یک مقام ارشد سازمان جهانی بهداشت گفت: کشورهای جهان باید گامهای سریعی برای مهار شیوع بیماری آبله میمون بردارند و اطلاعات مربوط به ذخایر واکسن خود را با دیگران به اشتراک بگذارند.
سیلوی بریاند، مسئول بخش آمادگی برای مقابله با بیماریهای عفونی در اجلاس سالانه سازمان جهانی بهداشت با اشاره به این مطلب گفت: ما فکر میکنیم اگر اقدامات درست را همین امروز انجام دهیم، احتمالا میتوان به راحتی این بیماری را مهار کرد.
آبله میمون یک عفونت ویروسی معمولاً خفیف است که در بخشهایی از غرب و مرکز آفریقا بومی بوده است؛ اما اخیرا موارد مشکوکی از این بیماری در کشورهای دیگر به ثبت رسیده که باعث نگرانی جهانی شده است. تا کنون حدود ۳۰۰ مورد تایید شده یا مشکوک در حدود ۲۰ کشوری که این ویروس قبلا در آن ها مشاهده نشده بود، به ثبت رسیده است.
بریاند در ادامه گفت: به نظر ما در حال حاضر اولویت اصلی، متوقف کردن شیوع این بیماری در کشورهایی است که این ویروس بومی نشده است. اقدامات مورد نیاز در این رابطه هم شامل تشخیص زودهنگام و جداسازی موارد و ردیابی تماس است.
او گفت: ما دقیقا نمیدانیم چه تعداد دوز از واکسن آبله در جهان وجود دارد و به همین دلیل از کشورها میخواهیم به ما بگویند ذخایر آنها چقدر است تا بر این اساس بتوانیم برنامهریزی بهتری برای مقابله با این بیماری داشته باشیم.
در حال حاضر مقامهای سازمان جهانی بهداشت توصیه میکنند که از واکسیناسیون انبوه جلوگیری شود و در عوض کشورها در صورت امکان واکسسیناسیون هدفمند را برای افرادی که در تماس نزدیک با افراد آلوده هستند، در دستور کار قرار دهند.