معاون عمران روستایی بنیاد مسکن کشور گفت: طبق برنامه ریزی های انجام شده، تمامی واحد‌های روستایی تا ۱۰سال آینده مقاوم سازی می‌شوند.

محمدرضا شاملو معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور امروز یکشنبه در بازدید از وضعیت پروژه‌های بنیاد مسکن استان زنجان با اشاره به اینکه تاکنون حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی در کشور مقاوم سازی و نوسازی شده است، گفت: از این میزان حدود ۹۶۰ هزار واحد مسکونی در راستای مقاوم سازی و نوسازی بوده و مابقی نیز حوادث غیرمترقبه مثل سیل و زلزله را شامل می‌شود.

او با بیان اینکه تا کنون برای بیش از ۴۰ هزارو ۸۸۰ روستا طرح‌های هادی روستایی تهیه شده است، افزود: این طرح در بیش از ۲۲ هزارو ۲۰۰ روستا نیز به اجرا در آمده که آثار بسیار خوبی در ارتقاء کیفیت زیستی مردم، تسهیل در تردد و ایمن سازی روستا در قبال حوادث غیرمترقبه داشته و از طرفی وابستگی و دلبستگی برای ماندگاری مردم ایجاد کرده است.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن کشور با بیان اینکه در زمان حاضر حدود سه میلیون و ۸۴۰ واحد مسکونی روستایی واجد شرایط سند مالکیت دریافت کرده اند، ادامه داد: از این میزان سه میلیون و ۵۲۰ هزار واحد، روستایی و مابقی املاک واقع در شهر‌های کمتر از ۲۵ هزار نفر جمعیت را در بر می‌گیرد.

او ادامه داد: مطالعات نشان می‌دهد در روستا‌هایی که طرح‌های هادی و بهسازی محیط روستایی، نوسازی و مقاوم سازی اجرا شده یک ثبات جمعیتی به وجود آمده و یا روند مهاجرت متوقف شده و یا مهاجرت معکوس به وقوع پیوسته است.

شاملو با بیان اینکه با اجرای این طرح نیاز‌های زیستی روستاییان تامین شده است، افزود: شرایط زندگی این روستاییان قابل قبول است، بسیاری به این روستا‌ها بازگشته اند و فعالیت‌های اقتصادی و سرمایه گذاری نیز از طریق بخش خصوصی و دستگاه‌های خدمات رسان رشد قابل توجهی پیدا کرده است.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن کشور با بیان اینکه طی یکسال گذشته درخواست افزایش حریم روستایی داشته ایم، گفت: بیش از ۴۶۰ هزار تقاضای افزایش محدوده و ساخت و ساز وجود داشته، که شامل ۲ بخش است یکی بخش افراد نیازمند واقعی را شامل می‌شود که زمین مناسبی ندارند و در کمیته‌های تصویب طرح‌های هادی درخواست آنان مطرح و بررسی و بطور عمده موافقت می‌شود.

او با اشاره به اینکه بخش دیگر افرادی هستند که می‌خواهند از منافع مادی آن منتفع شوند، ادامه داد: حفظ اراضی زراعی و باغی یکی از اولویت‌ها بوده و در فراز منشور طرح هادی بحث توجه به محیط زیست، حفظ منابع و خاک کشور عنوان شده است و بطور قطع باید با احتیاط این برنامه‌ها اجرا شود.

شاملو با اشاره به اینکه در تمامی کشور این موضوعات بررسی می‌شود گفت: تلاش بر این است که اراضی زراعی و باغی روستا‌ها در جریان توسعه روستایی و ساخت و ساز‌ها آسیب نبینند.

او با اشاره به اقدامات انجام گرفته در خصوص روستا‌های هدف گردشگری نیز افزود: تا کنون برای ۲۹۰ روستای کشور طرح‌های حفظ و احیای بافت‌های با ارزش و طرح‌های گردشگری تهیه شده است.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن کشور با بیان اینکه این طرح‌ها در ۱۱۴ روستای کشور به اجرا درآمده است، افزود: این طرح‌ها آثار و نتایج خوبی در حفظ معماری بومی روستایی، حفظ ویژگی‌های فرهنگی مناطق روستایی همچنین ارتقای سطح درآمد مردم از طریق توسعه فعالیت‌های گردشگری و ایجاد واحد‌های بوم گردی داشته است.

معاون عمرانی روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور در خصوص منظومه‌های روستایی نیز گفت: این طرح از سه سال پیش وارد فاز اجرایی شده است که در این راستا همکاری بسیار خوبی بین بنیاد مسکن استان، سازمان برنامه و بودجه و استانداری و سایر دستگاه‌ها وجود دارد.

او با اشاره به اینکه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در این طرح نقش محوری را دارد، ادامه داد: تلاش شده با توجه به تجارب علمی، اجرایی خود و جهانی این طرح با کمک مراکز علمی، صاحب نظران و اساتید توسعه روستایی تهیه و بصورت پایلوت در استان‌های کشور به اجرا درآید.

شاملو با بیان اینکه زنجان در این زمینه جزو استان‌های پیشتاز است، گفت: این طرح در شهرستان طارم این استان به اجرا درآمده و از روند پیشرفت خوبی برخوردار است و دستگاه‌های متولی امر نیز همکاری خوبی دارند.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن کشور با اشاره به اینکه به تازگی هیات دولت پرداخت تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی نوسازی را تصویب کرد گفت: برای این تسهیلات شرایطی پیش بینی شده است که در چارچوپ تعیین شده پرداخت خواهد شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.