حسین امیرعبداللهیان در این دیدار با یاداوری ظرفیتهای ممتاز کشور در حوزه های حمل و نقل و ترانزیت منطقه ای و بین المللی و نیز صنایع نفت و گاز کشور، گسترش همکاری و تجارت با کشورهای پیرامونی را اولویت سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران برشمرد.
وزیرخارجه همچنین به اقتضائات بازسازی اقتصاد جهانی پس از کرونا اشاره کرد و ابتکار رئیس جمهور اسلامی ایران در نشست سران کشورهای صادرکننده گاز در قطر تحت عنوان "گاز برای بازسازی اقتصاد جهانی در دوره پس از کرونا" را در این راستا دانست و آمادگی ایران برای کار مشترک با مجمع جهانی اقتصاد با هدف شناساندن ظرفیتهای این ابتکار را اعلام نمود.
حجتالاسلام رئیسی سوم اسفند پارسال در نشست مذکور پیشنهاد کرده بود این مجمع، ابتکاری با عنوان «گاز طبیعی در خدمت اقتصاد جهانی در دوران پس از کرونا» را با هدف کمک به بازیابی اقتصاد جهانی در دوره عبور از پاندمیکووید-۱۹ به اجرا گذارد.
رئیس مجمع جهانی اقتصاد نیز با استقبال از دیپلماسی اقتصادی ایران بویژه گسترش تعاملات با همسایگان، به اظهار علاقه مقامات کشورهای حاشیه خلیج فارس در نشست داوس ۲۰۲۲ برای گسترش همکاری اقتصادی با ایران را نیز یاداور شد و امادگی مجمع جهانی اقتصاد برای بررسی پیشنهادات وزیر امور خارجه را نیز اعلام نمود.
آقای برنده همچنین اظهار امیدواری نمود مذاکرات ایران و قدرتهای جهانی با هدف احیای برجام به نتیجه مورد نظر برسد و زمینه بهره گیری از توانمندیهای ایران در احیای اقتصاد منطقه و جهان بیش از پیش فراهم گردد.
مجمع جهانی اقتصاد (World Economic Forum) در سال ۱۹۷۱ به همت یک استاد آلمانی الاصل حوزهی کسب و کار به اسم کلاوس مارتین شواب (Klaus Martin Schwab) که در دانشگاه ژنو تدریس میکرد، تاسیس شد.
این مجمع یک سازمان غیرانتفاعی ثبت شده در سوییس است که میکوشد با ایجاد تعامل میان رهبران بزرگ سیاسی، اقتصادی و صنعتی جهان، به تسریع مسیر توسعه در سطح جهانی، منطقهای و صنعتی کمک کند.
پنجاه و دومین دوره این مجمع از روز دوشنبه، سوم خرداد، در داووس سوئیس آغاز شده و تا پنج خرداد ادامه دارد.
نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس به خاطر همهگیری ویروس کرونا به مدت دو سال برگزار نشد.
گرم شدن کم سابقه هوا در برخی نقاط دنیا از جمله اروپا و وقوع خشکسالی و تاثیرات آن بر تامین مایحتاج غذایی دنیا، تحولات اوکراین، تورم و افزایش هزینههای زندگی از موضوعاتی است که قرار است در این نشست به آن پرداخته شود.
در این نشست حدود ۲هزار چهره اقتصادی و سیاسی و کارشناسان شرکت میکنند.
هرروز بدتر از دیروز