معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در شیراز در محدوده حرم شاهچراغ با تفاهم صندوق سرمایه‌گذاری حرم ۶۰۰ میلیون تسهیلات قابل دریافت است، اما در بازآفرینی در محدوده میراثی باید اصول حفاظت رعایت شود.

محمد آیینی در ستاد بازآفرینی شهری استان فارس گفت: با روند موجود به جایی نمی‌رسیم و در حوزه بازآفرینی باید اقدام تحولی صورت بگیرد، لذا دولت و شهرداری‌ها به تنهایی نمی‌توانند کاری در حوزه بازآفرینی انجام دهند.

او گفت: متقاعدسازی و توجیه مردم برای مشارکت در این زمینه باید انجام شود، گروه‌های جهادی تخصصی و دفاتر تسهیلگری باید همراهی مردم را تسهیل کنند. دو نکته کلیدی در امر بازآفرینی داریم یکی اینکه مردم متقاعد شوند و دیگر اینکه فضای تشویقی برای سرمایه‌گذار و انبوه‌ساز ایجاد شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار گفت: امروز با یک نامعادله روبه‌رو هستیم، سود متعارفی برای سرمایه‌گذار باید تامین شود همچنین باید بسته تشویقی جامع در نظر گرفته شود به ویژه در بحث مجوز‌های اداری که براساس قانون ۲ هفته است، اما گاه تا ۱۷ ماه طول می‌کشد.

آیینی گفت: اعطای مجوز‌های اداری نباید بیشتر از ۲ ماه شود، طولانی شدن این پروسه سرمایه‌گذاری در زمینه بازآفرینی را تحت تاثیر قرار می‌دهد همچنین تخفیف شهرداری‌ها از دیگر موارد است که باید مورد توجه قرار گیرد.

او گفت: دولت مکلف است معادل تخفیف را برگرداند و انتظار ما این است که در استان فارس شهرداری‌ها ۱۰۰ درصد تخفیف دهند و یک ماهه مجوز صادر شود.

این مقام مسئول گفت: برای حمایت مالی از سازندگان و مالکان نیز امکانی در نظر گرفته شده که براساس آن سازندگان حق دارند از ودیعه اسکان موقت استفاده کنند تا پول کمتری برای جابه‌جایی هزینه کند.

آیینی درباره اعطای تسهیلات بانکی نیز گفت: یک منبع تسهیلات ویژه نوسازی در نظر گرفته شده که در شهر‌ها این رقم متفاوت است، اما ۱۵۰ میلیون آن صفر درصد است و مابقی با درصدی سود، تسهیلات داده می‌شود. منبع دوم تسهیلات، تسهیلات نهضت ملی است که در بافت فرسوده بدون شرایط نهضت ملی هم قابل پرداخت و با نرخ ۱۸ درصد و بازپرداخت ۲۰ ساله است.

معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار گفت: در شورای عالی مسکن مصوب شده که نرخ تسهیلات برای بافت فرسوده ۱۲ درصد شود، وقتی منابع مالی این امر تامین شود اعطای این تسهیلات انجام خواهد شد. در شیراز در محدوده حرم شاهچراغ نیز با تفاهم صندوق سرمایه‌گذاری حرم تا ۶۰۰ میلیون قابل دریافت است، اما در بازآفرینی در محدوده میراثی باید اصول حفاظت رعایت شود.

آیینی گفت: مهم‌ترین موضوع در امر بازآفرینی مشوق‌های شهرسازانه است که کلیت آن در شورای عالی مصوب شده است بر این اساس تاکید بر نوسازی محله‌ای است که از شهرداری‌ها تقاضا می‌شود در این زمینه نیز ورود کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار گفت: برای اعطای تسهیلات در زمینه بازآفرینی هیچ محدودیتی نیست، بانک‌های استان‌ها به ویژه استان فارس نیز کمک کنند تا قرارداد‌های این استان محقق شود.

او گفت: خدمات زیربنایی و روبنایی کار نیز باید مورد توجه ستاد‌های بازآفرینی استان‌ها باشد، مطابقت با اولویت‌های جدید نیاز‌های محلات احصا و پروژه‌های چند منظوره در محلات تعریف شود. امروز پروژه‌های نیمه تمام زیاد است، اما به شکل اهرمی در پروژه‌های استان حضور خواهیم داشت.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: توانمندسازی جوامع و اجتماعات محلی از دیگر اموری است که باید در بازآفرینی مورد توجه قرار گیرد و قانون حمایت از احیا و بهسازی بافت فرسوده حتما خوانده و عمل شود، چون ظرفیت زیادی در این قوانین وجود دارد. مناطق مصوب شده از تمامی معافیت‌ها و تخفیفات باید برخوردار شوند.

آیینی همچنین در پایان با بیان اینکه اهتمام دولت بر بازآفرینی جدی است، گفت: براساس دستورالعمل جدید شهرداران باید معابر خاکی باقی مانده را کامل کنند به گونه‌ای که تا پایان دولت هیچ معبر خاکی وجود نداشته باشد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار