الکساندرا جانستون ویسنده این مطالعه و متخصص تغذیه در دانشگاه آبردین اسکاتلند، گفت: مفهوم زمان خوردن غذا برای تأثیرگذاری بر سلامت همواره مطرح بوده است. این توصیه که همانند یک پادشاه صبحانه بخور و مانند یک فقیر شام بخور طرفداران زیادی دارد.
وی در ادامه میافزاید: تحقیقات قبلی پیشنهاد کرده اند که خوردن زودهنگام در روز روند کاهش وزن را افزایش میدهد و بر متابولیسم انرژی در مقایسه با خوردن دیرتر در روز تأثیر میگذارد.
محققان یک آزمایش رژیم غذایی شامل ۱۶ مرد و ۱۴ زن انجام دادند. نویسندگان مطالعه توضیح دادند که به مدت یک ماه، هر شرکت کننده به طور تصادفی از یک رژیم غذایی مفصل در صبح یا یک رژیم غذایی مفصل در عصر پیروی کردند.
تمام وعدههای غذایی بر اساس ۳۰ درصد پروتئین، ۳۵ درصد کربوهیدرات و ۳۵ درصد چربی بود، در حالی که کل کالری دریافتی روزانه ثابت بود.
کسانی که رژیم غذایی سنگین صبحگاهی داشتند ۴۵ درصد از کالری روزانه خود را در وعده صبحانه دریافت کردند و پس از آن به ترتیب ۳۵ درصد و ۲۰ درصد در وعده ناهار و شام مصرف کردند.
در مقابل، کسانی که رژیم غذایی سنگین عصرگاهی داشتند از تقسیم کالری روزانه ۲۰، ۳۵ و ۴۵ درصد پیروی کردند.
در پایان ماه، همه شرکتکنندگان یک هفته استراحت کردند، و پس از آن یک تغییر وضعیت انجام شد. برای ماه بعد، همه صبحانهخوران به شام خوران تبدیل شدند و بالعکس.
جانستون گفت: ما دریافتیم که کاهش وزن با هر دو رژیم غذایی مشابه بود.
همه شرکت کنندگان مقدار قابل توجهی از وزن خود را از دست دادند، اما هیچ یک از الگوهای غذایی باعث کاهش وزن بیشتر نشد.
جانستون میگوید:گرسنگی یکی از اصلیترین دلایلی است که افراد از رژیم کاهش وزن یا کالری محدود پیروی نمیکنند؛ بنابراین اگر استراتژیهای رژیمی داشته باشیم که میتواند به کنترل گرسنگی کمک کند، در دنیای واقعی مفید خواهد بود.