹۴ محلی برای مذاکرات ایران و ۱+۵ بوده حالا فضای آرامی را سپری می‌کند.

آرامش حاکم بر کوبورگ، اما این روز‌ها مذاکرات را به کما برده، دیگر خبری از جنجال‌های رسانه‌ای نیست، چادر‌های محل استقرار خبرنگاران از روبروی این هتل جمع شده و سوال و جواب هیئت‌های مذاکره کننده و رسانه‌ها هم همان است که همیشه بود؛ فعلا خبری از توافق نیست.

کمایِ پاله کوبورگ

هتل کوبورگ محل حضور هیات های مذاکره کننده ایران و ۱+۴

پس از گذشت هفت دور از مذاکرات لغو تحریم‌ها، دور هشتم گفتگو‌ها ۶ دی و با حضور هیأت‌های ایران و گروه ۱+۴ از سر گرفته شد و ادامه داشت تا اینکه با اعلام جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اروپا از ۲۰ اسفند به علت اختلاف نظر طرفین مذاکرات بر سر برخی مسائل باقی مانده تا اطلاع ثانوی متوقف شد. اما بنا به گفته محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی، مباحث فنی مذاکرات وین مشخص شده و تنها موضوعات سیاسی باقی مانده که مربوط به وزارت امور خارجه است.

تهران، آمریکا را مسبب وضع فعلی دانسته و به قول حسین امیرعبداللهیان وزیرخارجه کشورمان اگر آمریکا بیش از این معطل نمی‌کرد همین الان توافق انجام می‌شد؛ در مقابل واشنگتن هم ایران را  به درخواست‌های حداکثری در مذاکرات لغو تحریم‌ها متهم می‌کند.

کمایِ پاله کوبورگ

وزیرخارجه، سیاست غلط فشار حداکثری آمریکا را مسبب 

وضعیت فعلی دانسته است

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اظهاراتی مدعی شده که هیئت مذاکره کننده ایران درخواست‌هایی غیرمنطقی در گفتگو‌ها مطرح کردند.

اما ایران چه خواسته‌هایی از مذاکرات لغو تحریم‌ها دارد که با مخالفت آمریکا مواجهه شده است.

صحت سنجی عملکرد و سیاست‌های دولت آمریکا در قبال ایران شاید اولین و مهمترین خواسته وشرط ایران برای به سرانجام رسیدن پروسه مذاکرات باشد چراکه آمریکا سال‌هاست که از برجام کنار کشیده و در مقابل این بی عملی شرط عقل حکم می‌کند هیئت مذاکره کننده ایرانی محتاط‌تر عمل کرده و از ضمانت اجرایی هرآنچه توافق خواهد شد اطمینان حاصل کند تا خروج یکطرفه آمریکا از برجام با تغییر هر رئیس جمهور در این کشور بار دیگر تکرار نشود.

اقتصاد ایران بایستی این بار تمام و کمال طعم حقیقی لغو تحریم‌ها را بچشد و از مواهب توافق برخوردار شود.

کمایِ پاله کوبورگ

نکاتی که ایران در گفتگوهای وین روی آن تاکید دارد

این راستی آزمایی بنا به گفته علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان باید با انتفاع اقتصادی واقعی و موثر صورت گرفته تا شرط لازم برای شکل‌گیری توافق عملی شود.

در همین چارچوب بود که زمستان پارسال نمایندگانی از وزارت نفت، اقتصاد، بانک مرکزی کشورمان در جریان مذاکرات وین حضور داشتند تا هر بخشی از اقتصاد کشور راستی آزمایی در حوزه خود را مطرح  برای حصول نتیجه گفتگو کند.

