شبکه مجازی نخبگان علوم پزشکی کشور با حضور آرش خجسته، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مجازی و محمد بهناز، مدیر دفتر امور نخبگان و استعداد درخشان وزارت بهداشت و با حضور عوامل اجرایی دفتر یوسرن دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افتتاح شد.
آرش خجسته، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مجازی در نشست افتتاح شبکه نخبگان علوم پزشکی کشور و عقد تفاهم نامه همکاری با دفتر امور نخبگان و استعداد درخشان وزارت بهداشت گفت: تجمیع نیروی انسانی تحت هر شرایطی میتواند منجر به کار بزرگ در کشور شده و در بهبود آینده کشور کمک کند.
او گفت: شبکههای علمی در کشورهای دیگر بیشتر هستند، اما ایران نسبت به سابق عملکرد بهتری دارد. برتری کشورها شاید در وهله اول با امور زیرساختی، گسترشهای مرزی، شرایط آب و هوایی و ... سنجیده شود؛ اما درصد نخبگی انسانهای موجود در یک کشور و درصد نوآوری آنها یکی از ملاکهای موجود است.
خجسته گفت: این ویژگی کاملا دیده و سنجیده میشود. تفاوت کشور ما با کشورهای دیگر درصد بالای نخبگی پزشکی نسبت به رشتههای دیگر است. در ایران صنعت و اقتصاد در پزشکی بهترین عملکرد را دارند. پزشکان ما در حال حاضر بسیار دانا و توانا هستند؛ پس باید از این ظرفیت نخبگی و هوش برتر بهترین استفاده را برای سازندگی کشور ببریم.
وی با اشاره به حضور دکتر نیما رضایی در شبکه یوسرن گفت: حضور این افراد موجب میشود بتوانیم از این ظرفیت برای ساخت شبکهای کشوری از نخبگان داشته باشیم و سطح تاثیر گذاری آن را در سطح کشوری گسترش دهیم.
خجسته گفت: برنامه ما در دانشگاه علوم پزشکی مجازی فعالیت در تمامی حوزههای مرتبط با علوم پزشکی، آموزش و درمان است. زیرساخت این دانشگاه در دوران همه گیری کرونا در دانشگاهها و دانشجویان علوم پزشکی کشور نقش بسزایی در آموزش پزشکی داشت.
دکتر محمد بهناز، مدیر امور نخبگان و دانشجویان استعداد درخشان وزارت بهداشت گفت: فقدان ارتباط موثر با دانشجویان، یکی از مهمترین اشکالات در دفتر استعدادهای درخشان است. ما خلاهای آموزشی را سعی کردیم با طراحی پودمانها پر کنیم و عدالت آموزشی برقرار شود.
او گفت: با پیشنهاد دکتر خجسته با عقد این تفاهم نامه دفتر استعدادهای درخشان وزارت بهداشت میتواند با کمک دانشگاه علوم پزشکی مجازی و شبکه دانشجویان فعال در دفتر یوسرن پل ارتباطی خوبی با دانشجویان داشته باشد.
بهناز در ادامه در خصوص تعریف نخبه گفت: تعریف اصلی نخبه کسی است که اثر اجتماعی خوبی داشته باشد؛ شما نیز به این فکر کنید تا چه نقش موثری میتوانید داشته باشید. کسی که تک بعدی می خواهد درس بخواند بد نیست، اما نخبه فردی چند بعدی است. بی صبرانه منتظر شکل گیری این شبکه و اثرات آن هستیم.
یوسرن (USERN) شبکه جهانی آموزش و پژوهش علمی است که مخفف Universal Scientific Education and Research Network است.
این شبکه در سال ۲۰۱۵ با هدف گسترش آموزش و پژوهش علمیِ اخلاق محور و بشر دوستانه و در نهایت پیشرفت علم برای اهداف غیرنظامی و مصالح عمومی در تمام ٢٢ رشته علمی در دنیا تاسیس شد.
نیما رضایی، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران موسس این شبکه علمی است و اجرای پروژههای علمی بین المللی، بین رشتهای و ایجاد بستری برای ارتباط بهتر میان پژوهشگران جوان و دانشمندان مجرب در تمام دنیا از برنامههای این شبکه است.