مجتبی همتیفر گفت: پیش دبستانی مقطعی رسمی و غیر اجباری است.
به گفته وی این دوره برای کودکان توصیه میشود و دولت موظف است این دورهها را برای عشایر و روستاییهای دو زبانه رایگان ارائه کند.
او گفت: پیشتر با وجود فضا و نیروی انسانی کافی، دوره پیش دبستانی به صورت دولتی ارائه میشد. بعد از اجرای نظام جدید یک پایه به ابتدایی اضافه شد و فضای مدارس با ضریب پنج کلاس، پایه ششم را نیز پوشش میدادند.
به گفته رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک در آن زمان ابلاغ شد که اگر مدرسه دولتی فضا دارد، میتواند پیشدبستانی را ارائه کند؛ بنابراین همه این مراکز به صورت غیر دولتی دایر شدند.
او گفت: در حال حاضر در شهرهای بزرگ پیشدبستانی دولتی وجود ندارد؛ مگر چند مدرسه که فضایی مازاد دارند. تفاوت این مراکز با مراکز غیر دولتی، هزینههای پایینتر آن ها است.
به گفته وی سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک وظیفه دارد خدمات را از بدو تولد تا شش سالگی ارائه کند.
او گفت: در طول سه سال اول قصد داریم تربیت در خانوادهها انجام شود و برای سه سال دوم بهتدریج و در شیب ملایمی، بچهها برای ورود به دبستان آماده شوند.
رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک گفت: البته مابهازای مالی این طرح دیده نشده است. حدود چهار میلیون کودک سه تا شش ساله داریم که معدل بودجهای آن هنوز در باور مسئولان قرار نگرفته است.
وی با اعلام این که ظرفیت پیشینِ پیشدبستانی دولتی در اختیار پایه ششم ابتدایی قرار گرفته است، گفت: عملا نیروی مازادی هم نداریم و برای کلاسهای عادی نیز با کمبود نیرو رو به رو هستیم.