تنها در چهار سال گذشته، آمریکا بیش از ۱۵۰۰ تحریم علیه ایران اعمال کرده که غالب آن‌ها تمامی بخش‌های اقتصاد ایران را هدف قرار داده و تقریبا هرآنچه از برجام عاید ایران می‌شده را بی اثر کرده و به گفته مجید تخت روانچی نماینده کشورمان در سازمان ملل در واقع یک «جنگ تمام عیار» است که در آن، ابزار اقتصادی جایگزین سلاح شده است.

با این حال دولت بایدن در عمل نشان داده هنوز هم معتقد به سیاست فشار حداکثری دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق آمریکاست و این همان نکته‌ای است که وزیرخارجه کشورمان از آن با عبارت اصلاح رفتار غیرقانونی ترامپ یاد می‌کند؛ رفتار غیرقانونی که منجر شده، تن برجام از ۱۸ اردیبهشت ۹۷ به کما برود.

کمایِ پاله کوبورگ

نگاهی به مهمترین تحریم های اعمال شده علیه ایران

حالا، اما رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ملی کشور خبر از سفر انریکه مورا  معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران داده تا  انریکه مورا به تهران داده تا پیرامون موضوعات اندک، ولی مهمِ باقی‌مانده مذاکراتی با مقامات کشورمان صورت بدهد.

سفری که پس از اقدام مجلس سنای آمریکا در تصویب دومین طرح ضد ایرانی برای گنجاندن مسائل فرابرجامی در هرگونه توافق هسته‌ای با ایران و جلوگیری از لغو تحریم‌های سپاه انجام خواهد شد.

موضوعی که کاملا برخلاف ادعا‌های مطرح شده مقامات آمریکایی و خلاف روند مذاکرات است؛   آمریکا همزمان با تبادل یادداشت‌های غیر رسمی با هیات مذاکره کننده ایرانی که از سوی هماهنگ کننده اروپایی  انجام می‌شد درحال طرح ریزی برای تصویب مصوبات در جهت اعمال فشار بیشتر روی ایران بود.

کمایِ پاله کوبورگ

اکثریت هر دو حزب دموکرات و جمهوری خواه به این طرح رای دادند

طرحی که مصوب اقدامی غیرالزام‌آور برای دولت آمریکاست و از کاخ سفید می‌خواهد تا زمانی که تهران یک‌سری از پیش‌شرط‌های دشوار از جمله محدود کردن فعالیت موشکی بالستیک را نپذیرفته، به توافق هسته‌ای بازنگردد.

این طرح همچنین به دولت آمریکا هشدار می‌دهد که حذف سپاه پاسداران از لیست سازمان‌های تروریستی آمریکا و لغو تحریم‌ها علیه آن را در هیچ توافق هسته‌ای جدیدی با ایران نگنجاند.


بیشتر بخوانید: 


این اقدام کنگره درحالی است که حسین امیرعبداللهیان روز شنبه ۶ فروردین در گفت‌وگویی زنده تلویزیونی، با اشاره به مذاکرات لغو تحریم‌ها و موضوعاتی کە همچنان در دستور کار قرار دارند، گفت «خروج سپاه پاسداران از فهرست تحریم‌های آمریکا از موضوعات جدی و اصلی در مذاکرات اخیر است.»

یا وجود تمام فشارهای رسانه ای، اقدامات کنگره و عملکرد منفعلانه دولت آمریکا در طول مذاکرات سخنگوی وزارت امورخارجه این کشور در تازه‌ترین واکنش مدعی شده، واشنگتن خود را برای هر دو سناریوی حصول توافق با ایران و یا شکست مذاکرات وین آماده می‌کند. 

کمایِ پاله کوبورگ

مذاکرات به مرحله ای رسیده که نتیجه آن منتظر تصمیم

 طرف آمریکایی است

این ادعای طرف آمریکایی درحالی است که برخلاف ایران که خواسته‌های مرتبط با روند فعلی مذاکرات را مطرح می‌کند با پیش کشیدن مسائلی خارج از مذاکرات، گفتگو ها را به توقف کشانده یا حتی وقتی به همراه کشورهای اروپایی هتل کوبورگ را برای تعطیلات کریسمس ترک می‌کردند، هیات مذاکره کننده ایران را در رسانه های خود بابت سرعت کند در پیشرفت گفتگوها مورد انتقاد قرار می‌داندند و از موضعی بالاتر به زعم خودشان برای زمان حصول توافق ضرب الاجل تعیین می‌کردند.

