تلسکوپ فضایی جیمز وب در ماموریت‌های خود سیارات بی شماری را مطالعه خواهد کرد که شانس نامگذاری آن‌ها برای عموم مردم فراهم شده است.

اتحادیه بین‌المللی نجوم این فرصت را در اختیار ستاره شناسان حرفه‌ای و همینطور عموم مردم گذاشته است که اکتشافات جدید جیمز وب را نامگذاری کنند.

بر اساس گزارش اسپیس، این اتحادیه به مناسبت دهمین سالگرد تأسیس دفتر خود برای گسترش نجوم، مسابقه‌ای را برای نامگذاری ۲۰ سامانه فراسیاره‌ای که تلسکوپ فضایی جیمز وب آن‌ها را رصد خواهد کرد، برگزار می‌کند. این مسابقه، با نام NameExoWorlds ۲۰۲۲، به دنبال گرد هم آوردن ستاره‌شناسان حرفه‌ای و عموم مردم است تا فرصت نام‌گذاری ۲۰ سیاره فراخورشیدی منتخب، همراه با ستاره‌های میزبانشان را فراهم کند و پیوند‌هایی را میان علم و فرهنگ در فضا ایجاد کند.

برای نامگذاری یک سیاره فراخورشیدی و ستاره آن، شرکت کنندگان باید گروهی را تشکیل دهند که ترکیبی از دانش آموزان و معلمان، علاقه‌مندان به نجوم، ستاره شناسان آماتور و منجمان حرفه‌ای را گرد هم می‌آورد.

تیم‌ها باید یک منظومه هدف خود را انتخاب کنند و سپس نامی برای سیاره و ستاره میزبان، همراه با توضیح زمینه فرهنگی پیشنهاد دهند. پیشنهاد‌ها باید به صورت مکتوب و ویدئویی ارسال شوند.

سیاره فراخورشیدی

پیشنهادات از طریق یک فرآیند انتخاب دو مرحله‌ای انجام می‌شود. در ابتدا یک هیئت انتخاب ملی یک نامزد و دو نام پشتیبان را انتخاب می‌کند. سپس یک کمیته انتخاب نهایی، نامزد‌های پیشنهادی هر کشور را بررسی می‌کند و نامی را برای هر جهان فراخورشیدی انتخاب می‌کند. رئیس اتحادیه بین‌المللی نجوم، در بیانیه‌ای این مسابقه را هیجان انگیز توصیف کرد که پل‌هایی را بین متخصصان، آماتور‌ها و مردم ایجاد می‌کند.

این اتحادیه پیش از این هم چنین مسابقه‌هایی را ترتیب داده بود، اما دوره جدید به دلیل مشارکت برای نامگذاری اهداف اولیه تلسکوپ جیمز وب مود توجه قرار گرفته است. نسخه امسال به دلیل مشارکت در اهداف اولیه JWST قابل توجه است. گفتنی است اتحادیه بین‌المللی نجوم در سال ۲۰۰۶ عنوان سیاره را از پلوتو سلب و آن را به عنوان به سیاره کوتوله معرفی کرد.


بیشتر بخوانید


 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.