حسین امیرعبداللهیان در این باره گفته بود: ما برای اینکه جدیت خود را در مذاکره نشان دهیم، حتی در حالی که همه هیئت ها به پایتخت‌هایشان بازگشتند، دستورالعمل ما این بود که رئیس تیم مذاکره کننده به همراه یک یا دو نفر برای مذاکره برگردند اما تیم کارشناسان ارشد ما در وین حضور داشته باشند.

کمایِ پاله کوبورگ

از سفر مورا به تهران به عنوان گامی جدید برای حل مسائل باقی یاد شده 

حالا اما روند مذاکرات به نحوی تغییر کرده که جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تازگی در مصاحبه ای با فایننشال تایمز اعلام کرده می‌خواهد انریکه مورا را برای گفتگو درباره یک «راه میانه» برای پایان دادن به توقف در مذاکرات لغو تحریم ها به تهران بفرستد.

راه میانه ای که باید دید تا چه اندازه با مواضعی که مقامات وزارت خارجه کشورمان مثل عدم عبور از خطوط قرمز و صیانت از حقوق ملت ایران تطابق دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۱:۱۲ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
مقامات یکم بفکر مردم باشیدکه بخاطر تحریم ها میمیرن
بعد شما بفکر امتیاز الکی هستید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۹ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
هشدار ،خطر ، راه میانه حقه ای جدید برای فریب و کوتاه آمدن ایران از خطوط قرمز است ، نه کوتاه آمدن شیطان و دستیارانش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۵ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
کشور باید روی پای خودش بایستد تا ابزار تحریم برای همیشه بی اثر گردر وان هم در گرو جلوگیری وبرخورد شدید با مفسدان اقتصادی ومدیران فاسد وبی لیاقت ومیدان دادن به جوانان مبتکر وصادق وپاکدست است تا قوه قضاییه با مفسدین با نرمی ولطافت برخورد میکند وقضات ان برخورد قوی نمیکنن کارها سامان نمیگیرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۲ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
کدام جوان صادق و پاکدل؟ اولا ایجوانان زیر دست اساتید قبل تربیت شده اند و جوانان صادق همه گوشه نشین شده اند
دوما جوان همیشه هول ولع مال دنیا و لذایذ را بیشتر دارد و سواکردن این پاکدلان نه تنها کار ساده ای نیست بلکه باعث می شود رسانه ها و مقامات خارجی هزار بامبول بسازند و همین جوانان را هوایی کنند !
قوه قضائیه هم مشکلات خود را دارد که اولا باید کرم ها و میکروب ها را از خود بزداید دوما اگر بخواهد مو را از ماست بکشد باید که بیش از دو سوم جمعیت کشور را مجازات کند که عملی نیست سوما هر برخورد شدید مساوی با گشاد شدن دهن دشمنان و رسانه های مجازی و اپوزسیون خارج نشین و مخالفان داخلی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۶ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
فکر کردید امریکا وایساده شما بگید انجام بده ی نگاه به تولید ناخالص داخلی شون بندازید به بودجه سالانه شون برا ارتش و امور اقتصادیشون و غیره ومقایسه کنید که باید برای معامله برد برد تلاش کنید یا یسر برد خودتون
Iran (Islamic Republic of)
Ali
۱۴:۵۵ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
اشتباه میکنی عزیز هیچوقت شیطان به یه گام برداشت شده راضی نمیشه مگر اینکه گامهای بعدی میخواهد......امریکا همینطور شیطان بزرگ است با ایران کوتاه نمیاد چون هدفی دارد اون هم امنیت رژیم غاصب صهیونیستهاست .....این قضیه خیلی واضح و روشن است اون هم موشکهای ساخت ایران یه پایان برسه وتسلیحاتش کاسته شی وسپاه پاسداران منحل یا به ارتش پیونده....اینها برای ایران خوابهای دارن خدا میدونی چقد پست هستن.....وچقد دشمنن....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۹ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
مادام با نرمی با اینها (کلا کشورها قلدر غرب) برخورد میکنین به هیچ نتیجه یا بهیچ یافته بدست نمیارین واین تحریمها باقی مگر اینکه بإینها تن بدهید وتسلیم شین ومثل کشور لیبی ومعمر قذافی یهمچین وضعی برای ایران ایجاد میکنن و به ریشتون میخندن واولش اسرائیل وکشورهای مرتجع عرب حاشیه خلیج فارس واردن ومصر وترکیا وطالبان....اینو میخواین یا به کشور پر توان ومسلح تا دندان وهستیی وتوان ساخت بمب اتم وهیدروجین وبه قدرتهای بزرگ جهان میگی نه یعنی نه وکس جرأتی گفتن روی چشمت ابرو هست .....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۶ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
ترا به خدا کمی ادبیاتت را قوی و اصلاح کن
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری فرزند زاگرس مرکزی
۰۹:۵۰ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
مذاکرات به جایی رسیده که فقط بمب اتم میتواند این بن بست وقفل‌ها را بشکند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۹ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
مگر اونها دلشون بحال مردم ایران بسوزه.
شما که بی رحم هستید.
مردم یتیم ایران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۸ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
ساده لوح دشمن دشمن است و هرگز دلش برای ما نمی سوزد مگر برای رسیدن به اهداف و حیله پشت پرده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۸ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
تا زمانی که سران و مقامات بی منطق، بی ،بی انصاف، ،دروغگو، دیکتاتور، بی تعهد و ....آمریکا ، افسار بر گردن خود را بدست صهیونیست ها سپرده باشند و صهیونیست ها بجای آمریکایی ها تصمیم بگیرند، مطمئن باشید که هیچگونه توافق برجامی صورت نخواهد گرفت و منطقی و عقلایی هست که هرچه سریعتر ایران از برجام خارج شود و غنی سازی ۱۰۰ درصد آغاز نماید. همین الآن هم خیلی دیر شده . و غنی سازی ۱۰۰ درصد اورانیوم برای آمریکا بسیار گران‌ خواهد شد تا توافق برجامی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۸ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
این ویژگی هایی که برای مقامات آمریکا برشمردی بیشتر ویژگی های مقامات ایرانه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۳ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
تکلیف ملت و معلوم کنید اینکاره نیستید کامل کنار بکشید آبروی ملت و نبرید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۷ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
حتما روحانی اینکاره بود!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۵ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
کنار بکشند که چی بشه ؟ خود ملت ای دولت و نظام را رای داده اند بعد شما چکاره هستید؟ می خواهید شما سر کار بیاید ؟ پس اول برنامه ها و راه حل مشکلات خود را واضح و صادقانه مطرح کن تا ببینم چیزی تو چنته داری؟
واما امروزه ملت ایران از هر زمان آبرومند تر است که تمامی دشمنان در تلاشند تا این ابهت و اقتدار را در هم شکنند تاریخ را بخوان بعد حرف بزن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۵ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
آمریکا داره خودش رو به آب و آتیش میزنه تا مسئولیت شکست برجام رو بندازه گردن ما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۹ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
امریکا شکست توافق به یه ورش هم نیست آب و آتیش کدومه خخخخخ
بخدا ما ملت خیلی بدبختی هستیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۷ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
غلط کرده!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۸ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
موفق هم بوده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۹ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
ناشناس 14: 19 در بد بختی شما شکی نیست ، مفلوک زوار در رفته شما ملت هستید؟ شما سر پیازید یا ته پیاز ؟
آخرین اخبار